Van achteren aangereden en nu last van een Whiplash? Bang dat je niet meer kunt werken of andere schade oploopt?

Heb jij ook recht op schadevergoeding?

Doe de test of plan vrijblijvend een afspraak

Christine is van achteren aangereden door een appende automobilist. Vanaf dat moment verandert haar leven ingrijpend. Door de klap loopt ze hersenletsel op, waardoor ze niet meer kan werken. Afspreken met vrienden kost haar zoveel moeite dat ze het niet eens meer probeert.

Wat gebeurt er met je als je gewone leven ineens tot stilstand komt door een heftige whiplash? Als je herstel maar niet opschiet, terwijl je je leven zo graag weer wilt oppakken? Als jouw inkomen als sneeuw voor de zon verdwijnt en de rekeningen voor alle extra zorgkosten zich opstapelen?

Marga Heijink, letselschadespecialist bij Drost Letselschade:

Marga Heijink“Christine kreeg een whiplash door een aanrijding. Hieronder vertel ik je over de pijnlijke, verdrietige periode die Christine doormaakte en hoe ze steeds meer financiële problemen kreeg. Pas na maanden van pijn en zoeken naar de beste behandeling, komt Christine in contact met ons. Vanaf dat moment nemen wij het over en zorgen we ervoor dat Christine een ruime schadevergoeding krijgt voor haar letselschade. Heb jij ook een whiplash opgelopen en is dat de schuld van een ander?
Drost Letselschade is er ook voor jou. Neem direct contact op!

Word je ooit nog de oude na een whiplash?

De pijn die de whiplash veroorzaakt, is vaak niet eens het ergste.

Ja, in het begin wel; na het ongeluk komt er een hevige hoofdpijn opzetten. En natuurlijk doen de spieren in de nek pijn, want die hebben een flinke klap gehad.

Christine ging na het ongeval naar haar huisarts. De huisarts stelde voor dat ze de eerste dagen rust hield en schreef pijnstillers voor.

Ze meldde zich ziek op haar werk. Maar de pijn ging niet over na een paar dagen; die werd juist erger. En de pijn kwam op meerdere plekken opzetten, ook tussen haar schouderbladen, in haar onderrug en zelfs in haar kaak.

Na een paar weken heeft Christine nog steeds veel pijn. Ze is bang dat de pijn nooit meer overgaat, dat ze nooit meer de oude wordt. Ze zit deels in de ziektewet en probeert af en toe te werken. Dat gaat met moeite. Zal ze ooit weer volledig kunnen werken?

Word je ooit nog de oude na een whiplash?

Haar inkomen is hard nodig, want zij en haar partner Rick hebben een koophuis; een twee-onder-een-kapwoning met een ruime tuin.

En dan heeft ze het nog niet eens over haar kinderen, die nog jong zijn. Christine: ‘Ik wil dolgraag voor hen zorgen, maar dat kost verschrikkelijk veel moeite. Harde geluiden en veel geluiden door elkaar heen, maken me moe en geprikkeld.’ Christine moet steeds meer overlaten aan haar man.

Wat Christine ook heel erg vindt, is dat ze niet meer in de auto kan stappen om naar haar ouders te rijden. Ze kan het niet vanwege de pijn, maar ze zou het ook niet durven. ‘Ik denk nog vaak terug aan de klap die ik voelde toen die zwarte Volvo me van achteren ramde,’ vertelt ze. ‘En daardoor kan ik er nu niet zijn voor mijn ouders, die al op leeftijd zijn.’

Alles verandert na een whiplash

Toen het ongeluk net gebeurd was, kreeg Christine veel steun van de mensen om haar heen. Haar werkgever had begrip voor haar situatie en gaf aan dat ze zoveel rust moest nemen als nodig was.

Haar buurvrouw bracht een paar keer wat eten langs; een pan rijkgevulde tomatensoep met zelfgebakken brood, en een ovenschotel waar ze als gezin twee dagen van hebben gegeten.

Vriendinnen belden en appten elke dag om te vragen hoe het ging en of ze iets voor haar konden doen. En gelukkig kon Christine’s schoonmoeder de eerste dagen na school op de kinderen passen. Maar iedereen heeft ook een eigen leven.

Christine: ‘Toen ik me na twee weken nog steeds niet goed voelde, moesten mijn man en ik het vooral zelf oplossen. Met wat aanpassingen ging het best; Rick kon later beginnen op zijn werk en daardoor de kinderen naar school brengen.’

Een moeder uit de buurt bracht de kinderen na school weer naar huis, op de dag dat ze niet naar de buitenschoolse opvang gingen. En hoewel Christine nu minder uitgebreid kon koken dan ze voor het ongeval deed, lukte het toch om bijna elke dag iets te eten klaar te maken voor haar gezin.

Marga Heijink

“Herken je het verhaal van Christine?
En wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?”
Neem contact met ons op.

