Zoek je een letselschade advocaat, omdat je letsel hebt opgelopen en de schade wilt verhalen? Vaak is inschakeling van een letselschadeadvocaat helemaal niet nodig. De experts van Drost zijn je graag van dienst voor het regelen van jouw schade. En bij erkenning van aansprakelijkheid komen de kosten van onze diensten voor rekening van de aansprakelijke partij. Inschakeling van een advocaat is feitelijk pas nodig als er geprocedeerd moet worden. In letselschadezaken wordt echter zelden geprocedeerd. Het is verstandig om zo snel mogelijk na het ongeval juridische hulp in te schakelen, want bij het verhalen van schade komt veel kijken. Een letselschade-expert weet precies hoe hij/zij voor jou de beste schadevergoeding kan regelen. Neem contact met ons op, dan leggen wij graag uit wat wij voor je kunnen betekenen.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op

En wist je dat je waarschijnlijk helemaal geen letselschade advocaat nodig hebt?

Alleen in de zeldzame gevallen dat een letselschadezaak voor de rechter komt, en zelfs dan niet altijd, kan inschakeling van een advocaat nodig zijn. Het is slim om dus in eerste instantie je te laten bijstaan door een expert zoals Drost: wij mogen jou namelijk kosteloze rechtsbijstand verlenen.

Een letselschade advocaat mag dit niet!

Schakel je een letselschade advocaat in, dan kunnen hier hoge kosten aan verbonden zijn. Laat je goed voorlichten en neem contact op met Drost als je letselschade hebt opgelopen en een schadeclaim wilt indienen; wij regelen dit voor jou. En moet jouw zaak toch voor de rechter moeten komen, dan kun je gewoon bij ons blijven: wij werken samen met de beste en meest betrouwbare letselschade advocaten. Samen zorgen wij voor de behandeling van jouw schadezaak.

Drost werkt samen met erkende letselschade advocaten

Zelden moet er bij een letselschadezaak geprocedeerd worden (dat betekent dat een zaak voor de rechter komt). Wij kunnen letselschadeslachtoffers dus in vrijwel alle gevallen van begin tot eind volledig bijstaan en ontzorgen. Moet er onverhoopt toch geprocedeerd worden? Dan zorgt Drost dat alleen de beste letselschade advocaat wordt ingeschakeld. Hoe we weten of een letselschade advocaat goed en betrouwbaar is? Alle advocaten met wie wij samenwerken, zijn aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Ze hebben kennis van zaken en ruime ervaring. Stuk voor stuk zijn het advocaten die tot de top van hun vakgebied behoren. Bij Drost ben je dus ook aan het goede adres als jouw letselschadezaak voor de rechter moet komen. Wil je hier graag meer over weten, of wil je precies weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met ons op.

9

Enige tijd na deze ingrijpende gebeurtenis besloot ik om mijn kosten te verhalen op de verzekering van de automobilist. Daar heeft Drost mij mee geholpen, Richard kwam hier thuis en wist zich uitstekend in mijn situatie te verplaatsen. Het was prettig, zacht en toch zakelijk. Ik zou Drost bij iedereen aanbevelen.

A. K. (49), aangereden
9,0

Dat Mauro bij ons thuis is geweest geef ik een 10. Mijn dossier is goed en netjes behandeld. Ook de communicatie was erg goed, mocht er in mijn omgeving weer zoiets voorkomen dan beveel ik Drost zeker aan.

D. H. (34), knieletsel
9,2

Er is door Drost echt gestreden. De tegenpartij maakte het ons heel moeilijk, maar Drost heeft er toch het beste uitgehaald.

L. K. (59), verkeersongeval

Waarom zijn aan de inschakeling van een letselschade-expert meestal geen kosten verbonden?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een letselschade-expert/letselschadejurist en niet voor een letselschade advocaat, zijn de kosten. Ben jij letselschadeslachtoffer en wil je een schadevergoeding claimen, dan is in de wet bepaald dat de aansprakelijke partij ook jouw kosten voor rechtsbijstand moet vergoeden. Met rechtsbijstand bedoelen we de hulp die Drost jou biedt. Kortom, als een ander aansprakelijk is voor het jou overkomen ongeval, dan brengen wij onze kosten in rekening bij die aansprakelijke partij. In de praktijk is dit vaak de verzekeraar van de persoon of de instantie die verantwoordelijk is voor jouw letselschade. Goed om te weten: het is belangrijk dat vaststaat dat de tegenpartij ook echt aansprakelijk is voor het ongeval. Neem gerust contact met ons op via telefoon of mail als je hier eerst meer informatie over wilt.

