Als u door een ongeval of ander voorval letselschade heeft opgelopen, wilt u natuurlijk alles weten over het krijgen van een schadevergoeding. Wij vertellen u graag hoe Drost u helpt bij het krijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Om onze werkwijze bij het behandelen van uw letselschadezaak voor u overzichtelijk te maken, hebben we deze uitgewerkt in een stappenplan. We geven daarbij een toelichting op elke stap in het verloop van een letselschadezaak. Op deze pagina leest u over de vijfde stap: de vaststelling van de schadevergoeding.

Stap 5: de vaststelling van de schadevergoeding

In de meeste gevallen wordt de definitieve schadevergoeding pas vastgesteld als er sprake is van een medische eindtoestand. Dat is het moment waarop u volledig en klachtenvrij genezen bent. Of het moment dat er door de behandelende arts wordt vastgesteld dat verder herstel niet meer mogelijk is.

Als sprake is van een eindtoestand met blijvende beperkingen, wordt vaak een onafhankelijk medisch specialist gevraagd om een oordeel over de eindtoestand. Via het aan ons kantoor gelieerde medisch adviesbureau Destinatum hebben we goede contacten met een aantal onafhankelijke medische specialisten. Het kan voorkomen dat deze arts u persoonlijk wil spreken of u wil onderzoeken. Zo krijgt het een goed beeld van uw mogelijkheden of beperkingen.

Om tot een eindafwikkeling te kunnen komen, moet de volledige geleden en nog te lijden materiële schade in kaart worden gebracht. Ook moet een redelijke vergoeding van smartengeld worden vastgesteld. Uw belangenbehartiger van Drost bespreekt met u op welke wijze de schade volgens hem/haar afgewikkeld zou moeten worden.

Heb ik recht op een schadevergoeding?Binnen 2 minuten heeft u antwoord!

Waarom Drost Letselschade?

Drost Letselschade is ondertekenaar van de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL 2012) zoals die is uitgegeven door De Letselschade Raad. Dat maakt dat onze manier van werken fatsoenlijk is. Onze ervaren letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Daarnaast heeft Drost het keurmerk van De Letselschade Raad.

Wilt u meer informatie of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op: bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul ons contactformulier in.

Voor meer informatie over deze stap verwijzen we u ook graag naar deze pagina over het vaststellen van de schadevergoeding.