Een burn-out is een ernstig verschijnsel. Steeds meer mensen krijgen ermee te maken. Het hebben van een burn-out betekent dat u overbelast bent, grip op de situatie kwijtraakt en klachten kunt krijgen als vermoeidheid en hartkloppingen. U kunt het oplopen als u problemen krijgt, iets naars meemaakt of als uw werk teveel van u vraagt. In dit laatste geval heeft u te maken met een beroepsziekte en kan uw werkgever aansprakelijk zijn voor uw burn-out. Op deze pagina leggen wij u uit hoe dit precies zit.burn-out

Een burn-out is meestal een combinatie van factoren die voor chronische stress zorgen. Hoewel dit letsel niet altijd met het werk te maken hoeft hebben, is dit wel in veel gevallen de oorzaak. Het heeft een langduriger verloop dan een ‘gewone’ overspannenheid: bestaan klachten als vermoeidheid en het uitgeput zijn langer dan een half jaar, dan heet dit een burn-out. Vaak is iemand al jarenlang vermoeid. Door de jarenlange overbelasting zijn er klachten ontstaan die steeds erger werden. Er hoeft dan maar iets kleins te gebeuren waardoor u opbrandt en uw werkzaamheden niet meer aan kunt. Met een burn-out bent u lichamelijk en geestelijk uitgeput en niet meer in staat om goed te functioneren.

Vertel ons wat er is gebeurd.. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Wilt u meer weten over wat wij juridisch gezien kunnen doen om uw letselschade te verhalen? Neem dan contact op met Drost Letselschade via ons gratis telefoonnummer: 0800 – 2490300

Aansprakelijkheid bij burn-out

Een burn-out is als beroepsziekte erkend. De vraag is in hoeverre uw werkgever had kunnen voorkomen dat u overspannen raakte. U kunt uw werkgever aansprakelijk stellen als u duidelijk kan aantonen dat uw burn-out tijdens werk is ontstaan. Daarbij moet u ook aantonen dat uw werkgever in zijn wettelijke zorgplicht tegenover u tekort is geschoten. Als uw werkgever daadwerkelijk aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letsel dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Bij het indienen van een schadeclaim heeft u deskundige juridische hulp nodig van een belangenbehartiger. Mocht uw burn-out erkend worden als letselschade dan kan Drost Letselschade u helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Onze juridische hulp is voor u kosteloos. Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Wilt u meer weten over letselschade?

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring