Ben je slachtoffer geworden van een ongeval (of voorval) met letsel tot gevolg? Dan is het goed om te weten dat je in veel gevallen recht hebt op een letselschadevergoeding. Bij Drost Letselschade zijn we gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Onze experts helpen je kosteloos om je schade te claimen bij de aansprakelijke partij.

Zoek je een letselschade advocaat, omdat je letsel hebt opgelopen en de schade wilt verhalen? Vaak is inschakeling van een letselschadeadvocaat helemaal niet nodig. De experts van Drost zijn je graag van dienst voor het regelen van jouw schade. En bij erkenning van aansprakelijkheid komen de kosten van onze diensten voor rekening van de aansprakelijke partij. Inschakeling van een advocaat is feitelijk pas nodig als er geprocedeerd moet worden. In letselschadezaken wordt echter zelden geprocedeerd. Het is verstandig om zo snel mogelijk na het ongeval / voorval juridische hulp in te schakelen, want bij het verhalen van schade komt veel kijken. Een letselschade-expert van Drost Letselschade weet precies hoe hij/zij voor jou de beste schadevergoeding kan regelen. Neem contact met ons op, dan leggen wij graag uit wat wij voor jou als slachtoffer kunnen betekenen.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat of letselschade expert kan ingeschakeld worden na het oplopen van letsel door een ongeval of voorval. Een van de eerste stappen die de advocaat of expert neemt, is het zorgvuldig beoordelen van jouw situatie om vast te stellen of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Vervolgens zal de letselschadeadvocaat of letselschade-expert de tegenpartij aansprakelijk stellen. Een essentieel onderdeel van de werkzaamheden is het onderhouden van communicatie met de verzekeraar van de wederpartij. De letselschade advocaat of expert vertegenwoordigt jouw belangen en gaat in gesprek met de verzekeraar om te onderhandelen over een rechtvaardige vergoeding. Bovendien is het berekenen van de schadevergoeding en het smartengeld een ingewikkelde taak. Een letselschadeadvocaat of letselschade-expert neemt diverse factoren mee, zoals medische kosten, inkomstenverlies, behandelingen en immateriële schade, zoals pijn en derving van levensvreugde.

Wanneer moet je een letselschade advocaat inschakelen?

Alleen in de zeldzame gevallen dat een letselschadezaak voor de rechter komt, en zelfs dan niet altijd, kan inschakeling van een advocaat nodig zijn. Het is slim om dus in eerste instantie je te laten bijstaan door een letselschade-expert zoals Drost: wij mogen jou namelijk kosteloze rechtsbijstand verlenen.

Schakel je een letselschade advocaat in, dan kunnen hier hoge kosten aan verbonden zijn voor jou als slachtoffer. Laat je goed voorlichten en neem contact op met Drost als je letselschade hebt opgelopen en een schadeclaim wilt indienen; wij regelen dit voor jou. En moet jouw zaak toch voor de rechter moeten komen, dan kun je gewoon bij ons blijven: wij werken samen met de beste en meest betrouwbare letselschade advocaten. Samen zorgen wij voor de behandeling van jouw schadezaak.

Stappenplan bij letselschade

Bij Drost Letselschade helpen we je graag verder als je te maken hebt met letselschade. Iedere letselschadezaak is uniek. Dit komt omdat het letsel dat is opgelopen door het ongeval of voorval, verschilt per persoon. Toch zijn er een aantal stappen die elke letselschadezaak doorloopt. We leggen uit welke stappen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vrijblijvend eerste advies

Wil je weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding? Wij staan voor je klaar! Is iemand anders aansprakelijk voor jouw letsel en wordt die aansprakelijkheid ook erkend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over onze kosten. Die moet de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij dan namelijk betalen.
Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend eerste advies van een van onze letselschade-experts over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Kijk dan hier voor meer informatie over ons vrijblijvend eerste advies.

