Bent u, als voetganger, slachtoffer geworden van een verkeersongeval? En is iemand anders hiervoor aansprakelijk? Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Drost Letselschade helpt u graag met het afhandelen van uw schade. Bel gratis voor informatie: 0800 – 2490300. Ongevallen met voetgangers komen helaas veel voor. Voetgangers zijn kwetsbaar en een ongeluk is zo gebeurd. In 2010 raakten bijvoorbeeld plusminus 3000 voetgangers zwaargewond ten gevolge van een verkeersongeval en kwamen 640 voetgangers om het leven. Dat zijn indrukwekkende cijfers.

De aansprakelijkheid voor een ongeval, waarbij een voetganger is betrokken, is vastgelegd in Artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Hierin is bepaald dat de bestuurder van een motorvoertuig in principe altijd aansprakelijk is voor een ongeluk met een voetganger. Tenzij hij overmacht kan aantonen. Heeft u als voetganger echter zelf het ongeval veroorzaakt door opzettelijk of bijzonder roekeloos gedrag? Dan kan dat de mate van aansprakelijkheid (en dus uw aanspraak op een schadevergoeding) veranderen. Wilt u weten of in uw geval de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade? Leg dan het, u overkomen, ongeval voor aan een letselschade-expert van Drost Letselschade.

 

voetgangersongeval, ongeval voetgangerOngeval voetganger letselschade/schadevergoeding

Tijdens uw deelname aan het verkeer als voetganger hebt u letselschade opgelopen door een verkeersongeval. Is iemand anders voor dit ongeval aansprakelijk? Dan heeft u in principe recht op een vergoeding van de door u opgelopen letselschade. U zult wel moeten aantonen, dat uw letselschade door het verkeersongeval is ontstaan. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Goede hulp van een expert van Drost Letselschade is dan ook onontbeerlijk.

De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van een veel factoren. Wilt u zeker weten dat u een eerlijke vergoeding krijgt? Drost Letselschade voorziet u van advies en zorgt ervoor dat alle juridische aspecten in ogenschouw worden genomen. U betaalt hier als slachtoffer niet voor. De aansprakelijke partij is namelijk verplicht, naast de schadevergoeding, ook alle kosten van onze juridische hulp te betalen.

Kijk hier voor meer informatie over verkeersongeval en letselschade.

Wilt u meer weten over letselschade?

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring