U bent het slachtoffer van letselschade? Dan zult u op een zeker moment letselschadeformulieren moeten invullen. Op deze pagina vindt u deze formulieren. Als u Drost Letselschade inschakelt voor de afwikkeling van uw letselschade, dan zorgt Drost ook voor de correcte invulling van deze letselschadeformulieren. Zo maakt u geen fouten en loopt uw zaak geen onnodige vertraging op.

Wij maken het u graag gemakkelijk. Hieronder vindt u daarom letselschadeformulieren in pdf-formaat. U kunt deze downloaden en gebruiken. Wij helpen u graag bij het invullen ervan, zodat er geen fouten in komen te staan.
Als u geen pdf-reader heeft kunt u hier de laatste versie van Adobe Reader downloaden.

De letselschadeformulieren:

Drost regelt uw schadevergoeding

Wij wikkelen uw schade voor u af. Drost meldt zich namens u bij (de verzekeraar van) de veroorzaker van de schade en stelt deze aansprakelijk voor uw schade. Vervolgens brengt Drost uw schade in kaart. Daarna zal de schade aan u vergoed moeten worden. Hier leest u meer over onze werkwijze.

Voorschot op schadevergoeding

Het afwikkelen van letselschade is – eenvoudige zaken daargelaten – vaak een langdurige kwestie. Daarom is het correct invullen van de letselschadeformulieren belangrijk, zodat er geen vertraging in het proces komt. Het is goed om te weten dat Drost Letselschade ook voorschotten voor u regelt voor de door u geleden schade. Zo kan het dan tussentijds ook al komen tot een letselschade-uitkering. En dat komt u als slachtoffer vaak goed van pas, want door de letselschade komt u geregeld voor onverwachte kosten te staan.

Onderzoek aansprakelijkheid

Vastgesteld zal moeten worden of er aansprakelijkheid is voor de door u geleden schade. Dat onderzoek kan Drost Letselschade voor u verrichten. Als blijkt dat iemand anders aansprakelijk is voor uw schade dan stelt Drost de schadeveroorzakende partij aansprakelijk. Dat geldt niet alleen voor de materiële schade (zoals kapotte kleding, verlies aan inkomsten, aanpassing van de woning of kosten van huishoudelijke hulp), maar ook voor de immateriële schade (het smartengeld).

Kosten rechtsbijstand

De afwikkeling van letselschade brengt kosten met zich mee. Die kosten, ook wel ‘kosten van rechtsbijstand’ genoemd, moet de aansprakelijke partij ook vergoeden. Dat is zo in de wet vastgelegd. Daardoor kost de inschakeling van ons kantoor u niets.

Nadat de schadeveroorzakende partij aansprakelijk is gesteld voor uw schade (en de kosten van rechtsbijstand) en de letselschadeformulieren zijn ingevuld, wikkelt Drost Letselschade de schade voor u af. De kosten van ons kantoor worden bij die afwikkeling meegenomen. Uiteraard vindt de afwikkeling van de schade altijd in nauw overleg met u plaats, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.