De intake

Heb je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding? Als je besluit om Drost Letselschade in te schakelen als jouw belangenbehartiger, dan plannen we samen een intakegesprek. Een letselschade-expert van ons kantoor zal dan uitgebreid met je praten over wat je is overkomen en wat de gevolgen daarvan voor jou zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van een intakegesprek?
Meer informatie over de intake vind je hier.

Aansprakelijkstelling & voorschot

Na het intakegesprek zal jouw letselschade-expert in principe de tegenpartij aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Daarbij wordt dan ook meteen gevraagd of je, als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, alvast een voorschot op je schadevergoeding kunt krijgen.

Wil je meer weten over onze aanpak?
Meer informatie over de aansprakelijkstelling vind je hier.

Dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid

Na erkenning van de aansprakelijkheid gaat jouw expert aan de slag om al jouw schadeposten en verdere schadegegevens duidelijk op een rijtje te krijgen. We verzamelen alle informatie over jouw materiële en immateriële schade. We vragen ook medische informatie (over het opgelopen letsel) op. Aan ons kantoor zijn eigen medisch adviseurs verbonden. Een medisch advies kan dus eenvoudig worden opgevraagd.

Benieuwd naar de behandeling van jouw dossier?
Kijk dan hier voor meer informatie over onze aanpak.

Definitieve vaststelling van de schadevergoeding

Voor een volledige afwikkeling van jouw schade brengen we eerst alle geleden én nog te lijden schade in kaart. En we kijken natuurlijk ook naar een eerlijke vergoeding voor het smartengeld (de vergoeding voor immateriële schade). Jouw expert van Drost Letselschade bespreekt met je hoe hij/zij denkt dat jouw schade het beste afgewikkeld kan worden.

Wil je meer weten over de wijze waarop de hoogte van jouw schadevergoeding wordt bepaald?
Meer informatie over de vaststelling van de schadevergoeding vind je hier.

De eindafwikkeling

In overleg met jou stellen we een regelingsvoorstel op. Dit leggen we voor aan de aansprakelijke verzekeraar. Het kan ook zijn dat die verzekeraar zelf met een dergelijk voorstel komt. Zodra we het eens zijn met de tegenpartij over de wijze waarop jouw letselschade afgewikkeld moet worden, ronden we alles af. Meestal gebeurt dat met een zgn. vaststellingsovereenkomst. Als beide partijen deze hebben ondertekend, dan ontvang je een slotbetaling. En daarmee is jouw letselschadezaak dan afgewikkeld.

Benieuwd hoe jouw letselschadezaak wordt afgerond?
Kijk dan hier voor meer informatie over de eindafwikkeling van een letselschadezaak.

Let op: Op dit moment nemen wij geen nieuwe zaken met betrekking tot geweldsmisdrijven of medische fouten in behandeling.

Wat zijn de overeenkomsten tussen een letselschade advocaat en letselschadejurist?

Door zowel een letselschade advocaat als een letselschadejurist word je professioneel geholpen bij het verkrijgen van een optimale schadevergoeding.

Beiden ronden ze een letselschadezaak af van begin tot eind: je staat er niet alleen voor.

Daarnaast hebben zowel een letselschade advocaat als letselschadejurist uitgebreide kennis van het recht in algemene zin en meer in het bijzonder veel kennis van het letselschaderecht.

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist?

Er zijn een paar verschillen tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist of -expert. Zo mogen de letselschadejuristen van Drost Letselschade kosteloze bijstand verlenen, en mogen letselschade advocaten dit niet. Dit is voor elk letselschadeslachtoffer belangrijk om te beseffen, want aan de inschakeling van een advocaat kunnen hoge kosten verbonden zijn. Overigens is het goed om te weten dat dit geen invloed heeft op de kwaliteit van het werk: bij Drost Letselschade werken namelijk professioneel geschoolde letselschadejuristen die NIVRE Register-Experts Personenschade zijn.