Altijd moe, altijd pijn door de whiplash

Alles wat Christine deed, kostte moeite. ‘Ik was zo enorm moe. Mijn energie was al weg na het ontbijt. En als ik mijn rust niet nam, dan kwam die hoofdpijn direct weer opzetten,’ vertelt Christine moedeloos.

Daarom meldde ze zich voor langere tijd ziek bij haar werkgever. Dat gaf rust, maar ook ruimte in haar hoofd. Na een paar weken probeerde ze op aanraden van de bedrijfsarts weer te gaan werken. Christine: ‘Ik mocht beginnen met twee dagen; de helft minder dan ik gewend was.’

Maar wat zag ze ertegenop. Voor haar werk moest ze regelmatig vergaderen, bellen en veel op haar laptop doen. Allemaal dingen waarvoor ze zich moest inspannen. Waarvoor ze zich moest kunnen concentreren. En juist daar kreeg ze hoofdpijn van.

Gelukkig mocht ze van haar werkgever een dag thuiswerken. Dat gaf haar de mogelijkheid om tussendoor te rusten.

Anderen snappen niet wat je voelt bij een whiplash

Christine miste het persoonlijk contact met collega’s. Als ze thuis werkte, zag en sprak ze niemand. Dan was er alleen telefonisch of digitaal contact. Als ze op kantoor was, lukte het haar nauwelijks om even een praatje te maken met collega’s.

‘Het is heel gek, maar ik voelde me steeds meer vervreemd van het bedrijf waar ik werkte. Niet alleen omdat ik nog maar half betrokken was, maar ook omdat collega’s zelden iets van zich lieten horen,’ vertelt ze met teleurstelling in haar stem. ‘Na verloop van tijd vroeg niemand meer hoe het met me ging.’

Christine kreeg de indruk dat collega’s het maar vreemd vonden dat ze nog zo lang ziek thuis was na het ongeluk. In hun ogen was ze vast een aansteller en overdreef ze de hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid, dacht ze.

Word je ooit nog de oude na een whiplash?

Maar ze wist zelf heel goed dat het geen aanstellen was. En ze wilde niets liever dan weer vier dagen werken. Omdat ze altijd met zoveel plezier gewerkt had. Omdat ze voor deze baan opgeleid was.

Zelfs vriendschappen veranderen door een whiplash

Dat onbegrip merkte ze ook bij vrienden. Ze moest eigenlijk altijd ‘nee’ zeggen tegen een gezellig avondje met haar beste vriendinnen. En een verjaardag van de kinderen van haar vriendinnen trok ze al helemaal niet.

Christine: ‘Vaak gingen Rick en de kinderen dan zonder mij en zag ik in de groepsapp foto’s van het feestje. Aan de ene kant fijn, want zo bleef ik een beetje op de hoogte. Aan de andere kant versterkte het mijn gevoel van eenzaamheid.’

Maar ook het aantal foto’s en appjes werd minder. Na een tijdje vroegen haar vriendinnen niet meer of ze kwam.

Christine was hier verdrietig om en kon steeds moeilijker bevatten hoe haar leven zo ingrijpend was veranderd door een ongeluk dat niet eens haar schuld was. ‘Ik zat altijd vol energie en leuke plannen. Het is niets voor mij om de dag op te delen in blokjes, zodat ik het hoognodige kan doen en tussendoor even kan liggen,’ legt ze verbaasd uit.

Ze was fysiek moe, maar ook mentaal uitgeput. En dat merkten ze thuis ook: ze was chagrijnig en viel vaak uit tegen Rick en de kinderen.

De zoektocht naar een behandeling die wél werkt bij whiplash

Christine verlangde naar haar oude leven. Ze wilde zo ontzettend graag dat de klachten weggingen. Daarom zocht ze – net als veel andere whiplash-slachtoffers – op internet naar informatie over een whiplash en naar manieren om haar whiplash te behandelen. Ze had er alles voor over om weer gezond te zijn en weer mee te doen met de wereld.

Christine: ‘Lang niet alle mensen met een whiplash hebben dezelfde symptomen, las ik. En niet iedereen ervaart de klachten als even erg. Daarom is het voor buitenstaanders moeilijk om de ziekte serieus te nemen. En om diezelfde reden is het voor artsen en specialisten ingewikkeld om een diagnose te stellen. Dat merkte ik ook: mijn klachten hielden maandenlang aan, maar er was medisch niets te vinden.’

Gelukkig kreeg Christine ondanks dat tóch verschillende behandelingen. Christine zag meerdere specialisten.

Zo bezocht ze een tijdlang een fysiotherapeut en was ze in het ziekenhuis onder behandeling van een arts. Van hem kreeg ze ontstekingsremmers en later ook neurofeedback. Toen dit alles niet of nauwelijks effect had, stortte ze zich op alternatieve behandelingen; osteopathie, chiropractie en acupunctuur.

Niets had genoeg effect. De zoektocht naar een behandeling die wél aansloeg, kostte tijd en energie. Ze nam elke dag pijnstillers. Ze was onzeker, onrustig en ten einde raad.