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist?

Er zijn een paar verschillen tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist of -expert. Zo mogen de letselschadejuristen van Drost Letselschade kosteloze bijstand verlenen, en mogen letselschade advocaten dit niet. Dit is voor elk letselschadeslachtoffer belangrijk om te beseffen, want aan de inschakeling van een advocaat kunnen hoge kosten verbonden zijn. Overigens is het goed om te weten dat dit geen invloed heeft op de kwaliteit van het werk: bij Drost Letselschade werken namelijk professioneel geschoolde letselschadejuristen die NIVRE Register-Experts Personenschade zijn.

Een ander verschil tussen een letselschadejurist en een advocaat is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank sector civiel (geschillen groter dan € 25.000). Juristen en experts procederen alleen voor de rechtbank sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en de rechtbank sector bestuursrecht. In de praktijk is dit zelden een probleem, want 97 procent van alle letselschadezaken komt nooit bij de rechter. Vaak is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist of expert de zaak voor jou af.

Letselschade-experts behoren van oudsher tot de beroepsgroep die letselschades regelt. Zij staan bekend om hun vaktechnische en rekenkundige vaardigheden en hebben tal van letselschadeslachtoffers geholpen bij het claimen van een schadevergoeding. Drost Letselschade bekijkt altijd vooraf welke specialist – een jurist/expert of advocaat – het best bij jouw zaak past. Zo nodig brengen wij je in contact met een advocaat waar ons kantoor mee samenwerkt. Zo ben je verzekerd van een deskundige die bij jou past.

Letselschadejurist Letselschade advocaat
Kosteloze rechtsbijstand: een letselschadejurist verhaalt de kosten die hij/zij maakt op de aansprakelijke partij Mag geen gratis diensten aanbieden; als letselschadeslachtoffer kun je een rekening krijgen voor de geleverde diensten van de advocaat.
Mag procederen sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en sector bestuursrecht: in 97% van de letselschadezaken is procederen niet nodig. Mag altijd procederen. Dat is handig als jouw zaak voor de rechter moet komen, maar in 97% van de letselschadezaken is dit niet nodig.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op

Wat zijn de overeenkomsten tussen een letselschade advocaat en letselschadejurist?

Door zowel een letselschade advocaat als een letselschadejurist word je professioneel geholpen bij het verkrijgen van een optimale schadevergoeding.

Beiden ronden ze een letselschadezaak af van begin tot eind: je staat er niet alleen voor.

Daarnaast hebben zowel een letselschade advocaat als letselschadejurist uitgebreide kennis van het recht in algemene zin en meer in het bijzonder veel kennis van het letselschaderecht.

Waarom zou je kiezen voor een letselschadejurist van Drost?

 • Drost Letselschade helpt letselschadeslachtoffers al meer dan dertig jaar.
 • We zijn laagdrempelig en benaderbaar voor elk letselschadeslachtoffer.
 • Elke jurist is een letselschade-expert: we weten precies hoe we voor jou de beste schadevergoeding kunnen regelen.
 • Daarbij hebben wij veel oog en aandacht voor jou als slachtoffer en voor de impact van het ongeval op jouw leven.
 • Onze juristen hebben ervaring met verschillende soorten letselschadezaken: of het nou bijvoorbeeld gaat om een verkeersongeval of een bedrijfsongeval.
 • We werken efficiënt en daadkrachtig en zijn altijd transparant en duidelijk.
 • We praten in begrijpelijke taal met je en houden je voortdurend op de hoogte van de stappen in jouw dossier.
 • Is een ander aansprakelijk voor het jou overkomen voorval en is de aansprakelijkheid erkend? Dan kost onze hulp jou helemaal niets.
 • In het zeldzame geval dat jouw letselschadezaak voor de rechter moet komen en we zelf niet mogen procederen, werken we samen met ervaren en betrouwbare letselschade advocaten.
 • Wij werken nooit voor de aansprakelijke partij; veel letselschade advocaten doen dit wel.
 • We hebben het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad.
 • Onze letselschade-experts zijn lid van de Stichting Nederlands Instituut voor Register-Experts (NIVRE), Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS) en/of de Nederlandse Vereniging voor Rechtskundige Adviseurs (NVRA).
 • Onze juristen houden de ontwikkelingen in het vak bij en houden hun vakkennis voortdurend op peil door middel van permanente eductie.
 • Heb jij recht op een schadevergoeding, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk een voorschot krijgt zodat je niet in financiële problemen komt.
 • Wij regelen alles voor je en voeren de gesprekken met de verzekeraar van de aansprakelijke partij: zelf hoef je dus geen moeilijke gesprekken te voeren of jezelf te verdedigen.
 • Via het aan ons kantoor gelieerde medisch adviesbureau beschikken we over een eigen team van medisch adviseurs. Dankzij hun specialistische kennis kunnen zij goed adviseren over de gevolgen van het opgelopen letsel.