Een ander verschil tussen een letselschadejurist en een advocaat is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank sector civiel (geschillen groter dan € 25.000). Juristen en experts procederen alleen voor de rechtbank sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en de rechtbank sector bestuursrecht. In de praktijk is dit zelden een probleem, want 97 procent van alle letselschadezaken komt nooit bij de rechter. Vaak is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist of expert de zaak voor jou af.

Letselschade-experts behoren van oudsher tot de beroepsgroep die letselschades regelt. Zij staan bekend om hun vaktechnische en rekenkundige vaardigheden en hebben tal van letselschadeslachtoffers geholpen bij het claimen van een schadevergoeding. Drost Letselschade bekijkt altijd vooraf welke specialist – een jurist/expert of advocaat – het best bij jouw zaak past. Zo nodig brengen wij je in contact met een advocaat waar ons kantoor mee samenwerkt. Zo ben je verzekerd van een deskundige die bij jou past.

Letselschadejurist Letselschade advocaat
Kosteloze rechtsbijstand: een letselschadejurist verhaalt de kosten die hij/zij maakt op de aansprakelijke partij Mag geen gratis diensten aanbieden; als letselschadeslachtoffer kun je een rekening krijgen voor de geleverde diensten van de advocaat.
Mag procederen sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en sector bestuursrecht: in 97% van de letselschadezaken is procederen niet nodig. Mag altijd procederen. Dat is handig als jouw zaak voor de rechter moet komen, maar in 97% van de letselschadezaken is dit niet nodig.
Recht op een schadevergoeding?Doe hier onze letselschadetest

Wat als mijn zaak voor de rechter komt? 

97 procent van alle letselschadezaken wordt afgehandeld tussen de belangenbehartiger van het slachtoffer en de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dat betekent dat maar 3 procent van de zaken voor de rechter komt. In die zeldzame gevallen kan inschakeling van een letselschade advocaat nodig zijn, maar besef dat procederen zelden nodig is. 

De kans is groot dat jouw zaak nooit voor de rechter komt. Het is zonde van je geld als je een letselschade advocaat vraagt om jouw belangen te behartigen: een advocaat mag niet kosteloos voor je werken en de kosten van de advocaat kunnen dus voor jouw rekening komen. 

Maar wat als jouw zaak onverhoopt tóch voor rechter komt? In de meeste gevallen kunnen onze juristen jou bijstaan tijdens een rechtszaak bij de kantonrechter. Maar komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag, dan is de kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Het inschakelen van een advocaat doen wij voor jou. Dit is altijd een advocaat die is aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en waar wij vaker mee samengewerkt hebben. Een deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. Bij een deelgeschilprocedure kunnen deze kosten in principe zelfs volledig verhaald worden In hoeverre die kosten uiteindelijk verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in jouw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor jouw rekening. 

Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat je vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte proceskosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis. Bij een deelgeschilprocedure en een bodemprocedure kun je in principe wel alle proceskosten vergoed krijgen. Laat je dus goed adviseren welke procedure voor jou de beste is.

De kosten voor een letselschade advocaat

Een belangrijke reden om te kiezen voor een letselschade-expert/letselschadejurist en niet voor een letselschade advocaat, zijn de kosten. Ben jij letselschadeslachtoffer en wil je een schadevergoeding claimen, dan is in de wet bepaald dat de aansprakelijke partij ook jouw kosten voor rechtsbijstand moet vergoeden. Met rechtsbijstand bedoelen we de hulp die Drost jou biedt. Kortom, als een ander aansprakelijk is voor het jou overkomen ongeval, dan brengen wij onze kosten in rekening bij die aansprakelijke partij. Advocaten daarentegen, kunnen soms kosten die niet vergoed worden aan het slachtoffer doorberekenen.