‘Het was echt om moedeloos van te worden,’ vertelt ze. ‘Ik werd steeds meer gestresst en kreeg steeds vaker sombere gedachten.’ Christine bezocht daarom lange tijd een psycholoog om ook mentaal ondersteund te worden.

In de financiële problemen door de whiplash

Nooit eerder had Christine zo vaak een beroep moeten doen op haar zorgverzekeraar. Ze was er blij mee dat ze standaard een goede verzekering had en dat de meeste kosten gedekt werden.

Net na het ongeluk vielen de kosten nog wel mee: bijna alle zorgkosten werden automatisch vergoed door haar verzekeraar – hoewel haar eigen risico er dat jaar doorheen vloog. Met de alternatieve geneeswijzen was het lastiger; daar had ze geen aanvullende verzekering voor. Deze rekeningen betaalde ze uit eigen zak.

Toen de klachten niet weggingen, sloot ze voor het nieuwe jaar een duurdere zorgverzekering af zodat er meer gedekt werd. Dat maakte haar maandelijkse premiekosten aanzienlijk hoger.

Eigenlijk voelden Rick en Christine pas na anderhalf jaar wat de financiële gevolgen van de whiplash waren.

Christine: ‘We hadden nooit gedacht dat we ooit krap bij kas zouden komen te zitten; beide hadden we immers een goede baan. Maar ik zat nog steeds voor de helft van mijn contract in de ziektewet, en het tweede jaar van mijn ziekte betaalde mijn werkgever nog maar 70% van mijn salaris. Dat was goed te merken.’

De vooruitzichten waren ook niet veelbelovend: meer dan twee dagen werken zag Christine -hoe graag ze ook wilde- niet zitten. Dat zou betekenen dat ze straks alleen nog maar parttime kon werken. En als haar functie dat niet toeliet, moest ze op zoek naar een andere baan, die waarschijnlijk ook nog eens minder goed betaald werd.

Word je ooit nog de oude na een whiplash?

‘We moesten nu ineens veel meer op het geld letten dan anders: onze jaarlijkse kampeervakantie van drie weken op Corsica zat er eigenlijk niet meer in’, zegt Christine. Het was heel duidelijk voor Rick en Christine: de kosten liepen op als gevolg van de whiplash en er kwam minder geld binnen dan anders.

Een donkere toekomst door whiplash

Op een avond blikte Christine met Rick terug. Hoe zij, een energieke, goed opgeleide vrouw van begin veertig, de wereld aan haar voeten had. Ze kon, binnen de organisatie waar ze werkte, doorgroeien naar hogere functies met bijpassende salarissen.

En toen was ze in één klap veranderd in een medewerker die ziek was en nauwelijks nog toekomst had.

Niet alleen liep ze die promoties mis; een salarisverhoging zat er nu ook niet meer in. Haar dertiende maand en vakantiegeld waren veel minder dan anders. En naar haar pensioenopbouw had ze nog niet eens gekeken.

Extra kosten voor vervoer, huishoudelijke hulp en opvang

Christine was voor haar gevoel zo druk met overleven, dat ze er niet bij stilstond dat ze sinds het ongeluk ook extra kosten maakte op andere gebieden dan alleen zorg.

Bijvoorbeeld doordat de kinderen nu een extra dag naar de buitenschoolse opvang moesten, zodat Christine meer rust had. En de kosten die ze maakte als ze met de bus en soms de taxi naar de psycholoog, fysiotherapeut of een andere specialist moest.

Maar ook extra kosten omdat de schoonmaakhulp, die vóór het ongeval eens per maand kwam, nu wekelijks kwam.
Zij en Rick hadden zelfs besloten om minder geld opzij te zetten voor hun kinderen, zolang het financieel minder ging.

Marga Heijink
“Maak je ook zoveel extra kosten vanwege je whiplash, terwijl je inkomen achteruit is gegaan?
Misschien heb je recht op een schadevergoeding!”

Meer weten? Maak een afspraak of bel naar 0800-2490300

Een letselschadespecialist bij whiplash? Daar had ze niet aan gedacht

Bijna twee jaar nadat de bestuurder haar had aangereden, kwam er licht aan de horizon.

Christine: ‘Op een website las ik over een letselschadespecialist: Drost Letselschade. Deze kon mijn schade voor mij verhalen op de aansprakelijke partij. Voor mij was de situatie wel duidelijk: het ongeluk was niet mijn schuld geweest. De bestuurder in de Volvo achter mij was zo druk bezig met zijn telefoon, dat hij niet oplette en mij ramde. Terwijl ik in mijn kleine, grijze Seat voor het rode stoplicht stond.’

De bestuurder had zelfs al eerder zijn aansprakelijkheid erkend, waardoor de kosten voor het repareren van Christine’s auto vergoed werden. Maar dat zij ook haar eigen schade kon claimen, dat had ze nooit geweten.

Hoe Drost Letselschade haar hielp bij de schadevergoeding

Terugkijkend baalt Christine ervan dat ze niet eerder contact heeft gezocht met Drost Letselschade. Dat had haar veel stress, energie en geld gescheeld.