Letselschade advocaat en schadevergoeding

Zoek je een betrouwbare en deskundige letselschade advocaat voor een gerechtelijke procedure? Of zoek je een letselschadespecialist om jou te helpen bij het claimen van een schadevergoeding? Wil je vrijblijvend contact en gratis advies? Neem dan contact met ons op om een expert van ons team te spreken.

Wees voorzichtig met letselschade advocaten of letselschadejuristen die op ‘no cure, no pay’-voorwaarden werken. In het kort komt dit erop neer dat je bij succes een percentage van je schadevergoeding afstaat aan de letselschadespecialist of letselschade advocaat. En kunnen ze geen schadevergoeding voor je regelen, dan betaal je niets. Die voorwaarden lijken aantrekkelijk, maar zijn het lang niet altijd. Want als de aansprakelijkheid erkend is, kost een deelgeschilprocedure bij de rechter je in principe helemaal niets. De aansprakelijke partij moet die namelijk in geval van letselschade betalen. Dat is een uitzondering in de wet. Het is daarom overbodig dat een advocaat of jurist jou als slachtoffer laat betalen voor hun diensten.

Hierom werkt Drost nooit op basis van ‘no cure, no pay’

Als slachtoffer met letselschade ben je op zoek naar de partij die voor jou een optimale schadevergoeding kan regelen. Daarin heb je groot gelijk: naast financiële schade, heb je misschien ook psychische klachten. Een schadevergoeding claimen moet je dus absoluut doen.

De wet staat aan jouw kant: jij mag hulp inschakelen en je betaalt zelf voor deze hulp in principe niets. In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij voor deze kosten moet opdraaien. Een letselschadespecialist van Drost verhaalt de kosten voor rechtsbijstand dus niet op jou als iemand anders aansprakelijk is voor jouw letselschade en die aansprakelijkheid is erkend.

Een letselschadespecialist of advocaat die op basis van ‘no cure, no pay’ werkt, doet dit wel. Wordt een letselschadezaak succesvol afgerond, dan betaalt het slachtoffer een percentage van de schadevergoeding aan deze belangenbehartiger. Dit percentage is van tevoren afgesproken. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaalt het slachtoffer niets. 

Dat klinkt misschien best eerlijk, maar bij erkenning van aansprakelijkheid het is overbodig om een jurist of advocaat in de arm te nemen die op ‘no cure, no pay’-voorwaarden werkt. Weliswaar betaal je niets als je zaak niet succesvol afgerond wordt, maar bij succes moet je een deel van de schadevergoeding afstaan. Het percentage voor de vergoeding aan de belangenbehartiger wordt berekend over het totale schadebedrag. Het gaat vaak om percentages tussen de 15% en 25% van de totale schadevergoeding. Daar komt vervolgens ook nog de btw bij (21%).

Concreet: stel dat de totale schade (exclusief de kosten) € 100.000,00 bedragen. Dit is dus de schadevergoeding die je kunt krijgen.

Als slachtoffer betaal je 25% ‘no cure no pay’-vergoeding. Dat is € 25.000,00.

Over die € 25.000,00 betaal je 21% btw. Dat is € 5.250,00.

In plaats van € 100.000,00 krijg jij als slachtoffer dus maar € 69.750,00. 

Bovendien ontvangt de belangenbehartiger ook nog eens een vergoeding van zijn kosten van de verzekeraar, omdat de wet immers bepaalt dat deze kosten betaald moeten worden door de aansprakelijke partij. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en jij betaalt daarnaast ook nog eens een percentage van jouw schadevergoeding aan het bureau.

Wij vinden dit niet eerlijk. Als letselschadeslachtoffer heb je veel te verduren en ga je vaak door een moeilijke tijd. Het is daarom belangrijk dat er eerlijk met jou wordt omgegaan en dat jouw belangenbehartiger er alles aan doet om een optimale schadevergoeding voor je te regelen. Dat betekent dat jij bij aansprakelijkheid van een ander voor het jou overkomen voorval 100% van de schadevergoeding moet krijgen. Daar heb je recht op.