Ervaringen van anderen met Drost letselschade

9

Enige tijd na deze ingrijpende gebeurtenis besloot ik om mijn kosten te verhalen op de verzekering van de automobilist. Daar heeft Drost mij mee geholpen, Richard kwam hier thuis en wist zich uitstekend in mijn situatie te verplaatsen. Het was prettig, zacht en toch zakelijk. Ik zou Drost bij iedereen aanbevelen.

A. K. (49), aangereden
9,0

Dat Mauro bij ons thuis is geweest geef ik een 10. Mijn dossier is goed en netjes behandeld. Ook de communicatie was erg goed, mocht er in mijn omgeving weer zoiets voorkomen dan beveel ik Drost zeker aan.

D. H. (34), knieletsel
9,2

Er is door Drost echt gestreden. De tegenpartij maakte het ons heel moeilijk, maar Drost heeft er toch het beste uitgehaald.

L. K. (59), verkeersongeval

Hierom werkt Drost nooit op basis van ‘no cure, no pay’

Als slachtoffer met letselschade ben je op zoek naar de partij die voor jou een optimale schadevergoeding kan regelen. Daarin heb je groot gelijk: naast financiële schade, heb je misschien ook psychische klachten. Een schadevergoeding claimen moet je dus absoluut doen.

De wet staat aan jouw kant: jij mag hulp inschakelen en je betaalt zelf voor deze hulp in principe niets. In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij voor deze kosten moet opdraaien. Een letselschadespecialist van Drost verhaalt de kosten voor rechtsbijstand dus niet op jou als iemand anders aansprakelijk is voor jouw letselschade en die aansprakelijkheid is erkend.

Een letselschadespecialist of advocaat die op basis van ‘no cure, no pay’ werkt, doet dit wel. Wordt een letselschadezaak succesvol afgerond, dan betaalt het slachtoffer een percentage van de schadevergoeding aan deze belangenbehartiger. Dit percentage is van tevoren afgesproken. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaalt het slachtoffer niets. 

Dat klinkt misschien best eerlijk, maar bij erkenning van aansprakelijkheid het is overbodig om een jurist of advocaat in de arm te nemen die op ‘no cure, no pay’-voorwaarden werkt. Weliswaar betaal je niets als je zaak niet succesvol afgerond wordt, maar bij succes moet je een deel van de schadevergoeding afstaan. Het percentage voor de vergoeding aan de belangenbehartiger wordt berekend over het totale schadebedrag. Het gaat vaak om percentages tussen de 15% en 25% van de totale schadevergoeding. Daar komt vervolgens ook nog de btw bij (21%).

Concreet: stel dat de totale schade (exclusief de kosten) € 100.000,00 bedragen. Dit is dus de schadevergoeding die je kunt krijgen.

Als slachtoffer betaal je 25% ‘no cure no pay’-vergoeding. Dat is € 25.000,00.

Over die € 25.000,00 betaal je 21% btw. Dat is € 5.250,00.

In plaats van € 100.000,00 krijg jij als slachtoffer dus maar € 69.750,00. 

Bovendien ontvangt de belangenbehartiger ook nog eens een vergoeding van zijn kosten van de verzekeraar, omdat de wet immers bepaalt dat deze kosten betaald moeten worden door de aansprakelijke partij. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en jij betaalt daarnaast ook nog eens een percentage van jouw schadevergoeding aan het bureau.

Wij vinden dit niet eerlijk. Als letselschadeslachtoffer heb je veel te verduren en ga je vaak door een moeilijke tijd. Het is daarom belangrijk dat er eerlijk met jou wordt omgegaan en dat jouw belangenbehartiger er alles aan doet om een optimale schadevergoeding voor je te regelen. Dat betekent dat jij bij aansprakelijkheid van een ander voor het jou overkomen voorval 100% van de schadevergoeding moet krijgen. Daar heb je recht op.