Christine vertelt hoe het eerste contact met Drost Letselschade verliep: ‘Vanaf het moment dat ik voor de eerste keer met Drost Letselschade belde, voelde ik me gesteund. ‘Ik kon mijn verhaal doen zonder onderbroken te worden; de medewerkster van Drost Letselschade luisterde goed en schreef ondertussen mee.’

‘Daarna stelde ze aanvullende vragen. Aan het eind van het gesprek, legde ze uit dat ze nu eerst zouden uitzoeken of ik inderdaad recht had op een schadevergoeding. En als dat zo was, dan zou de hulp van Drost Letselschade mij niets kosten; de aansprakelijke partij moest namelijk ook die kosten betalen.’

Niet lang daarna kwam het verlossende bericht: ze kwam in aanmerking voor een schadevergoeding! Drost Letselschade zou ervoor zorgen dat ze deze schadevergoeding kreeg en hiervoor zouden ze alles op alles zetten.

Door dit nieuws en deze woorden, raakte Christine geëmotioneerd: ‘Ik snapte dat het geld van de schadevergoeding mij niet beter zou maken, maar het nam wel ontzettend veel andere zorgen weg.’

Marga Heijink
“Wil je weten of jij recht hebt op een schadevergoeding vanwege je whiplash?”

Neem contact op met Drost Letselschade. We leggen je graag uit hoe het zit.

Een letselschadespecialist kwam bij haar thuis

Marga Heijnk: “Drost Letselschade, het kantoor waar ik werk, maakte er zoals beloofd echt werk van; na een paar dagen kwam ik als letselschadespecialist bij Christine thuis voor een intakegesprek. We zouden verder praten over het ongeval en ik kon Christine dan leren kennen in haar eigen omgeving.

Door bij haar thuis te komen, kon ik met eigen ogen zien wat Christine was overkomen en wat de gevolgen van de whiplash voor haar waren. Dat is erg belangrijk in mijn vak; zo kan ik letselschadeslachtoffers het beste helpen.”

‘Ik merkte dat Marga deskundig was en ervaring had met de letselschade whiplash; ze wist waar ze op moest letten en stelde vragen die echt op mijn situatie van toepassing waren. Dat zorgde ervoor dat ik me begrepen en gehoord voelde,’ vertelt Christine blij.

Marga Heijnk: “Christine en ik namen met een goed gevoel afscheid van elkaar. Daarna maakte ik een verslag van het gesprek en stuurde dat naar haar op zodat ze het kon controleren.”

Alvast een deel van de schadevergoeding krijgen

Christine hoefde vervolgens alleen maar af te wachten: als letselschadespecialist zou ik de automobilist die het ongeluk had veroorzaakt, aansprakelijk stellen. Ik zou ook direct vragen om een voorschot op de schade te betalen, zodat Christine zo snel mogelijk rekeningen zou kunnen betalen.

Het goede nieuws kwam een tijdje later: de veroorzaker van het ongeluk, althans zijn verzekeraar, erkende de aansprakelijkheid.

Hoewel dit niet helemaal als verrassing kwam, overviel Christine een intens gevoel van blijdschap en opluchting. Het leven werd weer een stukje makkelijker, ze hoefde zich wat minder zorgen te maken om geld en kon zich daarom volledig richten op haar herstel.

Alle kosten werden vergoed

Het was erg fijn dat wij van Drost Letselschade haar konden ontzorgen. Het kwam helemaal goed met de schadevergoeding; daar hebben mijn collega’s en ik voor gezorgd. Zelf hoefde Christine nauwelijks iets te doen. Natuurlijk hielden we haar op de hoogte van de ontwikkelingen en vorderingen.

Soms vroegen we haar om aanvullende gegevens. Zo moesten we nauwkeurig in beeld brengen hoeveel kosten Christine had gemaakt vanwege de whiplash. Van parkeerkosten en reiskosten, tot medicijnen en hulp in de huishouding: alle extra gemaakte kosten namen we mee in de berekening.

En niet alleen dat; we zochten ook uit hoeveel kosten Christine nog in de toekomst zou maken.
Naast de kosten, bekeken we ook de inkomsten die waren weggevallen; haar verminderde salaris, het mislopen van promoties, minder vakantiegeld, minder pensioenopbouw.

Emotionele schade door de whiplash werd ook vergoed

Waar Christine zelf nooit aan gedacht had, was dat ze ook recht had op een schadevergoeding voor haar immateriële schade. Die vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Christine zou een schadevergoeding krijgen voor haar pijn, verdriet en de psychische klachten die ze kreeg als gevolg van haar ongeluk.

Marga Heijink

“Is iemand anders aansprakelijk jouw schade? Bij erkenning van aansprakelijkheid kost onze hulp jou als slachtoffer  helemaal niets.”

Wil je weten hoe dit precies zit, maak een afspraak of bel gerust: 0800-2490300.

Waarom juist Drost Letselschade Christine zo goed kon helpen

Christine had niet verder gezocht naar andere letselschadespecialisten. Ze vertelt: ‘Ik had vanaf het eerste moment een goed gevoel bij Drost Letselschade en bij mijn letselschade expert Marga Heijink. Dat kwam deels omdat ik wist dat het bedrijf al 35 jaar bestaat, en daarom een berg aan ervaring en succesverhalen heeft.’

Ze vervolgt: ‘Dat gevoel werd versterkt toen ik hoorde dat de oprichter, Yme Drost, een ervaringsdeskundige is. Ooit vocht hij voor een eigen schadevergoeding vanwege een salmonellabesmetting. En daarna richtte hij zijn eigen letselschadekantoor op. Later liep hij door een ongeval een whiplash op; hij weet dus ook hoe het is om de pijn van een whiplash te voelen. En de machteloosheid als de pijn maar niet weggaat.’

Rick vond het wel belangrijk om nog wat meer feiten te weten. Hij werd gerustgesteld toen hij las dat Drost Letselschade een kwaliteitskeurmerk van de Letselschade Raad heeft: het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL).

En ook omdat de specialisten van Drost Letselschade zijn ingeschreven bij het NIVRE; het Nederlands Instituut van Register Experts.

Niet elke letselschadespecialist is bekwaam; ga nooit voor het principe ‘no cure, no pay’

Als je net als Christine letselschade hebt opgelopen, dan is het logisch dat je gaat zoeken naar een partij die je helpt met jouw schadeclaim. Ik druk altijd iedereen op het hart om goed te checken of je te maken hebt met een betrouwbare letselschadespecialist. Want onbetrouwbare kantoren zijn er ook!

En let ook op het volgende: Er zijn letselschadekantoren en letselschade-advocaten die werken volgens het principe ‘no cure, no pay’. At hoeft niet meteen een onbetrouwbaar kantoor te zijn, maar als slachtoffer moet je wel opletten.

Het idee is eenvoudig: regelt een ‘no cure, no pay’-kantoor een schadevergoeding voor jou, dan betaal je een vooraf overeengekomen percentage van jouw schadevergoeding aan dit kantoor. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaal je niets.

Maar weet je, in de wet is bepaald dat de kosten van de aan jou verleende rechtsbijstand betaald moeten worden door de aansprakelijke partij (in de praktijk is dat vaak de verzekeraar) en de aansprakelijkheid is vooraf vaak duidelijk.
En dus worden bureaus die ‘no cure, no pay’-voorwaarden hanteren vaak dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en het slachtoffer betaalt ook nog eens een percentage van de schadevergoeding aan het bureau.

Dat klinkt oneerlijk, toch? Slachtoffers, zoals Christine, die letsel hebben opgelopen waarvoor een andere partij aansprakelijk is, hebben recht op hun volledige schadevergoeding. Zo staan wij erin bij Drost Letselschade. De hulp van Drost na een ongeval is bij erkenning van aansprakelijkheid voor slachtoffers kosteloos.

Een slachtoffer kan eigenlijk alleen profijt hebben van een ‘no cure, no pay’-afspraak als op voorhand geenszins vaststaat of een andere partij met succes aansprakelijk is te stellen voor de opgelopen schade. Is de aansprakelijkheid duidelijk, dan pakt een ‘no cure, no pay’-afspraak ongunstig uit voor het slachtoffer, die dan immers een deel van zijn schadevergoeding aan zijn belangenbehartiger moet afstaan. Zonder een dergelijke afspraak had het slachtoffer zijn volledige schadevergoeding mogen houden.

De hulp van Drost Letselschade bij whiplash kostte haar niets

Zolang het schadetraject van Christine duurde, zag Drost Letselschade erop toe dat alles liep zoals het moest lopen.

Christine: ‘Marga en de andere medewerkers van Drost hielden zich aan hun woord, waren transparant en deskundig, en zorgden ervoor dat de aansprakelijke partij de voorschotten op de schade betaalde; fantastisch!’

Marga: “Christine hoefde niets te betalen voor onze juridische hulp. Deze kosten kwamen ook voor rekening van de (verzekeraar van de) bestuurder die het ongeluk had veroorzaakt. Dat is zo geregeld in de wet.

Christine ontving na een tijd ook de rest van haar schadevergoeding. Ze had door de whiplash nog steeds last van haar lichaam, maar emotioneel werd ze weer stabiel. Ze had genoeg geld om de rekeningen te betalen, zij en haar partner konden ook weer geld uitgeven aan extraatjes en met het gezin op vakantie.

De schadevergoeding gaf Christine de kans om haar leven weer op de rit te krijgen en haar energie te steken in het weer gezond worden.

Drost Letselschade helpt ook jou bij het verhalen van je schade door whiplash

Heb jij letselschade door een whiplash?
Met letselschade bedoelen we de schade die ontstaat door een whiplash. Dit is materiële schade, zoals kosten voor medische behandelingen, huishoudelijke hulp die je moet inhuren omdat dit zelf niet meer lukt en extra kosten die je maakt voor gas, water en licht omdat je langdurig thuis bent.

