Na een ongeval komt het vaak voor dat het slachtoffer door het letsel tijdelijk of zelfs voor een lange tijd arbeidsongeschikt is. Soms blijkt zelfs dat er sprake is van blijvende arbeidsongeschiktheid. De schade die hierdoor ontstaat is meestal de grootste schadepost. Deze schade berekenen kan erg lastig zijn. Je doet er dan ook verstandig aan hiervoor een letselschade-expert van Drost Letselschade in te schakelen. Op deze pagina leggen wij uit wat arbeidsongeschiktheid is en wat Drost Letselschade voor jou als slachtoffer kan doen.

Wat is arbeidsongeschiktheid?

Arbeidsongeschiktheid betekent dat je niet in staat bent ‘arbeid te verrichten met een erkende economische meerwaarde’. Kortom: je kunt jouw werk niet meer doen. Dit kan een lichamelijke en/of psychische oorzaak hebben. Soms is er alleen sprake van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid en soms is iemand volledig arbeidsongeschikt.

arbeidsongeschiktSchade verhalen bij arbeidsongeschiktheid

Als er sprake is van arbeidsongeschiktheid door letselschade dan kun je die schade verhalen op de aansprakelijke partij. Schade door arbeidsongeschiktheid is vaak een onderdeel van jouw totale letselschade.

Drost Letselschade is dé expert op het gebied van letselschade. Drost heeft ruime kennis en ervaring in het maken van complexe schadeberekeningen. We raden je daarom aan onze deskundige hulp in te schakelen als je arbeidsongeschikt bent geworden na een ongeval. En goed te weten: bij erkenning van aansprakelijkheid kost onze hulp jou als slachtoffer niets. De aansprakelijke partij moet namelijk ook onze kosten vergoeden. Dat een schadevergoeding (de gevolgen van) jouw letsel nooit kan wegnemen, realiseren wij ons als geen ander. Maar wij weten ook dat een schadevergoeding wél kan helpen het leed wat te verzachten.

Arbeidsongeschikt door een ongeval? Drost regelt jouw schade!

Als er een aansprakelijke partij is voor jouw schade, kan Drost Letselschade jouw schade op deze partij verhalen. Een letselschaderegeling kan bestaan uit:

 • Verlies van arbeidsvermogen
 • Smartengeld
 • De extra aanschafkosten van kleding
 • Kosten voor het aanpassen van de woning
 • Kosten voor opname in het ziekenhuis
 • Aanschaf van hulpmiddelen die niet vergoed worden
 • Juridische bijstand (kosten van onze rechtsbijstand)
 • Wettelijke rente
 • Eigen risico van jouw zorgverzekering
 • Reiskosten naar medische voorzieningen
  • Onze werkwijze

   Slachtoffer van een ongeval met arbeidsongeschiktheid tot gevolg? Als een ander aansprakelijk is voor jouw schade, kunnen wij jouw schade regelen. En dat zonder dat daaraan voor jou kosten verbonden zijn. Want die verhalen wij op de aansprakelijke partij. Onze werkwijze is als volgt: Drost Letselschade bezoekt je in de regel thuis om jouw schade te inventariseren. Daarna gaan we de veroorzaker van jouw schade aansprakelijk stellen (ook voor de kosten van onze rechtsbijstand). Vervolgens brengen wij jouw schade kaart. Ook de toekomstige schadeposten worden daarbij meegenomen. En uiteindelijk wikkelt Drost de schade voor je af. Uiteraard gebeurt dat laatste altijd in nauw overleg met jou. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

   Wil je meer informatie of jouw letselschade melden? Neem contact met ons op. Bel gratis naar 0800-2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul ons contactformulier in.

    

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op