Wist je dat de constructie van ‘no cure, no pay’, uitzonderingen daargelaten, eigenlijk verboden is door de beroepsgroep van erkende letselschadespecialisten? Is een ander aansprakelijk voor het jouw overkomen voorval? Onthoud dan dat jij als slachtoffer helemaal niets hoeft te betalen aan een letselschade advocaat of -specialist.

Wil je hier meer informatie over of weten hoe dit voor jouw situatie is? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag vrijblijvend advies en kunnen snel inschatten of jij recht hebt op een schadevergoeding.

Recht op een schadevergoeding?Doe hier onze letselschadetest.

Waarom de schadevergoeding niet zelf regelen met de verzekeraar van de wederpartij?

Misschien heb je eens gehoord of ergens gelezen dat je zelfstandig een schadevergoeding kunt claimen. In theorie klopt dat: je kunt zelf of via je eigen verzekeraar, de verzekeraar van de wederpartij aansprakelijk stellen. Je krijgt dan, als de aansprakelijkheid is erkend, een afwikkelingsvoorstel: het voorstel om tot afhandeling van de schade te komen.

Hoewel dit overzichtelijk en behapbaar lijkt, raden wij je sterk af om je schade zelfstandig te claimen. En wel om een paar belangrijke redenen:

  • Er is veel (vak)kennis en ervaring nodig voor het claimen van een schadevergoeding en het afhandelen van letselschade. Heb je nooit eerder met dit bijltje gehakt, dan kun je je geen voorstelling maken van wat erbij komt kijken: het papierwerk, het uitzoeken van de hoogte van de schadeposten (alle kosten die gemaakt zijn of nog gemaakt gaan worden als gevolg van de letselschade), weten waar je recht op hebt, het contact met de (verzekeraar van de) wederpartij, etc. Weet waar je aan begint!
  • Je kunt met een gerust hart hulp inschakelen van Drost Letselschade, want je hebt recht op juridische bijstand. Is jouw letselschade de schuld van een ander en erkent die partij de aansprakelijkheid, dan helpen wij jou kosteloos. Jij kunt rusten en werken aan je herstel en wij zorgen dat jij een volledige schadevergoeding krijgt.
  • Een belangrijk onderdeel van het werk van onze juristen is het regelen van een voorschot op de schadevergoeding. Dit is belangrijk, omdat het lang kan duren voordat een letselschadezaak helemaal is afgewikkeld. Een voorschot voorkomt dat je financiële problemen krijgt. Wij regelen de voorschotten meteen; dat is onderdeel van onze service, omdat we weten hoe belangrijk dit is.

Afwikkelingsvoorstel en second opinion

Heb je zelf de wederpartij aansprakelijk gesteld, dan krijg je op een gegeven moment een afwikkelingsvoorstel van de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Misschien twijfel je of de hoogte ervan reëel is en wil je graag dat een professionele, onafhankelijke partij hiernaar kijkt. Neem dan contact op met ons. Wij kunnen het voorstel beoordelen. Dit heet een second opinion.

Ons oordeel geven we op basis van de wet, jurisprudentie en onze eigen deskundigheid en ervaring. Onze specialist beoordeelt of het afwikkelingsvoorstel dat je hebt gekregen wel reëel en fair is. Zo nodig nemen wij (vaak kosteloos) de behandeling van jouw letselschadezaak over. Wij bezoeken je dan in de regel thuis, stellen ons op de hoogte van jouw letsel, inventariseren jouw schade en stellen daarna de verdere schadeafwikkeling in werking. Natuurlijk doen we dit alles in goed overleg met jou, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De kosten van een second opinion kunnen misschien worden verhaald op de voor jouw letsel aansprakelijke tegenpartij. Als dat het geval is, kost een second opinion jou uiteindelijk niets.

Neem gerust contact op als je hier meer informatie over wilt. We staan je graag te woord.