Naast deze kosten, lijd je nog meer schade, want je loopt misschien ook inkomsten mis omdat je door de whiplash minder kunt werken.

Ook immateriële schade maakt onderdeel uit van de letselschade; het verdriet en de pijn die je had en hebt door de whiplash.

Alle schadeposten samen kunnen in een hoog tempo behoorlijk oplopen. Gelukkig kun je een schadevergoeding claimen. Mijn collega’s en ik ontzorgen je hierin volledig, zodat je hier geen omkijken naar hebt.”

Marga Heijink
“Heb jij een whiplash gekregen door een ongeval en heeft iemand anders dit ongeval veroorzaakt?”
Mijn collega’s en ik zoeken graag voor jou uit of je recht hebt op een schadevergoeding. Neem snel contact op.

Disclaimer

Het verhaal van Christine is een op de werkelijkheid gebaseerde casus.

Veelgestelde vragen over een whiplash

Wat zijn de financiële gevolgen van een whiplash?

Een whiplash kan zoveel pijn en last geven, dat je niet meer in staat bent om te werken. Misschien beland je in de ziektewet, moet je op zoek naar een andere baan of kun je minder uren werken. En dat zie je terug op je salarisstrook: je verdient ineens een stuk minder.

Meestal blijft het daar niet bij, want aan de andere kant stapelen de rekeningen zich op. Je zoekt immers specialisten en behandelingen die de pijn kunnen verlichten. En dat kost geld. Je eigen risico moet je eerst zelf betalen, en pas daarna betaalt je zorgverzekeraar bepaalde kosten.

Maar niet alles is gedekt, zeker als je een beperkte aanvullende verzekering hebt. Of denk aan alternatieve behandelingen; vaak worden deze niet vergoed. En wat dacht je van de reiskosten naar het ziekenhuis en parkeerkosten? Of het geld dat je uitgeeft aan huishoudelijk hulp omdat je vanwege de whiplash niet in staat bent om zelf je huis schoon te maken?

Mensen met een whiplash kunnen in ernstige financiële problemen raken.

Hoe kies je de beste letselschadespecialist?

Het belangrijkste is dat je een eerlijke, betrouwbare en professionele letselschadespecialist kiest. Dit doe je door te checken of het letselschadekantoor het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) heeft. Als dit het geval is, weet jij als whiplash-slachtoffer dat jouw zaak in goede handen is. Want bedrijven met dit keurmerk worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit.

 

Daarnaast is het goed om te controleren of de letselschadespecialist is aangesloten bij een branche- of beroepsvereniging, zoals NIVRE en/of het NIS. Want dan weet je dat je te maken hebt met een expert die deskundig is, voortdurend werkt aan zijn of haar eigen ontwikkeling en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat de letselschadespecialist ervaren is. Jonge bedrijven hebben nog maar weinig letselschadezaken gedaan; je weet dus niet zeker wat je aan hen hebt. Dit is anders voor kantoren die al jarenlang letselschade-slachtoffers bijstaan en daarom ook veel ervaring hebben met whiplash-zaken. Vaak kunnen zij je een succespercentage laten zien: het aantal letselschadezaken dat succesvol is afgerond.

Waarom kan Drost Letselschade jou het beste helpen bij een schadevergoeding voor whiplash?

Heb je letselschade door een whiplash en zoek je een letselschadespecialist die voor jou de schadeclaim kan indienen? Bij Drost Letselschade is jouw zaak in goede handen: het kantoor heeft 35 jaar ervaring en heeft in al die jaren ontzettend veel whiplash-zaken behandeld en succesvol afgerond.

 

Drost Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL); dat betekent dat het bedrijf betrouwbaar is en kwaliteit biedt; het doet alles om slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. En wat ze doen, doen ze goed: Drost Letselschade heeft een succespercentage van 98 procent!

Daar komt bij dat de hulp die Drost Letselschade biedt, voor letselschade-slachtoffers van een ongeval kosteloos is; als een ander namelijk aansprakelijk is voor het ongeluk en de aansprakelijkheid erkent, dan moet deze persoon of partij ook de kosten van Drost Letselschade betalen. Als slachtoffer betaal je dan dus niets.

Klanten van Drost Letselschade zijn heel tevreden over het persoonlijke contact en de goede communicatie; je voelt je bij Drost Letselschade gehoord. De medewerkers, die allen aangesloten zijn bij een branche- of beroepsvereniging, weten precies wat ze moeten doen om voor jou de beste schadevergoeding te krijgen. Daarnaast maakt het kantoor gebruik van een intern medisch adviesbureau en eigen arbeidsdeskundige.

Dat Drost Letselschade zo succesvol is, is overigens niet vreemd. Er wordt gewerkt vanuit het hart, ze voelen mee met slachtoffers. Dat komt omdat het bedrijf is opgericht door een ervaringsdeskundige; Yme Drost vocht lang geleden zelf, voor zijn eigen letselschadezaak.

