U hebt een ernstige werkgerelateerde overspannenheid opgelopen. Bij u is een burn-outsyndroom geconstateerd. U stelt uw werkgever aansprakelijk voor deze burn-out. U wilt weten of u voor deze vorm van beroepsziekte ook een schadevergoeding kunt krijgen. Informeer bij een letselschadespecialist naar uw recht op een schadevergoeding van uw werkgever. Neem vrijblijvend en kosteloos contact op met Drost Letselschade te Hengelo.

burn-out

Een burn-out is een ernstige vorm van overspannenheid die ontstaan is in de werksfeer. Het heeft een langduriger verloop dan een ‘gewone’ overspannenheid. Kenmerkend is dan ook een lange voorgeschiedenis met spanningsklachten en emotionele uitputting. Een burn-out kan in de werksituatie ontstaan zijn als u uw lichaam en geest heeft uitgeput.
Door de jarenlange overbelasting zijn er klachten ontstaan die steeds erger werden. Totdat u helemaal ‘afknapte’ en u uw werkzaamheden niet meer aankon. U was lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput en niet meer in staat om goed te functioneren.

Bij de bedrijfsarts of huisarts werd een ernstige of chronische werkgerelateerde overspannenheid vastgesteld, ook wel burn-out syndroom genoemd

Wilt u meer weten over letselschade?

Wilt u meer weten over wat wij juridisch gezien kunnen doen om uw letselschade te verhalen? Neem dan contact op via ons gratis telefoonnummer: 080 - 024 90300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring

Burn-out en aansprakelijkheid

Het burn-outsyndroom is als beroepsziekte erkend.  De vraag is dus in hoeverre uw werkgever had kunnen voorkomen dat u overspannen raakte. U kunt uw werkgever aansprakelijk stellen, als u duidelijk kan aantonen dat uw burn-out tijdens werk is ontstaan. Daarbij moet u ook aantonen, dat uw werkgever in zijn wettelijke zorgplicht tegenover u tekort is geschoten. Wanneer uw werkgever daadwerkelijk aansprakelijk gesteld kan worden voor uw burn-out, heeft u recht op een schadevergoeding.


Bij het indienen van een schadeclaim heeft u deskundige juridische hulp nodig van een belangenbehartiger. Mocht uw burn-out erkend worden als letselschade kan Drost Letselschade u helpen. Wij helpen u graag met het verkrijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft!