De openbare uitspraak in de strafzaak tegen de Twentse ex-neuroloog Jansen Steur is op dinsdag 11 februari om 13.30 uur in het gerechtsgebouw in Almelo. De ex-neuroloog wordt onder andere verdacht van het opzettelijk verkeerd stellen van diagnoses bij zijn patiënten. Het betreft de grootste medische strafzaak ooit in de Nederlandse geschiedenis.

Letselschade-expert Yme Drost bracht de zaak voor het eerst in 2005 aan het rollen. Drost diende voor ruim 100 slachtoffers van de oud-neuroloog een schadeclaim in en deed namens enkele tientallen slachtoffers aangifte bij justitie.

Veel slachtoffers willen uitspraak live bijwonen

Volgens Yme Drost hebben veel slachtoffers te kennen geven de uitspraak live te willen bijwonen. De rechtbank heeft vandaag via haar website laten weten dat de direct betrokkenen bij deze strafzaak voorrang krijgen bij de toedeling van zitplaatsen in de zittingszaal.

De rechtbank richt met het oog op de te verwachten grote publieke belangstelling een tweede zaal in waar belangstellenden de uitspraak live via een videoverbinding kunnen volgen. De rechtbank meldde vandaag dat geïnteresseerden zich niet van te voren hoeven aan te melden. Ze mogen naar binnen totdat er geen zittingsplaatsen meer zijn.

Ook voor media aparte zaal

Ook voor de media wordt door de rechtbank een aparte zaal beschikbaar gesteld waar via een videoverbinding de uitspraak live kan worden gevolgd.

In het dossier Jansen Steur vindt u meer informatie over deze zaak.