Na een ongeval komt het vaak voor dat het slachtoffer door het letsel tijdelijk of zelfs voor een lange tijd arbeidsongeschikt is. De schade die dan ontstaat is meestal de grootste schadepost. Deze schade inschatten kan erg lastig zijn. U heeft hierbij hulp nodig van een letselschade-expert. Op deze pagina leggen wij u uit wat arbeidsongeschiktheid is en wat Drost Letselschade voor u kan doen.

Wat is arbeidsongeschiktheid?

Arbeidsongeschiktheid betekent dat u niet in staat bent ‘arbeid te verrichten met een erkende economische meerwaarde’. Kortom: u kunt uw werk niet meer doen. Dit kan een lichamelijke en/of psychische oorzaak hebben. Soms is er alleen sprake van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid en soms is iemand volledig arbeidsongeschikt.

arbeidsongeschiktSchade verhalen bij arbeidsongeschiktheid

Als er sprake is van arbeidsongeschiktheid door letselschade dan kunt u die schade verhalen op de aansprakelijke partij. Schade door arbeidsongeschiktheid is vaak een onderdeel van uw totale letselschade.

Drost Letselschade is dé expert op het gebied van letselschade. Drost heeft ruime kennis en ervaring in het maken van complexe schadeberekeningen. We raden u daarom aan onze deskundige hulp in te schakelen als u arbeidsongeschikt bent geworden na een ongeval. En we hebben goed nieuws, want bij erkenning van aansprakelijkheid kost onze hulp u niets. De aansprakelijke partij moet namelijk ook onze kosten vergoeden. Dat schadevergoeding de gevolgen van uw schade nooit kan wegnemen, realiseren wij ons als geen ander. Maar wij weten ook dat een schadevergoeding wél kan helpen het leed wat te verzachten.

Arbeidsongeschikt door een ongeval? Drost regelt uw schade!

Als er een aansprakelijke partij is voor uw schade, kan Drost Letselschade uw schade op deze partij verhalen. Een letselschaderegeling kan bestaan uit:

 • Verlies van arbeidsvermogen
 • Smartengeld
 • De extra aanschafkosten van kleding
 • Kosten voor het aanpassen van de woning
 • Kosten voor opname in het ziekenhuis
 • Aanschaf van hulpmiddelen die niet vergoed worden
 • Juridische bijstand
 • Wettelijke rente
 • Eigen risico van uw verzekering
 • Reiskosten naar medische voorzieningen
 • Kosten van de rechtsbijstand

Onze werkwijze

Onze werkwijze is ook van toepassing in het geval van arbeidsongeschiktheid. Drost Letselschade bezoekt u in de regel thuis om uw schade te inventariseren. Daarna gaan we de veroorzaker van uw schade aansprakelijk stellen (ook voor de kosten van rechtsbijstand). Vervolgens wikkelt Drost de schade voor u af. Uiteraard gebeurt dat laatste altijd in nauw overleg met u. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.
Wilt u meer informatie of uw letselschade melden? Neem contact met ons op. Bel gratis naar 0800-2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul ons contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op