Wist je dat de constructie van ‘no cure, no pay’, uitzonderingen daargelaten, eigenlijk verboden is door de beroepsgroep van erkende letselschadespecialisten? Is een ander aansprakelijk voor het jouw overkomen voorval? Onthoud dan dat jij als slachtoffer helemaal niets hoeft te betalen aan een letselschade advocaat of -specialist.

Wil je hier meer informatie over of weten hoe dit voor jouw situatie is? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag vrijblijvend advies en kunnen snel inschatten of jij recht hebt op een schadevergoeding.

Hoef ik dus helemaal niets te betalen aan Drost?

We vinden dat iedereen recht heeft op duidelijkheid. Daarom willen we je graag vertellen wanneer je wél kosten moet betalen. Want dit komt soms voor en dat heeft alles te maken met de aansprakelijkheid. Niet altijd is een ongeval 100 procent de schuld van een ander; soms is er sprake van gedeeltelijke aansprakelijkheid. En dat heeft gevolgen voor de hoogte van de schadevergoeding en daarmee ook voor de hoogte van de vergoeding voor rechtsbijstand.

We leggen het graag wat beter uit: Bij volledige aansprakelijkheid wordt de schade volledig vergoed, dus ook de kosten van onze hulp aan jou. Maar bij een gedeeltelijke aansprakelijkheid hoeft de tegenpartij alleen dat deel van de schade te vergoeden waarvoor aansprakelijkheid is komen vast te staan. 

Een voorbeeld: bij 60 procent aansprakelijkheid (wat inhoudt dat het ongeval dus voor 40 procent jouw eigen schuld was), krijg je 60 procent van de schade vergoed. 

Dat percentage geldt dan ook voor de kosten van ons kantoor. De wederpartij hoeft bij 60 procent aansprakelijkheid dus slechts 60 procent van de gemaakte kosten van rechtsbijstand te betalen. Een deel van de kosten blijft voor jouw rekening, omdat het ongeval deels ook je eigen schuld was. 

Laat je hier niet door afschrikken en claim toch jouw schade, want daar heb je recht op. Is het ongeval deels jouw eigen schuld, dan krijg je voor dat deel een schadevergoeding en dat is beter dan niets. Je hebt dit geld nodig voor de kosten die je maakt en hebt gemaakt als gevolg van het ongeval.Als je hier meer over wilt weten, neem dan gerust contact met ons op.

Kies een letselschadejurist van Drost

Wil jij je letselschade claimen, dan hoef je geen letselschade advocaat in te schakelen: een letselschadejurist kan dit voor jou doen en doet dit zelfs kosteloos. Kies dus voor een letselschadejurist of -expert van Drost. En is het toch nodig om een advocaat in te schakelen omdat jouw zaak voor de rechter komt, dan regelen wij dat alleen de beste en meest betrouwbare advocaat jouw zaak behandelt. Wil je graag weten of jij een schadevergoeding kunt claimen, vertel ons dan je verhaal; wij zoeken uit of wij voor jou een schadevergoeding kunnen regelen. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Recht op een schadevergoeding?

Doe hier onze letselschadetest.

Wat als mijn zaak voor de rechter komt? 

97 procent van alle letselschadezaken wordt afgehandeld tussen de belangenbehartiger van het slachtoffer en de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dat betekent dat maar 3 procent van de zaken voor de rechter komt. In die zeldzame gevallen kan inschakeling van een letselschade advocaat nodig zijn, maar besef dat procederen zelden nodig is. 

De kans is groot dat jouw zaak nooit voor de rechter komt. Het is zonde van je geld als je een letselschade advocaat vraagt om jouw belangen te behartigen: een advocaat mag niet kosteloos voor je werken en de kosten van de advocaat kunnen dus voor jouw rekening komen. 

Maar wat als jouw zaak onverhoopt tóch voor rechter komt? In de meeste gevallen kunnen onze juristen jou bijstaan tijdens een rechtszaak bij de kantonrechter. Maar komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag, dan is de kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Het inschakelen van een advocaat doen wij voor jou. Dit is altijd een advocaat die is aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en waar wij vaker mee samengewerkt hebben. Een deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. Bij een deelgeschilprocedure kunnen deze kosten in principe zelfs volledig verhaald worden In hoeverre die kosten uiteindelijk verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in jouw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor jouw rekening. 

Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat je vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte proceskosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis. Bij een deelgeschilprocedure en een bodemprocedure kun je in principe wel alle proceskosten vergoed krijgen. Laat je dus goed adviseren welke procedure voor jou de beste is.

Zoek jij een letselschade advocaat? 

