Henk van der Ploeg
Henk van der Ploeg
NIVRE Register-Expert Personenschade, lid NIS
T : 074-249 03 00
E : [email protected]

Het mooiste van dit vak is, dat klanten je dankbaar zijn voor je inzet en hulp.

Verzekeren is zekerheid bieden. Breng dat maar eens in de praktijk als er iemand tegenover je zit met soms onherstelbaar letsel. Een fascinerende uitdaging en een dankbare taak. Zeker als het slachtoffer niet tegenover maar naast je komt zitten.

In 2000 heb ik daarom mijn werk voor een verzekeraar verruild voor een baan bij Drost. Daar kun je slachtoffers helpen. Het bevalt mij wel; dat naast elkaar zitten. De ander op weg helpen. Luisteren, problemen begrijpen, reële oplossingen aandragen of samen zoeken. Door avondstudie en praktijkervaring heb ik mijn opleiding tot Register-Expert Personenschade afgerond. Dat geeft een waarborg voor het verlenen van deskundige hulp. Verder is er natuurlijk vakliteratuur en jurisprudentie.

Het leuke van dit vak is dat veranderende inzichten in de praktijk en de theorie mij scherp houden en me steeds mogelijkheden bieden om mijn klant – het slachtoffer – optimaal van dienst te zijn. Het mooiste van dit vak is, dat klanten je dankbaar zijn voor je inzet en hulp.