Heb je een whiplash opgelopen als gevolg van een verkeersongeval, zoals een aanrijding van achteren, of een ander voorval? Een whiplash kan ernstige klachten veroorzaken, zoals nekpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kun je last hebben van slapeloosheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen. De klachten kunnen langdurig aanhouden. Hierdoor kun je financiële schade oplopen, zoals inkomensverlies, medische kosten en kosten voor huishoudelijke hulp. Voor het claimen van jouw schade is het verstandig dat je de deskundige hulp van een letselschade expert inschakelt. De juristen van Drost Letselschade weten precies hoe hij/zij voor jou de beste schadevergoeding kunnen regelen. Neem contact met ons op, dan leggen wij graag uit wat wij voor jou kunnen betekenen.

Heb je letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op

Whiplash symptomen

Een whiplash ontstaat vaak door een auto-ongeluk, meestal door een achteropaanrijding. Door een plotselinge, snelle beweging wordt het hoofd naar voren en naar achteren geslingerd. Een whiplash kan ernstige klachten veroorzaken. De klachten kunnen langdurig aanhouden. Door een whiplash kun je pijn aan je nek, rug en schouders hebben.

Meer symptomen van een whiplash zijn:

  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Vermoeidheid
  • Misselijkheid
  • Duizeligheid
  • Tintelingen
  • Oorsuizen
  • Overprikkeling
  • Beperkte bewegingsvrijheid

Stel de tegenpartij aansprakelijk voor jouw whiplash

Vaak lopen whiplash patiënten tegen een muur van onbegrip aan. Aan de buitenzijde is misschien niets te zien, maar je kunt wel degelijk lijden door een whiplash. De pijn in jouw nek, schouders en rug beperken je in jouw bewegingsvrijheid en dit kan allerlei gevolgen hebben voor jouw dagelijkse leven. Het is zelfs mogelijk dat je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Hierdoor verlies je naast jouw bewegingsvrijheid ook nog eens jouw inkomen. Als je niet schuldig bent aan de aanrijding waardoor jouw whiplash is ontstaan, maar een andere partij wel, dan heb je het recht om die wederpartij aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van het ongeval. Voor de afwikkeling van een letselschade claim hoef je niet naar een letselschade advocaat te gaan. Drost heeft alle expertise in huis om ook jouw claim met succes af te wikkelen. De juristen van Drost zijn volledig opgeleid en gespecialiseerd in het letselschadevak.

Doe hier onze letselschade test!

Als je wilt weten of je recht hebt op een schadevergoeding

Na een whiplash letselschade claimen

Na een whiplash letselschade claimen? Daar komt veel bij kijken. In de eerste plaats moet de partij die schuldig is aan het ongeval met succes aansprakelijk worden gesteld. Maar daarmee ben je er nog niet. Daarna moet de geleden schade in kaart worden gebracht. Het meest lastige daarbij is misschien wel dat de gevolgen van de whiplash medisch vastgesteld moet worden. Pas daarna kan de hoogte van de schadevergoeding bij een whiplash worden berekend. Daar komt de nodige expertise bij kijken. Je doet er dan ook verstandig aan Drost Letselschade in te schakelen. Wij verzorgen voor je het volledige traject van schaderegeling: van de aansprakelijkstelling tot en met de definitieve schadeafwikkeling. Wij werken met medici die het belang van het slachtoffer erkennen. En onze letselschadespecialist zal de schadevergoeding vaststellen waar je recht op hebt. Schakel een letselschade specialist van Drost in. Wij zullen ook voor je overgaan tot het daadwerkelijk claimen van de schadevergoeding bij de aansprakelijk gestelde partij.

Drost Letselschade helpt jou bij een whiplash?

Drost Letselschade heeft al ruim 30 jaar ervaring in de afwikkeling van letselschadezaken. Ook zaken waarbij wij slachtoffers met een whiplash bijstonden. Wij zijn dan ook voor jou als slachtoffer dé aangewezen belangenbehartiger bij een whiplash. Denk jij aan inschakeling van een letselschade advocaat bij een whiplash? Een advocaat is zelden nodig. Letselschadezaken komen namelijk vrijwel nooit voor de rechter. Met onze expertise hebben wij alles in huis om ook voor jou een schadeafwikkeling op maat te realiseren. Wij stellen de wederpartij aansprakelijk en maken een nauwkeurige inschatting van de hoogte van de schadevergoeding waar je recht op hebt. Gedurende het hele traject van schadeafwikkeling treden wij voor je op als jouw belangenbehartiger. Omdat in de wet is bepaald dat jij als slachtoffer ook jouw juridische kosten bij de aansprakelijke tegenpartij mag claimen, zijn bij erkenning van aansprakelijkheid voor jou geen kosten verbonden aan onze dienstverlening. Wij verhalen onze kosten rechtstreeks op de aansprakelijke partij.