Heb jij letselschade opgelopen en wil je een schadevergoeding? Stop met zoeken naar een letselschade advocaat en vraag Drost Letselschade om hulp. Onze letselschade-experts staan je bij en regelen voor jou de hoogte van de schadevergoeding waar jij recht op hebt. Onze experts houden je op de hoogte van alle stappen in het proces en zijn helder en duidelijk in hun communicatie. Ze hebben oog voor jou als slachtoffer en de impact die het ongeval heeft op jouw leven en omgeving. 

Dankzij onze ervaring van meer dan dertig jaar weten we alles over het vak van letselschade en werken we met zorg en aandacht aan jouw dossier. Een persoonlijke aanpak; dat is wat je van Drost mag verwachten.

Vind je het lastig om te kiezen, juist ook omdat je positieve verhalen leest over een letselschade advocaat? Stop dan met zoeken op het internet en bel ons of maak een afspraak: in een persoonlijk gesprek kunnen we je nog beter uitleggen waarom een letselschadejurist jou beter kan helpen dan een letselschade advocaat. En dat je geen risico loopt door te kiezen voor een jurist en niet voor een advocaat. Want ook een jurist mag procederen. 

Is er toch een letselschade advocaat nodig voor jouw letselschadezaak, dan zorgen wij dat de juiste advocaat wordt ingeschakeld. Wij werken vervolgens samen met deze advocaat en doen samen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij een optimale schadevergoeding krijgt.

Waarom je voor de letselschadejuristen van Drost Letselschade moet kiezen?

 • Ze werken efficiënt en professioneel.
 • Tegelijkertijd hebben ze oog voor elk slachtoffer en zijn/haar omgeving.
 • Heb je vragen? Je mag altijd bellen om te vragen hoe de zaak ervoor staat.
 • Ze weten precies hoe ze de beste schadevergoeding kunnen regelen.
 • Ze werken kosteloos voor elk slachtoffer als een ander aansprakelijk is en de aansprakelijkheid volledig is erkend.
 • Ze scholen zich jaarlijks bij en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de branche.
 • Ze zijn aangesloten bij erkende beroeps- en brancheverenigingen.

Drost Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad. Dat keurmerk krijgen alleen betrouwbare en deskundige kantoren. Weet dat jouw zaak bij ons in goede handen is en dat wij ons uiterste best doen om jou de schadevergoeding te bezorgen waar jij recht op hebt.

Word je nu geholpen door een letselschade advocaat en wil je graag overstappen naar Drost Letselschade? We helpen je graag om dit mogelijk te maken. Bel ons gratis op 085-0831352.

Waarom de schadevergoeding niet zelf regelen met de verzekeraar van de wederpartij?

Misschien heb je eens gehoord of ergens gelezen dat je zelfstandig een schadevergoeding kunt claimen. In theorie klopt dat: je kunt zelf of via je eigen verzekeraar, de verzekeraar van de wederpartij aansprakelijk stellen. Je krijgt dan, als de aansprakelijkheid is erkend, een afwikkelingsvoorstel: het voorstel om tot afhandeling van de schade te komen.

Hoewel dit overzichtelijk en behapbaar lijkt, raden wij je sterk af om je schade zelfstandig te claimen. En wel om een paar belangrijke redenen:

 • Er is veel (vak)kennis en ervaring nodig voor het claimen van een schadevergoeding en het afhandelen van letselschade. Heb je nooit eerder met dit bijltje gehakt, dan kun je je geen voorstelling maken van wat erbij komt kijken: het papierwerk, het uitzoeken van de hoogte van de schadeposten (alle kosten die gemaakt zijn of nog gemaakt gaan worden als gevolg van de letselschade), weten waar je recht op hebt, het contact met de (verzekeraar van de) wederpartij, etc. Weet waar je aan begint!
 • Je kunt met een gerust hart hulp inschakelen van Drost Letselschade, want je hebt recht op juridische bijstand. Is jouw letselschade de schuld van een ander en erkent die partij de aansprakelijkheid, dan helpen wij jou kosteloos. Jij kunt rusten en werken aan je herstel en wij zorgen dat jij een volledige schadevergoeding krijgt.
 • Een belangrijk onderdeel van het werk van onze juristen is het regelen van een voorschot op de schadevergoeding. Dit is belangrijk, omdat het lang kan duren voordat een letselschadezaak helemaal is afgewikkeld. Een voorschot voorkomt dat je financiële problemen krijgt. Wij regelen de voorschotten meteen; dat is onderdeel van onze service, omdat we weten hoe belangrijk dit is.

