mw. C. Sessink
NIVRE Register-Expert Personenschade, lid NIS
T : 074-249 03 00
E : c.sessink@drost.nl

Mijn werk bestaat nu uit een fijne afwisseling van juridisch bezig zijn, en het hebben van persoonlijk contact met de mensen voor wíe je dat doet.

Na mijn opleiding Management, Economie & Recht heb ik voor verschillende werkgevers gewerkt. Voordat ik bij Drost Letselschade aan de slag ging, heb ik bijvoorbeeld bij de gemeente Enschede gewerkt. Daar stuurde ik diverse veranderprocessen aan, die verband hielden met de introductie van nieuwe wet- en regelgeving in de organisatie. Dat veelzijdige trok me wel, al miste ik toch iets voor mij zeer essentieels; het helpen van mensen met een directe hulpvraag. Niet voor niets heb ik in het verleden ook de opleiding HBO Verpleegkunde gevolgd. Met die opleiding kan ik overigens ook vandaag de dag bij Drost Letselschade mijn voordeel doen. De medische terminologie en anatomie komen immers ook nu weer terug. Mijn medische kennis vereenvoudigt het overleg met de medisch adviseur over het letsel van het slachtoffer, dat ik als belangenbehartiger bij sta.

Toen begin 2008 de stap naar Drost Letselschade was gezet en ik aan de slag ging als Personenschadebehandelaar, voelde dat als thuiskomen. Mijn werk bestaat nu uit een fijne afwisseling van juridisch bezig zijn, en het hebben van persoonlijk contact met de mensen voor wíe je dat doet. Het geeft mij een ontzettend goed gevoel om de belangen van deze mensen te behartigen. Op het moment dat zij zich wenden tot ons kantoor is er namelijk al teveel andere zorg; hoe zal het herstel verlopen, wat voor invloed heeft het letsel op het dagelijkse leven, et cetera. Dan is het prettig dat ik als deskundige de schaderegeling op mij kan nemen.

Bij Drost Letselschade werken gedreven mensen, die zich permanent verder ontwikkelen. Ook mij is die mogelijkheid geboden. Door het volgen van relevante beroepsopleidingen, en de in de letselschadepraktijk opgedane ervaring, heb ik mij de afgelopen jaren ontwikkeld tot Register-Expert Personenschade. Uitgeleerd ben je overigens nooit in dit vak. Er zijn veel externe factoren die de letselschadepraktijk dynamisch houden. Ook dat zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend blijft.