Heb je een hondenbeet opgelopen door de hond van een ander? Heeft een loslopend paard een ongeval veroorzaakt en heb je daardoor letsel opgelopen? De wet zegt dan dat de bezitter van het dier vaak aansprakelijk is voor jouw geleden schade. De bezitter van het dier is vaak de eigenaar (maar dat hoeft niet).

Aansprakelijkheid hondenbeet

Bij schade veroorzaakt door een dier, zoals een hondenbeet, is er sprake van aansprakelijkheid als de schade is veroorzaakt door de eigen energie van het dier. Ook bekend als het onberekenbare element en de zelfstandige gedragingen van het dier. De bezitter is niet aansprakelijk als hij ook niet aansprakelijk zou zijn geweest als hij het dier in zijn macht zou hebben gehad. De aansprakelijkheid voor bezitters van dieren is vastgelegd in artikel 6:179 BW. De bezitter is bijna altijd verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid (WA).

Is een ander aansprakelijk voor jouw schade? Schakel dan Drost Letselschade voor de behandeling van jouw schadezaak en het verhalen van jouw schade op die aansprakelijke partij. De vergoeding geldt niet alleen voor de materiële schade (kapotte kleding, verlies aan inkomsten, aanpassing woning, kosten huishoudelijke hulp), maar ook voor de immateriële schade (smartengeld). Verder moet de aansprakelijke partij  ook de kosten van rechtsbijstand vergoeden. Bij erkenning van aansprakelijkheid kost onze hulp jou als slachtoffer daardoor niets.

Drost Letselschade bezoekt je in de regel thuis om jouw schade te inventariseren. Met een huisbezoek wordt namelijk meteen een goed beeld verkregen van de impact van het opgelopen letsel op jouw dagelijks leven. Na de intake stellen wij de wederpartij aansprakelijk, brengen jouw schade in kaart en uiteindelijk wikkelen we de schade voor je af. Uiteraard gebeurt dat altijd in nauw overleg met jou, zodat je weet waar je aan toe bent.

 

hondenbeet, letsel door dierenHulp bij letsel door dieren

Jouw schadeclaim bij letsel door een dier of een hondenbeet is bij Drost Letselschade in goede en deskundige handen, want onze:

  • Organisatie is aangesloten bij De Letselschade Raad
  • Register-Experts Personenschade zijn lid van het NIVRE (NIVRE-experts)
  • Rechtskundige adviseurs zijn lid van de NVRA
  • Schaderegelaars zijn lid van het NIS

 

 

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.