Schadevergoeding bij psychische schade
Bent u het slachtoffer van letsel? En is dat letsel door toedoen van iemand anders ontstaan? Het oplopen van schade door toedoen van een ander kan leiden tot problemen bij u als slachtoffer. U lijdt lichamelijke of materiële schade. U hebt pijn en de afwikkeling van de financiële gevolgen verloopt moeizaam. Maar door aan het letsel kunt u ook emotionele of psychische schade overhouden.

Dergelijke schadeposten zijn lastiger te bepalen en te begrijpen. Het vergoeden van materiële zaken, zoals bijvoorbeeld een auto of kapotte kleding, levert vaak geen grote problemen op. Maar een emotionele schadevergoeding laat zich vaak net even wat lastiger vaststellen. Een dergelijke vergoeding is een tegemoetkoming voor pijn, die niet direct is aan te wijzen of te begrijpen. Ook psychische schade bij een ongeval of bijvoorbeeld een medische fout is iets waar mensen niet direct bij stilstaan. Slachtoffers krijgen echter geregeld psychische problemen als gevolg van het ongeluk of de medische fout. Ze voelen zich daardoor ongelukkig of zelfs depressief. Die schade wordt ook wel psychische schade genoemd.

Raadpleeg altijd een arts

Raadpleeg bij psychische schade of psychische klachten, maar ook bij andere medische klachten altijd een arts. De arts zal u vertellen welke medische behandeling voor u het beste is.

Ook psychische schade is letsel

In de Nederlandse wet is bepaald dat ook psychische schade voor vergoeding in aanmerking komt. Ook psychisch letsel wordt officieel aangemerkt als een vorm van letselschade, evenals shockschade. Over de hoogte van de vergoeding waarop u aanspraak zou kunnen maken, kunnen hier geen uitspraken worden gedaan. De schade en dus ook de hoogte van de vergoeding daarvoor, is voor ieder mens anders. Hebt u door een ongeval of medische fout, waarvoor iemand anders aansprakelijk is, psychische schade opgelopen? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op een vergoeding van die schade. Wenst u meer informatie? Neem dan nu direct en zonder kosten contact op met een van onze letselschade juristen. Drost Letselschade helpt u verder!

psychische schadeLetselschadevergoeding bij psychische schade

Bent u slachtoffer van een ongeval of een medische fout en lijdt u daardoor psychische schade? Als iemand anders aansprakelijk is, kunt u hoogstwaarschijnlijk aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Een letselschade jurist van Drost Letselschade is u daar graag bij behulpzaam. Wilt u ook nagaan of u recht heeft op een vergoeding van de door u opgelopen psychische schade? Neem dan nu geheel vrijblijvend en zonder kosten contact op met één van onze deskundige letselschade juristen. Dan weet u meteen waar u aan toe bent!

Meer weten?

Alle factoren die als gevolg van de psychische schade uw leefsituatie aantasten worden meegenomen bij het bepalen van de hoogte van uw letselschadevergoeding. Meer weten over de mogelijkheden van schadevergoeding? Of wilt u weten wat Drost Letselschade voor u kan betekenen? Bel ons voor gratis advies op 0800-2490300, stuur een e-mail naar: info@drost.nl, of vul het contactformulier in op deze site. Als blijkt dat een ander aansprakelijk is voor uw schade, kan Drost uw schade in principe kosteloos regelen.