Hij won deze en besloot daarna anderen te helpen bij het krijgen van een passende schadevergoeding. Hij specialiseerde zich in het vak en heeft, met zijn medewerkers, talloze slachtoffers zoals jij geholpen.

Welke schade kun je claimen bij whiplash?

Als je een whiplash hebt opgelopen door een ongeval en iemand anders is voor dit ongeval aansprakelijk (en erkent de aansprakelijkheid), dan kun je de schade die je hebt opgelopen claimen.

 

Een schadevergoeding bestaat uit verschillende schadeposten. Al deze schadeposten bij elkaar, vormen de schadevergoeding. Hieronder worden enkele schadeposten toegelicht:

  • Schade aan kleding, vervoermiddel en persoonlijke bezittingen: een whiplash oplopen kan op verschillende manieren: een aanrijding in het verkeer, tijdens het sporten, of door een ongeluk in huis. Soms loop je bij dit ongeluk niet alleen schade op aan je lichaam, maar ook aan je kleding, vervoermiddel of persoonlijke bezittingen.
  • Verlies van arbeidsvermogen: als je niet meer kunt werken door de whiplash, dan verdien je minder of geen geld meer. Soms is het nodig om je om te scholen of bij te scholen. Zowel het salaris dat je niet of minder hebt gekregen, als de kosten voor scholing of re-integratie kunnen worden geclaimd.
  • Smartengeld: als je een whiplash hebt gekregen door een ongeval, heb je veel pijn gehad of nog steeds. Je hebt misschien ook verdriet of psychische klachten. Al deze emotionele schade is ook een schadepost. Dit noemen we smartengeld.
  • Studievertraging: jongeren of anderen die studeren, zijn door de whiplash soms niet meer in staat om naar school te gaan en te leren. Er ontstaat dan schoolachterstand of studievertraging.
  • Medische kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar: je zorgverzekering dekt lang niet alle medische kosten die je maakt vanwege je whiplash. Vooral niet als het gaat om alternatieve behandelingen. Ook kun je hierbij denken aan kosten voor revalidatie en ziekenhuisopnames.
  • Verlies van zelfwerkzaamheid: de kozijnen schilderen, het gras maaien en je huis schoonmaken – als je dit eerder zelf deed, maar het door de whiplash niet meer kan, spreken we over verlies van zelfwerkzaamheid. Je moet nu iemand inhuren die dit voor je doet, zoals een tuinman, schoonmaakster en schilder.
  • Wettelijke rente: soms duurt het jaren voordat een schadevergoeding wordt uitgekeerd (gelukkig krijg je als slachtoffer wel voorschotten, zodat je de rekeningen niet uit eigen zak hoeft te betalen). Je hebt ook recht op rente over de uiteindelijke vergoeding.
  • Eigen risico van de zorgverzekering: vaak valt de zorg die je krijgt onder de basisverzekering. Deze zorg wordt (uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld de huisarts, daargelaten) pas vergoed als het verplichte eigen risico eerst door jou betaald is. Bij een whiplash kun je behandelingen en medicijnen krijgen, die je dus eerst zelf moet betalen.
  • Reiskosten naar artsen en therapeuten, en parkeerkosten: ook de reis naar artsen, specialisten en therapeuten kost geld: de brandstof voor je auto, de kosten van de taxi of het openbaar vervoer. En soms betaal je parkeergeld op de plaats van bestemming.
  • Aanschaf van hulpmiddelen die niet vergoed worden: bij een whiplash zijn hulpmiddelen soms noodzakelijk. Een bekend voorbeeld is de nekkraag. In ernstige gevallen moet er meer gebeuren: beugels bij de douche, een aangepast toilet of zelfs een traplift. Niet alle hulpmiddelen worden door de verzekeraar vergoed.

Hoeveel schade kun je claimen bij een whiplash?

Als een ander volledig aansprakelijk is voor het ongeval en de aansprakelijkheid wordt erkend, dan kun je alle schade die je hebt gemaakt en nog gaat maken vanwege de opgelopen whiplash claimen. Voor een duidelijk beeld van alle kosten moet je bonnetjes en rekeningen goed bewaren. Je moet immers wel kunnen aantonen dat je bepaalde kosten daadwerkelijk gemaakt hebt. Voor de rest zal jouw letselschadespecialist van Drost Letselschade je volledig ontzorgen en de schadeclaim voor jou indienen bij de aansprakelijke partij.

Daarbij houdt de expert van Drost ook rekening met hoe ernstig jouw whiplash is, hoelang je er al last van hebt en hoelang het nog duurt voordat je waarschijnlijk genezen bent, hoeveel pijn en verdriet je hebt gehad en nog steeds hebt en wat de gevolgen van de whiplash zijn voor jouw toekomst.