Veelgestelde vragen over een whiplash

Wat is een whiplash?

Whiplash is het Engelse woord voor ‘zweepslag’. Met dit woord wordt de beweging omschreven die de nek maakt bij bepaalde ongelukken. Als de auto waarin je zat van achteren werd aangereden, dan heeft je nek eerst een heftige achterwaartse beweging gemaakt, en direct daarna een heftige voorwaartse beweging. Dit levert geen fracturen op, maar wel veel pijnklachten die lang kunnen aanhouden.

Wat moet je doen bij whiplash klachten?

Het belangrijkste is dat je werkt aan je herstel; je zal weer gezond moeten worden. Hiervoor heb je vaak rust nodig en soms speciale behandelingen. Je huisarts of andere specialisten geven je advies; volg deze adviezen op.

We drukken je ook op het hart om contact op te nemen met een letselschadespecialist zodat je een schadevergoeding krijgt voor je schade. Terwijl jij je focust op je herstel, werkt de letselschadespecialist aan je schadevergoeding. Je hoeft je niet zelf te verdiepen in de regels en wetten; dat doet Drost Letselschade voor je.

Wij doen ons uiterste best om voor jou de beste schadevergoeding te regelen en wij onderhouden het contact met de tegenpartij. Je hoeft nergens naar om te kijken en je kunt werken aan je herstel. Zolang de schadevergoeding niet rond is, zorgen wij dat je voorschotten krijgt. Zo kun je alle rekeningen betalen en wordt het verlies van inkomsten gecompenseerd.

Hoe weet je dat je een whiplash hebt?

Na het ongeval waarbij de whiplash wordt opgelopen, treedt er pijn op. Vaak begint de pijn in de nek en heb je hoofdpijn en rugpijn. Bij veel mensen gaan de pijnklachten na een whiplash na verloop van tijd vanzelf over. Maar zijn de pijnklachten zes maanden na de whiplash nog niet voorbij, dan wordt dit het ‘late whiplash-syndroom’ genoemd. De klachten kunnen zelfs chronisch worden.

Dit zijn whiplash-klachten die meteen kunnen ontstaan:

  • Pijn in de nek. De pijn kan uitstralen naar het achterhoofd, de schouders en armen.
  • Een stijve nek en verminderde beweeglijkheid.
  • Hoofdpijn. Met name in het achterhoofd en soms uitstralend naar het voorhoofd.
  • Lage rugpijn en pijn in de middenrug.
  • Pijn tussen de schouderbladen.
  • Slik- en kauwklachten.

Deze whiplash-klachten komen niet bij iedereen voor:

  • Duizeligheid.
  • Misselijkheid.
  • Moeite met zien en horen.
  • Oorsuizen.
  • Tintelingen of een doof gevoel in de handen.
  • Geheugenproblemen.
  • Vermoeidheid.

Deze whiplash-klachten treden soms pas later op:

  • Concentratieproblemen.
  • Psychische klachten zoals somberheid, stemmingswisselingen, nervositeit en karakterverandering.

Welke schade kun je claimen bij een whiplash?

Als je een whiplash hebt opgelopen door een ongeval en iemand anders is voor dit ongeval aansprakelijk (en erkent de aansprakelijkheid), dan kun je de schade die je hebt opgelopen claimen.

Een schadevergoeding bestaat uit verschillende schadeposten. Al deze schadeposten bij elkaar, vormen de schadevergoeding. Hier enkele schadeposten:

