Mario D., de chauffeur van de monstertruck die in 2014 in Haaksbergen het publiek inreed, gaat in beroep tegen de straf die de rechtbank in Almelo hem had opgelegd. Hij vindt de straf te zwaar, heeft zijn advocaat laten weten aan het ANP. De chauffeur kreeg 15 maanden celstraf opgelegd voor het veroorzaken van het ongeluk. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond.

Mario D. gaat in hoger beroep omdat hij het oneens is met de onvoorwaardelijke celstraf. Een werkstraf is een meer gepaste straf volgens zijn advocaat. Naast de celstraf mag de chauffeur vijf jaar lang geen monstertruck besturen. De rechtbank is in het vonnis volledig voorbijgegaan aan het rapport van de technische recherche aldus de advocaat. Daaruit bleek dat de truck technische mankementen vertoonde.

Te lage straf

Slachtoffers en nabestaanden reageerden na de uitspraak van de rechtbank kritisch op het vonnis: zij vonden de straf te laag, aldus RTV-Oost. Letselschade-expert Yme Drost, die de slachtoffers en nabestaanden bijstaat, noemt het besluit om in hoger beroep te gaan het goed recht van de chauffeur. “Alleen zal deze stap wel weer de nodige emoties losmaken bij mijn cliënten.” Het Openbaar Ministerie had in deze zaak een gevangenisstraf van 1,5 jaar geëist.