Drost werkt samen met beste letselschade advocaten

Zelden moet er bij een letselschadezaak geprocedeerd worden (dat betekent dat een zaak voor de rechter komt). Wij kunnen letselschadeslachtoffers dus in vrijwel alle gevallen van begin tot eind volledig bijstaan en ontzorgen. Moet er onverhoopt toch geprocedeerd worden? Dan zorgt Drost dat alleen de beste letselschade advocaat uit Nederland wordt ingeschakeld. Hoe we weten of een letselschade advocaat goed en betrouwbaar is? Alle advocaten met wie wij samenwerken, zijn aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Ze hebben kennis van zaken en ruime ervaring. Stuk voor stuk zijn het advocaten die tot de top van hun vakgebied behoren. Bij Drost ben je dus ook aan het goede adres als jouw letselschadezaak voor de rechter moet komen.

Letselschade advocaat en schadevergoeding

Wil je een schadevergoeding claimen? Ongeacht de toedracht, het staat vast dat je te maken hebt met schade en dat dit financiële gevolgen met zich meebrengt. De vraag is: wie gaat deze kosten dekken? De persoon die aansprakelijk is voor het ongeval of voorval zal de kosten moeten dragen. Een schadevergoeding zal niet de pijn en het verdriet verminderen, maar het kan jouw financiële zorgen wegnemen. De schadevergoeding zorgt ervoor dat je je minder druk hoeft te maken over rekeningen van de dokter bijvoorbeeld.

Wees wel voorzichtig met letselschade advocaten of letselschadejuristen die op ‘no cure, no pay’-voorwaarden werken. In het kort komt dit erop neer dat je bij succes een percentage van je schadevergoeding afstaat aan de letselschadespecialist of letselschade advocaat. En kunnen ze geen schadevergoeding voor je regelen, dan betaal je niets. Die voorwaarden lijken aantrekkelijk, maar zijn het lang niet altijd. Want als de aansprakelijkheid erkend is, kost een deelgeschilprocedure bij de rechter je in principe helemaal niets. De aansprakelijke partij moet die namelijk in geval van letselschade betalen. Dat is een uitzondering in de wet. Het is daarom overbodig dat een advocaat of jurist jou als slachtoffer laat betalen voor hun diensten.

Wij zijn bekend van:

De Telegraaf NU.nl RTL Nieuws Letselschade.nu RTL NOS Een Vandaag Nieuwsuur AD Hart van Nederland De Volkskrant

Altijd een professionele letselschade expert in de buurt

Drenthe

Woon je in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel of een andere plaats in Drenthe, neem dan contact met ons op en vraag naar Koen of Henk.

Koen en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Flevoland

Woon je in Lelystad, Almere, Urk, Emmeloord of een andere plaats in Flevoland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Koen.

Mauro en Koen zijn beide NIVRE-Register Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Friesland

Woon je in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek of een andere plaats in Friesland, neem dan contact met ons op en vraag naar Henk of Yme.

Henk en Yme zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Gelderland

Woon je in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn of een andere plaats in Gelderland, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Groningen

Woon je in Groningen, Delfzijl, Winschoten, Stadskanaal of een andere plaats in de provincie Groningen, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Henk.

Yme en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Limburg

Woon je in Maastricht, Sittard, Heerlen, Venlo of een andere plaats in Limburg, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Noord-Brabant

Woon je in Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven of een andere plaats in Noord-Brabant, neem dan contact met ons op en vraag naar Marga of Richard.

Marga en Richard zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Noord-Holland

Woon je in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Amstelveen of een andere plaats in Noord-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Dorien.

Mauro en Dorien zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Overijssel

Woon je in Enschede, Zwolle, Almelo, Deventer, Hengelo of een andere plaats in Overijssel, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Koen.

Yme en Koen zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Utrecht

Woon je in Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort, Zeist of een andere plaats in de provincie Utrecht, neem dan contact met ons op en vraag naar Dorien of Mauro.