Alles wordt dus meegenomen bij het berekenen van de hoogte van de schadeclaim. Dit doet jouw letselschadespecialist heel nauwkeurig en afgestemd op jouw situatie. Het is van tevoren niet te zeggen hoe hoog de uiteindelijke schadevergoeding zal zijn; je begrijpt dat dit voor ieder slachtoffer anders is, omdat de hoogte van de schade voor iedereen anders is.

Soms duurt het lang voordat een letselschadezaak is afgerond. Gelukkig hoef je niet zo lang te wachten op je vergoeding; je ontvangt van de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij voorschotten. Die worden door jouw letselschade specialist aangevraagd. Dit zijn bedragen die al eerder, dus voordat de claim definitief wordt afgewikkeld, uitgekeerd worden. Zo kun je alle rekeningen betalen en krijg je geen geldzorgen.

Wat moet je doen bij een whiplash?

 

 

Het belangrijkste is dat je werkt aan je herstel; je zal weer gezond moeten worden. Hiervoor heb je vaak rust nodig en soms speciale behandelingen. Je huisarts of andere specialisten geven je advies; volg deze adviezen op.

We drukken je ook op het hart om contact op te nemen met een letselschadespecialist zodat je een schadevergoeding krijgt voor je schade. Terwijl jij je focust op je herstel, werkt de letselschadespecialist aan je schadevergoeding. Je hoeft je niet zelf te verdiepen in de regels en wetten; Drost Letselschade weet waar je recht op hebt en regelt jouw schadevergoeding van A tot Z.

Wij doen ons uiterste best om voor jou de beste schadevergoeding te realiseren en wij onderhouden het contact met de tegenpartij. Je hoeft nergens naar om te kijken en je kunt werken aan je herstel. Zolang de schadevergoeding niet helemaal rond is, zorgen wij ervoor dat je voorschotten krijgt. Zo kun je alle rekeningen betalen en wordt het verlies van inkomsten gecompenseerd.

Als ik Drost Letselschade om hulp vraag, wat gaat er dan gebeuren?

 

Bel ons of stuur een bericht via onze website en vertel je verhaal. Wij geven je een vrijblijvend eerste advies; vaak kunnen we meteen inschatten of je inderdaad recht hebt op een schadevergoeding, omdat een ander verantwoordelijk is voor je letselschade.

Als dat zo is en je wilt graag dat Drost Letselschade de schadevergoeding voor je regelt, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dat gesprek nemen we het ongeval en alles wat daarna gebeurd is met je door. Daarna zullen wij de tegenpartij aansprakelijk stellen. Als de aansprakelijkheid erkend wordt, vragen we ook meteen of er een voorschot op de schadevergoeding aan jou betaald kan worden.

Is de aansprakelijkheid erkend, dan brengen we alle schade zo gedetailleerd mogelijk in kaart: van de medische kosten tot de parkeerkaartjes en van gemiste maandelijkse inkomsten tot het smartengeld. Alles nemen we mee, zodat jouw schadevergoeding precies past bij jouw situatie.

Daarna wordt de schadeberekening voorgelegd aan de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Is er overeenstemming, dan wordt de zaak afgewikkeld. Je ontvangt dan (de rest van) je schadevergoeding.

Wat is een whiplash nou precies?

Whiplash is het Engelse woord voor ‘zweepslag’. Met dit woord wordt de beweging omschreven die de nek maakt bij bepaalde ongelukken. Als de auto waarin je zat van achteren werd aangereden, dan heeft je nek eerst een heftige achterwaartse beweging gemaakt, en direct daarna een heftige voorwaartse beweging. Dit levert geen fracturen op, maar wel veel pijnklachten die lang kunnen aanhouden.

Hoe weet je dat je een whiplash hebt?

 

Na het ongeval waarbij de whiplash wordt opgelopen, treedt er pijn op. Vaak begint de pijn in de nek en heb je hoofdpijn en rugpijn. Bij veel mensen gaan de pijnklachten na een whiplash na verloop van tijd vanzelf over. Maar zijn de pijnklachten zes maanden na de whiplash nog niet voorbij, dan wordt dit het ‘late whiplash-syndroom’ genoemd. De klachten kunnen zelfs chronisch worden.

Dit zijn whiplash-klachten die meteen kunnen ontstaan:

  • Pijn in de nek. De pijn kan uitstralen naar het achterhoofd, de schouders en armen.
  • Een stijve nek en verminderde beweeglijkheid.
  • Hoofdpijn. Met name in het achterhoofd en soms uitstralend naar het voorhoofd.
  • Lage rugpijn en pijn in de middenrug.
  • Pijn tussen de schouderbladen.
  • Slik- en kauwklachten.

Deze whiplash-klachten komen niet bij iedereen voor:

  • Duizeligheid.
  • Misselijkheid.
  • Moeite met zien en horen.
  • Oorsuizen.
  • Tintelingen of een doof gevoel in de handen.
  • Geheugenproblemen.
  • Vermoeidheid.

Deze whiplash-klachten treden soms pas later op:

  • Concentratieproblemen.
  • Psychische klachten zoals somberheid, stemmingswisselingen, nervositeit en karakterverandering.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.