Afwikkelingsvoorstel en second opinion

Heb je zelf de wederpartij aansprakelijk gesteld, dan krijg je op een gegeven moment een afwikkelingsvoorstel van de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Misschien twijfel je of de hoogte ervan reëel is en wil je graag dat een professionele, onafhankelijke partij hiernaar kijkt. Neem dan contact op met ons. Wij kunnen het voorstel beoordelen. Dit heet een second opinion.

Ons oordeel geven we op basis van de wet, jurisprudentie en onze eigen deskundigheid en ervaring. Onze specialist beoordeelt of het afwikkelingsvoorstel dat je hebt gekregen wel reëel en fair is. Zo nodig nemen wij (vaak kosteloos) de behandeling van jouw letselschadezaak over. Wij bezoeken je dan in de regel thuis, stellen ons op de hoogte van jouw letsel, inventariseren jouw schade en stellen daarna de verdere schadeafwikkeling in werking. Natuurlijk doen we dit alles in goed overleg met jou, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De kosten van een second opinion kunnen misschien worden verhaald op de voor jouw letsel aansprakelijke tegenpartij. Als dat het geval is, kost een second opinion jou uiteindelijk niets.

Neem gerust contact op als je hier meer informatie over wilt. We staan je graag te woord.

Waarom Drost Letselschade?

Bij Drost Letselschade ben je verzekerd van de beste ondersteuning. Onze deskundigen beschikken over de volgende eigenschappen:

 • Betrouwbaar en gemakkelijk toegankelijk.
 • Voortvarend en efficiënt in de aanpak van jouw dossier.
 • Daadkrachtig en gericht op het vinden van snelle oplossingen.
 • Zijn er voor jou en zijn bereikbaar voor al jouw vragen.
 • Houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
 • Hebben tijd en aandacht voor het letselschadeslachtoffer.
 • Houden de ontwikkelingen in het vak bij en laten zich jaarlijks bijscholen.
 • Werken in tegenstelling tot veel letselschade advocaten niet voor de aansprakelijke partij.

Betrouwbaar en persoonlijk

Drost Letselschade houdt zich aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van de De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette en correcte afwikkeling van jouw letselschadeclaim. Bij ons verloopt de behandeling van jouw zaak transparant en harmonieus. Bovendien zijn onze deskundigen lid van het NIVRE en/of het NIS en de NVRA.

Drost Letselschade heeft daarnaast het Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad. Ook dat biedt zekerheid voor een goede afwikkeling van jouw letselschadeclaim. Drost Letselschade: betrouwbaar, persoonlijk en met kennis van zaken!

 

Wij zijn onder andere bekend van:

De Telegraaf logo NU.nl logo RTL Nieuws logo Letselschade.nu logo RTL 7 logo NOS logo Een Vandaag logo Nieuwsuur logo AD logo Hart van Nederland logo De Volkskrant logo

Altijd een professionele letselschade expert in de buurt

Drenthe

Woon je in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel of een andere plaats in Drenthe, neem dan contact met ons op en vraag naar Koen of Céline.

Koen en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Flevoland

Woon je in Lelystad, Almere, Urk, Emmeloord of een andere plaats in Flevoland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Koen.

Mauro en Koen zijn beide NIVRE-Register Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Friesland

Woon je in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek of een andere plaats in Friesland, neem dan contact met ons op en vraag naar Henk of Yme.

Henk en Yme zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Gelderland

Woon je in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn of een andere plaats in Gelderland, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Groningen

Woon je in Groningen, Delfzijl, Winschoten, Stadskanaal of een andere plaats in de provincie Groningen, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Henk.

Yme en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Limburg

Woon je in Maastricht, Sittard, Heerlen, Venlo of een andere plaats in Limburg, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Noord-Brabant

Woon je in Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven of een andere plaats in Noord-Brabant, neem dan contact met ons op en vraag naar Marga of Richard.

Marga en Richard zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Noord-Holland

Woon je in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Amstelveen of een andere plaats in Noord-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Dorien.

Mauro en Dorien zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Overijssel

Woon je in Enschede, Zwolle, Deventer, Hengelo of een andere plaats in Overijssel, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Koen.

Yme en Koen zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Utrecht

Woon je in Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort, Zeist of een andere plaats in de provincie Utrecht, neem dan contact met ons op en vraag naar Dorien of Mauro.