Dorien en Mauro zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zeeland

Woon je in Goes, Middelburg, Vlissingen, Renesse of een andere plaats in Zeeland, neem dan contact met ons op en vraag naar Adrie of Rob.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zuid-Holland

Woon je in Den Haag, Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden of een andere plaats in Zuid-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Rob of Adrie.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Veelgestelde vragen

Heb ik een letselschade advocaat nodig?

Heb je letselschade opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is, dan doe je er eigenlijk altijd verstandig aan om een letselschade expert van Drost Letselschade in te schakelen voor de behandeling en afwikkeling van jouw schadezaak. Zo weet je zeker dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt.

Zolang er niet wordt geprocedeerd, doet een letselschade-expert precies hetzelfde als een letselschade-advocaat. Een letselschade advocaat  kán nodig zijn als jouw zaak voor de rechter moet komen. Bijvoorbeeld omdat er moet worden geprocedeerd over de aansprakelijkheid, of over de ongevalsgevolgen. Een advocaat mag altijd procederen en een expert alleen bij zaken met een geringer financieel belang. 

Gelukkig is procederen zelden nodig: 97% van alle letselschadezaken hoeft niet door middel van een procedure bij de rechtbank opgelost te worden. Dus de vraag of je bij letselschade een advocaat nodig hebt, kunnen we beantwoorden met ‘nee’. En mocht blijken dat jouw zaak toch voor de rechter moet komen, dan werken wij samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten, die dan de procedure voor jou kunnen voeren.

Je doet er goed aan om bij letselschade zo snel mogelijk contact op te nemen met Drost Letselschade. Als specialist in letselschadezaken kunnen wij jou helpen. Is iemand anders aansprakelijk voor jouw schade, dan is onze hulp buiten rechte aan jou kosteloos.

Wat kost een letselschade advocaat?

Als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, maar toch moet worden geprocedeerd (bijvoorbeeld omdat discussie blijft bestaan over de causaliteit of over bepaalde schadeposten), dan zal voor die gerechtelijke procedure mogelijk een letselschade advocaat moeten worden ingeschakeld (als het financiële belang boven een bepaald bedrag komt). 

Een deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. In hoeverre die kosten verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in jouw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor jouw rekening.

Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat je vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte proceskosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis.

Wat krijg je vergoed bij letselschade?

Heb je letselschade opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is? Dan heb je recht op een vergoeding van alle schade die je hebt geleden, lijdt en evt. nog zult lijden (in de toekomst) als gevolg van het jou overkomen ongeval, of voorval. De schadevergoeding valt uiteen in een vergoeding voor materiële schade en een vergoeding voor immateriële schade.

Materiële schade is direct op geld waardeerbaar. Denk bijvoorbeeld aan een vergoeding voor door het ongeval kapot geraakte kleding, of andere eigendommen, ziektekosten die niet door de zorgverzekeraar worden gedekt en het eigen risico van je zorgverzekering (als je dat eigen risico voor dat jaar nog niet verschuldigd was geworden), verlies van inkomsten, verlies zelfwerkzaamheid (bepaalde werkzaamheden in en om het huis moet je als gevolg van het ongeval uitbesteden), kosten van huishoudelijke hulp (die door het ongeval noodzakelijk is geworden), etc…

De vergoeding voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Dit betreft een vergoeding voor het leed, de pijn en het verdriet dat je als gevolg van het ongeval hebt geleden (en wellicht nog steeds lijdt). Immateriële schade laat zich lastiger vaststellen. Deze schade is immers niet direct op geld waardeerbaar. De ANWB Smartengeldgids biedt een leidraad voor de hoogte van het smartengeld waarop aanspraak kan worden gemaakt.

Schakel voor jouw letselschadezaak een expert in van Drost Letselschade. Wij maken ons er hard voor dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. En ondertussen kun jij je op jouw herstel rechten. Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Is een letselschade advocaat gratis?

