Misschien bent u het slachtoffer van letselschade. In dat geval zult u op een zeker moment letselschadeformulieren moeten invullen. Op deze pagina vindt u deze formulieren. Het is niet eenvoudig om alle formulieren correct en foutloos in te vullen. Wij kunnen u hierbij helpen. Als u ons inschakelt voor de afwikkeling van uw letselschade, dan helpen wij u bij de correcte invulling van deze letselschadeformulieren. Zo maakt u geen fouten en loopt uw zaak geen onnodige vertraging op.

Wij maken het u graag gemakkelijk. Hieronder vindt u daarom letselschadeformulieren in pdf-formaat. U kunt deze downloaden en gebruiken. Wij helpen u graag bij het invullen ervan, zodat er geen fouten in komen te staan.
Als u geen pdf-reader heeft dan kunt u hier de laatste versie van Adobe Reader downloaden.

De letselschadeformulieren:

Drost regelt uw schadevergoeding

Als u één van onze letselschade-experts inschakelt, wikkelen wij uw schade voor u af. Drost meldt zich dan namens u bij (de verzekeraar van) de veroorzaker van de schade en stelt deze aansprakelijk voor uw schade. Daarna brengen wij uw schade in kaart. En vervolgens zal de schade aan u vergoed moeten worden. Hier leest u meer over onze werkwijze.

Voorschot op schadevergoeding

Het afwikkelen van letselschade is – eenvoudige zaken daargelaten – vaak een langdurige kwestie. Het correct invullen van de letselschadeformulieren is belangrijk, zodat er geen vertraging in het proces komt. Het is goed te weten dat Drost Letselschade waar mogelijk ook voorschotten voor u regelt op de door u geleden schade. Zo kan het dan tussentijds ook al komen tot een letselschade-uitkering. En dat komt u als slachtoffer vaak goed van pas, want door de letselschade komt u geregeld voor onverwachte kosten te staan.

Onderzoek aansprakelijkheid

Bij elk ongeval moet vastgesteld worden of een ander aansprakelijk is voor de door u geleden schade. Dat onderzoek kan Drost Letselschade voor u verrichten. Als blijkt dat iemand anders aansprakelijk is voor uw schade, stelt Drost deze schadeveroorzakende partij aansprakelijk. Dat geldt niet alleen voor de materiële schade (zoals kapotte kleding, verlies aan inkomsten, aanpassing van de woning of kosten van huishoudelijke hulp), maar ook voor de immateriële schade (het smartengeld).

Kosten rechtsbijstand

De afwikkeling van letselschade brengt kosten met zich mee. Die kosten, ook wel ‘kosten van rechtsbijstand’ genoemd, moet de aansprakelijke partij ook vergoeden. Dat is zo in de wet vastgelegd. Daardoor zijn bij aansprakelijkheid aan de inschakeling van ons kantoor en onze juridische hulp voor u als slachtoffer geen kosten verbonden. Die kosten verhalen wij namelijk op de voor uw letsel aansprakelijke partij.

Nadat de schadeveroorzakende partij aansprakelijk is gesteld voor uw schade (en de kosten van rechtsbijstand) en de letselschadeformulieren zijn ingevuld, wikkelt Drost Letselschade de schade voor u af. De kosten van ons kantoor worden bij die afwikkeling meegenomen. Uiteraard vindt de afwikkeling van de schade altijd in nauw overleg met u plaats, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op