Dorien en Mauro zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zeeland

Woon je in Goes, Middelburg, Vlissingen, Renesse of een andere plaats in Zeeland, neem dan contact met ons op en vraag naar Adrie of Rob.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zuid-Holland

Woon je in Den Haag, Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden of een andere plaats in Zuid-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Rob of Adrie.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een letselschadespecialist en een letselschade-advocaat?

Een letselschadespecialist is een expert in het behandelen van letselschadezaken. Letselschadespecialisten zorgen ervoor dat slachtoffers een optimale schadevergoeding voor hun letselschade krijgen. Dit doen ze door de veroorzaker van de schade aansprakelijk te stellen en de hoogte van de schadeposten te berekenen. Vervolgens wordt met de aansprakelijke partij (in de praktijk is dat meestal de verzekeraar van die partij) onderhandeld over de afwikkeling van de schade. Als partijen er onderling uitkomen, en dat is vrijwel altijd het geval, dan wordt de schadevergoeding uitgekeerd aan het letselschadeslachtoffer.

Bij Drost Letselschade werken meerdere letselschade-experts. We noemen ze ook wel juristen. De meesten zijn NIVRE Register-Expert Personenschade; een titel waardoor je zeker weet dat ze professioneel en deskundig zijn, en de juiste opleiding hebben gevolgd.

Een letselschade-advocaat doet in grote lijnen hetzelfde als een letselschadespecialist. Een verschil is dat een letselschade-advocaat altijd mag procederen als een letselschadezaak voor de rechter komt. Juristen mogen alleen procederen bij de kantonrechter. Komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag? Dan is de kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Gelukkig komt het zelden voor dat procederen nodig is: de meeste letselschadezaken worden afgehandeld zonder dat een rechter eraan te pas komt. Voor de zeldzame keren dat procederen wél nodig is en er een advocaat ingeschakeld moet worden, werkt Drost Letselschade samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten.

Een ander verschil is dat een letselschade-specialist kosteloos voor je mag werken. Een advocaat mag dit niet; dat is zo in de wet geregeld. Een letselschade-advocaat zal dus altijd een vergoeding vragen voor de rechtshulp. Als het mogelijk is, worden deze kosten verhaald op de aansprakelijke partij, maar lukt dit niet, dan komen die kosten voor jouw rekening en betaal je het uurtarief van de letselschade-advocaat.

Een letselschade-advocaat mag ook werken op basis van ‘no cure, no pay’. Dit is een aan het resultaat gerelateerde beloningsafspraak. Bij dit principe betaalt het slachtoffer, als de zaak succesvol wordt geregeld, een vooraf overeengekomen percentage van zijn schade-uitkering als vergoeding aan zijn belangenbehartiger. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaalt het slachtoffer niets.

Dat lijkt fair, maar het ligt wat ingewikkelder. Want bij succes moet er wél een deel van de schadevergoeding worden afgestaan. Het percentage voor de vergoeding aan de belangenbehartiger wordt berekend over het totale schadebedrag. Het gaat vaak om percentages tussen de 15% en 25% van het totale schadebedrag. Daar komt vervolgens ook nog de btw bij (21%).

Eigenlijk is de constructie van ‘no cure, no pay’ verboden door de beroepsgroep van erkende letselschadespecialisten. Want bij erkenning van aansprakelijkheid hoef je als slachtoffer helemaal niets te betalen aan een letselschadespecialist. In de wet is namelijk bepaald dat de kosten van de aan jou verleende rechtsbijstand door de wederpartij (of de verzekeraar) betaald moeten worden. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en jij betaalt daar bovenop nog een percentage van de aan jou uitgekeerde schadevergoeding aan het bureau.

Als iemand anders aansprakelijk is voor jouw schade en die persoon de aansprakelijkheid volledig erkent, betaal je bij Drost Letselschade niets voor onze dienstverlening. Onze kosten worden dan namelijk door ons verhaald op de voor jouw schade aansprakelijke partij.

Heb ik bij letselschade een letselschade advocaat nodig?

Nee, bij letselschade heb je niet per se een letselschade-advocaat nodig; een letselschade-expert doet namelijk -zolang er niet wordt geprocedeerd- precies hetzelfde als een letselschade-advocaat. Een letselschade-advocaat is enkel nodig als jouw zaak voor de rechter komt, omdat een advocaat altijd mag procederen en een expert alleen bij zaken met een geringer financieel belang. 

Gelukkig is procederen zelden nodig: 97% van alle letselschadezaken hoeft niet door middel van een procedure bij de rechtbank opgelost te worden.

