Drost Letselschade

Drost Letselschade behoort tot de bekendste en grootste bureaus op het gebied van letselschade in Nederland, met vestigingen in Hengelo en Groningen. Algemeen directeur is de Register-Expert personenschade Yme Drost. Register-Expert Koen Venema is financieel directeur. De slachtoffers van ex-neuroloog Jansen Steur, de met salmonella besmette zalm, het verbieden van de pedovereniging Martijn, de chroom-6-affaire bij defensie en het monstertruck-drama in Haaksbergen, zijn voorbeelden van zaken waarvoor Drost Letselschade zich tot het uiterste heeft ingezet, of nog voor inzet.

Drost Letselschade: alleen voor slachtoffers

Drost Letselschade zet zich alleen in voor slachtoffers. Inmiddels vonden tienduizenden slachtoffers hun weg naar Drost Letselschade. Vooral bij het bepalen van de haalbaarheid en het indienen van een (schade)claim is onze deskundigheid onontbeerlijk. Hebt u deskundig en kosteloos advies nodig, dan bent u ook perfect op uw plaats bij Drost Letselschade. Bij erkenning van aansprakelijkheid staat ons ervaren en deskundige team u kosteloos bij en wordt alles voor u geregeld.

Onze werkwijze

Vrijblijvend eerste advies

Bij Drost Letselschade kunt u terecht voor kosteloze professionele juridische hulp. Vooral bij het bepalen van de haalbaarheid en het indienen van een (schade)claim is onze deskundigheid onontbeerlijk. Het mooie is dat aan ons specialistisch advies, net als bij het Juridisch Loket, geen kosten voor u verbonden zijn. Wij zijn (gratis) bereikbaar op het nummer 0800-2490300 en uiteraard ook via e-mail: info@drost.nl. Eén van onze letselschade-experts zal u dan te woord staan en u voorzien van een vrijblijvend eerste advies.

De intake

Als na ons vrijblijvend advies blijkt dat u mogelijk recht heeft op een schadevergoeding en u besluit uw belangen verder te laten behartigen door Drost Letselschade, wordt er een afspraak gemaakt voor een intake-gesprek met een letselschade-expert. Dit gesprek vindt in de meeste gevallen bij u thuis plaats. Tijdens het intakegesprek zal onze expert u allerlei vragen stellen om daarmee een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van hetgeen u is overkomen en wat de gevolgen daarvan zijn. Onze belangenbehartiger maakt een verslag van het intakegesprek en dat verslag wordt aan u toegezonden ter kennisname/correctie.

Aansprakelijkstelling / bevoorschotting

Nadat de intake heeft plaatsgevonden, wordt de voor uw schade aansprakelijke partij door Drost Letselschade aansprakelijk gesteld. Daarbij wordt gevraagd om betaling van een voorschot op uw schade, zodat u niet in financiële problemen komt. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, wordt over het algemeen gesproken ook een voorschot op de schade betaald.

Dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid

In het kader van de behandeling van uw letselschadezaak is het van belang dat uw schadegegevens zo goed en volledig mogelijk in kaart worden gebracht. Dat doen wij bij Drost Letselschade op een persoonlijke en betrokken wijze. Drost ontzorgt door het inwinnen van medisch advies van onze eigen artsen, het onderhouden van contacten met u en de aansprakelijke partij, het uitbrengen van advies over te nemen beslissingen en de bewaking van adequate bevoorschotting op uw schade. Zo kunt u zich op uw herstel richten. En dat is wel zo prettig! 

 

Definitieve vaststelling van de schadevergoeding

Om tot een volledige afwikkeling van uw schade te kunnen komen, moet de volledige geleden én nog te lijden schade in kaart worden gebracht. Ook moet een redelijke vergoeding van het smartengeld worden vastgesteld. Uw belangenbehartiger bespreekt met u de wijze waarop de schade naar zijn/haar mening afgewikkeld zou moeten worden. In de meeste gevallen wordt de definitieve schadevergoeding vastgesteld als er sprake is van een medische eindtoestand (het moment waarop u volledig en klachtenvrij genezen bent, of het moment dat er door de behandelend arts wordt vastgesteld dat verder herstel niet mogelijk is).

De eindafwikkeling

Om tot afwikkeling van uw schade te komen wordt een regelingsvoorstel, ook wel afwikkelingsvoorstel genoemd, opgesteld.  Dat voorstel kan door uw eigen belangenbehartiger worden gedaan, maar kan ook komen van de kant van de voor uw schade aansprakelijke partij. Als het regelingsvoorstel eenmaal op tafel ligt, volgt de onderhandeling over het voorstel. Zodra overeenstemming is bereikt, wordt uw schade in beginsel met een zogenaamde ‘vaststellingsovereenkomst’ afgewikkeld. Nadat alles met u is besproken, u met het voorstel akkoord bent gegaan en de vaststellingsovereenkomst hebt ondertekend, wordt de slotbetaling door de verzekeraar voldaan. 

Juridisch geschoolde professionals

Onze juristen kennen hun vak als geen ander en zijn veelal als Register-Expert ingeschreven bij het NIVRE. Daarnaast beschikt Drost Letselschade over een eigen team van medisch specialisten. Ook dat maakt Drost Letselschade uniek. Cliënten van Drost Letselschade weten dan ook zeker, dat ze door een professioneel letselschadebureau worden bijgestaan. Hoewel wij hoog juridisch geschoold zijn, spreken wij toch uw taal. U staat als slachtoffer bij ons centraal. De kwaliteit van ons kantoor wordt mede mogelijk gemaakt door:

Yme Drost
NIVRE Register-Expert Personenschade, Rechtskundige, lid NIS/NVRA en mediator
Koen Venema
NIVRE Register-Expert Personenschade, lid NIS
mr. Marga Heijink-van Welij
NIVRE Register-Expert Personenschade, Arbeidsdeskundige, jurist, lid NIS en MT-lid
mr. Dorothée Kroeze-Roosendaal
NIVRE Register-Expert Personenschade, Jurist, lid NIS
Henk van der Ploeg
NIVRE Register-Expert Personenschade, lid NIS
mr. Dorien Hulst
NIVRE Register-Expert Personenschade, Jurist, lid NIS

Wat onze klanten zeggen

Dorothée is erg deskundig en ik zou haar en Drost Letselschade zeker bij derden aanbevelen.
Marjam (35), knie op twee plaatsen gebroken, auto-ongeluk
De prettige behandeling van Mauro heeft ons veel steun en vertrouwen gegeven in een heel moeilijke fase in ons leven.
Jan (75) & Anneke (65), meervoudig letsel, verkeersongeval

Landelijke dekking

Drost Letselschade mag dan wel haar hoofdvestiging in Hengelo OV hebben, dat betekent nog niet dat onze experts alleen zaken in de regio behandelen. Onze cliënten komen uit heel Nederland! Daarom spreken we van landelijke dekking. In principe helpen we cliënten/letselschade-slachtoffers uit het hele land.

Omdat wij een persoonlijke kennismaking met onze cliënten heel belangrijk vinden, bezoeken onze experts u graag aan huis. Daarbij is de reisafstand voor ons geen bezwaar. Zo komen wij in de grote steden in het westen zoals Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, maar evengoed ‘dichter bij huis’ zoals bijvoorbeeld in de plaatsen Deventer, Rijssen en Eibergen.

Vragen over schadevergoeding?

Wilt u meer weten over wat wij juridisch gezien kunnen doen om bij een letselschade voor u te verhalen? Neem dan contact op met Drost Letselschade via telefoonnummer: 0800 – 2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring