Hoe jouw schadevergoeding berekenen voor letselschade?

Er kunnen diverse oorzaken zijn, waardoor je te maken krijgt met letselschade. Een verkeersongeval of bedrijfsongeval bijvoorbeeld. Maar je kunt ook gewond raken door een ondeugdelijk product of slachtoffer worden van bijvoorbeeld een hondenbeet. Als je kunt aantonen dat een ander aansprakelijk is voor het jou overkomen voorval, heb je recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding berekenen is lang niet altijd gemakkelijk. En als leek zie je vaak schadeposten over het hoofd, die wel voor vergoeding in aanmerking komen. Bij de berekening van de hoogte van jouw schadevergoeding is de hulp van een letselschadespecialist daarom eigenlijk onontbeerlijk. En waarom zou je ook geen letselschadespecialist inschakelen? Bij aansprakelijkheid moet de wederpartij de kosten van die specialist namelijk ook vergoeden. Dat is zo in de wet bepaald. Dus voor jou als slachtoffer geen kostenrisico, maar wel de beste kans op een optimale schaderegeling!

Letselschade opgelopen?

Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Wat komt er kijken bij het berekenen van een schadevergoeding?

Bij het berekenen van een schadevergoeding moeten de gemaakte en te maken kosten als gevolg van jouw letselschade in kaart worden gebracht. Dit is de materiële schade, die je hebt opgelopen als gevolg van jouw verwondingen. Medische kosten bijvoorbeeld, die niet onder de dekking van jouw zorgverzekering vallen. Maar denk ook aan de kosten van noodzakelijk geworden huishoudelijke hulp en de beschadiging van persoonlijke eigendommen. Misschien moeten er aanpassingen aan jouw woning worden gedaan als jij (al dan niet blijvend) letsel hebt opgelopen? Al deze zaken worden meegenomen in de berekening van de schadevergoeding. Daarnaast nemen wij ook de immateriële schade mee. Immateriële schade is niet tastbaar. Het smartengeld betreft een vergoeding voor geleden pijn, leed en bijvoorbeeld angst. Als slachtoffer van letselschade heb je recht op een vergoeding van smartengeld. De vaststelling van het jou toekomende smartengeld is lang niet altijd eenvoudig. Ook daarom is bijstand van een letselschadespecialist zo belangrijk.

letsel

Bereken schadevergoeding met hulp van Drost Letselschade

Vertrouw op de jarenlange ervaring van Drost Letselschade voor het berekenen van jouw schadevergoeding. Wij zijn je niet alleen in praktische zin van dienst, ook mentaal zal jij veel steun van ons krijgen. Het is niet niks voor jou als slachtoffer om een tegenpartij aansprakelijk te stellen. Daarom doet Drost Letselschade dat voor jou. Wij zijn gewend om met grote en machtige partijen, zoals verzekeraars, om te gaan en laten ons door dit soort partijen niet van de wijs brengen. Wat wij zeker ook moeten vermelden, is dat de gemaakte juridische kosten door de voor jouw letsel aansprakelijke partij vergoed moeten worden. De kosten van onze rechtsbijstand maken onderdeel uit van de aan jou toekomende schadevergoeding. Dit is zo in de wet bepaald. Hierdoor krijg je ook daadwerkelijk de schadevergoeding die jouw letselschade dekt en hoef je derhalve geen percentage van jouw schadevergoeding aan ons kantoor af te staan. Bij kantoren die werken op basis van ‘no cure, no pay’-afspraken is dat wel het geval. Drost werkt niet op een dergelijke manier. De aansprakelijke partij moet onze kosten betalen en jij hoeft dat derhalve niet ook nog eens te doen. Dit kan overigens anders zijn, als de aansprakelijkheid niet volledig wordt erkend. Wil je hierover meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en leg jouw vragen aan ons voor.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.