Je doet er goed aan om bij letselschade zo snel mogelijk (dus voordat jouw zaak verjaard is) contact op te nemen met Drost Letselschade. Als specialist in letselschadezaken kunnen wij jou helpen. En als blijkt dat jouw zaak toch voor de rechter moet komen, dan werken wij samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten. Zo blijft jouw zaak continu in onze handen en kunnen wij jou volledig ontzorgen. Is iemand anders aansprakelijk voor jouw schade, dan is onze hulp buiten rechte aan jou kosteloos.

Wat kan er gebeuren als ik geen letselschade-expert inschakel?

Als je letselschade hebt opgelopen, dan zul je  vaak vanaf het moment van het ongeval (zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval) kosten maken. Bijvoorbeeld voor medische zorg die niet vergoed wordt, of omdat je een schoonmaker moet inhuren omdat je als gevolg van het opgelopen letsel niet meer zelf je huis kunt schoonmaken. Je lijdt dus schade. Maar deze schade gaat verder. Want als je niet meer kunt werken, loop je vaak ook inkomsten mis. Als je alle kosten bij elkaar optelt, kan jouw schade groot zijn. Het is belangrijk dat je deze schade vergoed krijgt. 

Dat is het overigens ook zo als jouw schade minder groot is. Met een vergoeding van al jouw schadeposten krijg je geen financiële zorgen en kun je alle rekeningen blijven betalen.

Het is lastig om er zelf voor te zorgen dat jouw schade vergoed wordt. Het aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen is een behoorlijke klus, waarvoor je verstand van zaken moet hebben. Als je geen letselschade-expert inschakelt, is de kans groot dat je niet de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Je krijgt dan financiële zorgen en stress en je kunt je daarnaast minder goed richten op je herstel.

Kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding?

Jouw recht op schadevergoeding is afhankelijk van het ongeval dat je hebt gehad en wie het ongeval veroorzaakt heeft. Ook de datum van het ongeval, in combinatie met de datum waarop je wist dat je schade leed, is van belang. Dit met het oog op de verjaring. 

De toedracht van het ongeval en de aard van je letsel zijn ook van belang. Er kan namelijk discussie ontstaan over het antwoord op de vraag of jouw schade wel het gevolg is van het ongeval. De experts van Drost Letselschade zoeken graag voor je uit of je recht hebt op een schadevergoeding. Neem gerust contact met ons op; wij leggen je graag uit wat wij voor jou als slachtoffer kunnen betekenen.

Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

Als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, maar er moet toch worden geprocedeerd (bijvoorbeeld omdat discussie blijft bestaan over de causaliteit of over bepaalde schadeposten), dan zal voor die gerechtelijke procedure mogelijk een letselschade advocaat moeten worden ingeschakeld (als het financiële belang boven een bepaald bedrag komt). 

Een deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. In hoeverre die kosten verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in jouw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor jouw rekening. 

Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat je vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte proceskosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis.

Ik heb letsel. Waar vind ik de beste letselschade advocaat?

Heb je letselschade opgelopen? Natuurlijk moet je werken aan je herstel, maar daarnaast is het belangrijk om aan jouw financiële situatie te denken. Waarschijnlijk maak je de nodige kosten vanwege jouw letselschade. Niet alleen medische kosten, maar ook parkeerkosten in verband met bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek, autokosten of kosten voor huishoudelijk hulp, omdat je vanwege het letsel niet meer in staat bent zelf het huis schoon te houden.

Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een letselschadespecialist. Een specialist weet precies wat hij/zij moet doen in jouw situatie. Bij Drost Letselschade hebben we al meer dan 30 jaar ervaring en hebben we meer dan 20.000 letselschadeslachtoffers geholpen. Bij ons vind je bijzonder ervaren en betrouwbare experts. Wij zorgen ervoor dat je een schadevergoeding krijgt voor jouw letselschade, zodat je niet in de financiële problemen komt. 

Waar nodig werken wij samen met professionele advocaten. Dit is belangrijk als een letselschadezaak onverhoopt toch voor de rechter moet komen. Deze kans is overigens klein: in 97% van alle letselschadezaken hoeft er namelijk helemaal niet geprocedeerd te worden.

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost Letselschade inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht ‘experts’ op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege de fatsoenlijke manier van werken. De meeste van onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. 

Tot slot, en daar zijn we best trots op, mag Drost Letselschade het Nationaal Keurmerk Letselschade voeren. Het keurmerk staat voor een hoge kwaliteit van dienstverlening. Bij Drost hechten we veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij jou in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

 • Succespercentage van 98%
 • Persoonlijke en professionele hulp
 • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
 • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar u toegestuurd
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.