  • Schade aan kleding, vervoermiddel en persoonlijke bezittingen: een whiplash oplopen kan op verschillende manieren: een aanrijding in het verkeer, tijdens het sporten, of door een ongeluk in huis. Soms loop je bij dit ongeluk niet alleen schade op aan je lichaam, maar ook aan je kleding, vervoermiddel of persoonlijke bezittingen.
  • Verlies van arbeidsvermogen: als je niet meer kunt werken door de whiplash, dan verdien je minder of geen geld meer. Soms is het nodig om je om te scholen of bij te scholen. Zowel het salaris dat je niet of minder hebt gekregen, als de kosten voor scholing of re-integratie kunnen worden geclaimd.
  • Smartengeld: als je een whiplash hebt gekregen door een ongeval, heb je veel pijn gehad of nog steeds. Je hebt misschien ook verdriet of psychische klachten. Al deze emotionele schade is ook een schadepost. Dit noemen we smartengeld.
  • Studievertraging: jongeren of anderen die studeren, zijn door de whiplash soms niet meer in staat om naar school te gaan en te leren. Er ontstaat dan schoolachterstand of studievertraging.
  • Medische kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar: je zorgverzekering dekt lang niet alle medische kosten die je maakt vanwege je whiplash. Vooral niet als het gaat om alternatieve behandelingen. Ook kun je hierbij denken aan kosten voor revalidatie en ziekenhuisopnames.
  • Verlies van zelfwerkzaamheid: de kozijnen schilderen, het gras maaien en je huis schoonmaken – als je dit eerder zelf deed, maar het door de whiplash niet meer kan, spreken we over verlies van zelfwerkzaamheid. Je moet nu iemand inhuren die dit voor je doet, zoals een tuinman, schoonmaakster en schilder.
  • Wettelijke rente: soms duurt het jaren voordat een schadevergoeding wordt uitgekeerd (gelukkig krijg je als slachtoffer wel voorschotten, zodat je de rekeningen niet uit eigen zak hoeft te betalen). Je hebt ook recht op rente over de uiteindelijke vergoeding.
  • Eigen risico van de zorgverzekering: vaak valt de zorg die je krijgt onder de basisverzekering. Deze zorg wordt (uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld de huisarts, daargelaten) pas vergoed als het verplichte eigen risico eerst door jou betaald is (voor 2021 is dat € 385). Bij een whiplash kun je behandelingen en medicijnen krijgen, die je dus eerst zelf moet betalen.
  • Reiskosten naar artsen en therapeuten, en parkeerkosten: ook de reis naar artsen, specialisten en therapeuten kost geld: de brandstof voor je auto, de kosten van de taxi of het openbaar vervoer. En soms betaal je parkeergeld op de plaats van bestemming.
  • Aanschaf van hulpmiddelen die niet vergoed worden: bij een whiplash zijn hulpmiddelen soms noodzakelijk. Een bekend voorbeeld is de nekkraag. In ernstige gevallen moet er meer gebeuren: beugels bij de douche, een aangepast toilet of zelfs een traplift. Niet alle hulpmiddelen worden door de verzekeraar vergoed.

Waarom kan Drost Letselschade jou het beste helpen bij een schadevergoeding voor whiplash?

Heb je letselschade door whiplash en zoek je een letselschadespecialist die voor jou de schadeclaim kan indienen? Bij Drost Letselschade is jouw zaak in goede handen: het kantoor heeft 35 jaar ervaring en heeft in al die jaren ontzettend veel whiplash-zaken behandeld en succesvol afgerond.

Drost Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL); dat betekent dat het bedrijf betrouwbaar is en kwaliteit biedt; het doet alles om slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. En wat ze doen, doen ze goed: Drost Letselschade heeft een succespercentage van 98 procent!

Daar komt bij dat de hulp die Drost Letselschade biedt, voor letselschade-slachtoffers van een ongeval kosteloos is; als een ander namelijk aansprakelijk is voor het ongeluk en de aansprakelijkheid erkent, dan moet deze persoon of partij ook de kosten van Drost Letselschade betalen. Als slachtoffer betaal je dan dus niets.

Klanten van Drost Letselschade zijn heel tevreden over het persoonlijke contact en de goede communicatie; je voelt je bij Drost Letselschade gehoord. De medewerkers, die allen aangesloten zijn bij een branche- of beroepsvereniging, weten precies wat ze moeten doen om voor jou de beste schadevergoeding te krijgen. Daarnaast maakt het kantoor gebruik van een intern medisch adviesbureau en eigen arbeidsdeskundige.

Dat Drost Letselschade zo succesvol is, is overigens niet vreemd. Er wordt gewerkt vanuit het hart, ze voelen mee met slachtoffers. Dat komt omdat het bedrijf is opgericht door een ervaringsdeskundige; Yme Drost vocht lang geleden zelf, voor zijn eigen letselschadezaak.

Hij won deze en besloot daarna anderen te helpen bij het krijgen van een passende schadevergoeding. Hij specialiseerde zich in het vak en heeft, met zijn medewerkers, talloze slachtoffers zoals jij geholpen.

Als ik Drost Letselschade om hulp vraag, wat gaat er dan gebeuren?

Bel ons of stuur een bericht en vertel je verhaal. Wij geven je een vrijblijvend eerste advies; vaak kunnen we meteen inschatten of je inderdaad recht hebt op een schadevergoeding, omdat een ander verantwoordelijk is voor je letselschade.

Als dat zo is en je wilt graag dat Drost Letselschade de schadevergoeding voor je regelt, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dat gesprek nemen we het ongeval en alles wat daarna gebeurd is met je door. Daarna zullen wij de tegenpartij aansprakelijk stellen. Als de aansprakelijkheid erkend wordt, vragen we ook meteen of er een voorschot op de schadevergoeding aan jou betaald kan worden.

Is de aansprakelijkheid erkend, dan brengen we alle schade zo gedetailleerd mogelijk in kaart: van de medische kosten tot de parkeerkaartjes en van gemiste maandelijkse inkomsten tot het smartengeld. Alles nemen we mee, zodat de schadevergoeding precies past bij jouw situatie.

Daarna wordt de schadeberekening voorgelegd aan de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Is er overeenstemming, dan wordt de zaak afgewikkeld. Je ontvangt dan (de rest van) je schadevergoeding.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar u toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.