Het inschakelen van een letselschade advocaat kan kosten met zich meebrengen. Zo kunnen er kosten zijn die niet vergoed worden en aan het slachtoffer worden doorberekend. Dat is uitermate vervelend. Eerst loop je al letselschade op waar je niet om gevraagd hebt, en vervolgens wordt je ook nog eens geconfronteerd met kosten! 

Een letselschade expert heeft de mogelijkheid om jou als slachtoffer buiten rechte kosteloze hulp te bieden. Dit is vastgelegd in de wet, te weten in artikel 6:96 BW (Burgerlijk Wetboek). Het betekent dat de kosten voor juridische bijstand worden vergoed door de aansprakelijke partij en niet door het slachtoffer zelf.

Letselschade opgelopen, waarvoor een ander aansprakelijk is? Schakel een ervaren letselschade-expert van Drost Letselschade in voor het verkrijgen van een rechtvaardige schadevergoeding.

Wat kan er gebeuren als ik geen letselschade advocaat of jurist inschakel?

Als je letselschade hebt opgelopen, dan zul je vaak vanaf het moment van het ongeval (zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval) kosten maken. Bijvoorbeeld voor medische zorg die niet vergoed wordt, of omdat je iemand voor de huishouding moet inhuren omdat je als gevolg van het opgelopen letsel niet meer zelf je huis kunt schoonmaken. Je lijdt dus schade. Maar deze schade gaat verder. Want als je niet meer kunt werken, loop je vaak ook inkomsten mis. Als je alle kosten bij elkaar optelt, kan jouw schade aardig oplopen. Maar ook als je schade minder groot is, dan hebt je nog steeds recht op een schadevergoeding. Het is altijd belangrijk dat je de door het ongeval geleden en te lijden  schade vergoed krijgt. Met een vergoeding van al jouw schadeposten voorkom je financiële zorgen en kun je alle rekeningen blijven betalen.

Het is lastig om er zelf voor te zorgen dat jouw schade vergoed wordt. Het aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen is een behoorlijke klus, waarvoor je verstand van zaken moet hebben. Als je geen letselschade-expert inschakelt, is de kans groot dat je niet de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Je krijgt dan financiële zorgen en stress en je kunt je daarnaast minder goed richten op je herstel.

Is een ander aansprakelijk voor jouw letselschade? Schakel dan een expert van Drost Letselschade in voor de behandeling en afwikkeling van jouw schadezaak. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn aan onze belangenbehartiging voor jou als slachtoffer geen kosten verbonden. Die verhalen wij dan namelijk op de aansprakelijke partij. Dat is ook wel zo eerlijk: je hebt immers niet om het ongeval gevraagd, dus waarom zou je wel met de kosten moeten blijven zitten? Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Ik heb letsel. Waar vind ik de beste letselschade advocaat?

Heb je letselschade opgelopen? Natuurlijk moet je werken aan je herstel, maar daarnaast is het belangrijk om aan jouw financiële situatie te denken. Waarschijnlijk maak je de nodige kosten vanwege jouw letselschade. Niet alleen medische kosten, maar ook parkeerkosten in verband met bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek, autokosten of kosten voor huishoudelijk hulp, omdat je vanwege het letsel niet meer in staat bent zelf het huis schoon te houden.

Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een letselschadespecialist. Een specialist weet precies wat hij/zij moet doen in jouw situatie. Bij Drost Letselschade hebben we al meer dan 30 jaar ervaring en hebben we meer dan 20.000 letselschadeslachtoffers geholpen. Bij ons vind je bijzonder ervaren en betrouwbare experts. Wij zorgen ervoor dat je een schadevergoeding krijgt voor jouw letselschade. Daarmee worden financiële problemen voorkomen. 

Waar nodig werken wij samen met professionele advocaten. Dit is belangrijk als een letselschadezaak onverhoopt toch voor de rechter moet komen. Deze kans is overigens klein: in 97% van alle letselschadezaken hoeft er namelijk helemaal niet geprocedeerd te worden.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.