Letselschadespecialist Yme Drost wil twee oud-inspecteurs voor de Gezondheidszorg dagen voor de tuchtrechter. Dat blijkt uit een reportage in het televisieprogramma EenVandaag. Drost verwijt de medewerkers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg nalatig te hebben gehandeld in de zaak tegen de Twentse neuroloog Jansen Steur. Deze arts stelde jarenlang expres foute diagnoses bij zijn patiënten, schreef zware medicijnen voor en liet zelfs herseningrepen doen bij mensen van wie hij wist dat ze niets mankeerden.

Letselschadespecialist Drost vertegenwoordigt meer dan honderd mensen die zijn gedupeerd door de neuroloog. In zo’n 75 civiele zaken is er al een schadevergoeding uitgekeerd. Drost gaat nu dus naar het medisch tuchtcollege om Jansen Steur, de voormalige Raad van Bestuur van het Medisch Spectrum Twente én twee oud-inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg te dagen.

Drost: “Tot op de dag van vandaag heeft niemand een klacht ingediend. Sterker nog, de Inspectie heeft het op een akkoordje gegooid met Jansen Steur en gezegd: ‘Als u zich nou uitschrijft, dan dienen wij geen tuchtklacht in’, in een zaak die in Nederland zijn weerga niet kent”.

De aankondiging van de tuchtzaak komt in dezelfde week dat zorgverzekeraar Menzis aangifte deed bij de politie tegen Jansen Steur vanwege valsheid in geschrifte.

BRON : de Telegraaf