Letselschade kunt u oplopen door diverse oorzaken en op verschillende plekken, zoals thuis, onderweg of op uw werk. Letselschade is niet fijn en het helpt als iemand aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letsel. U kunt uw letselschade dan claimen. Om dit te doen heeft u de bijstand van een ervaren en deskundig letselschadespecialist nodig. Bij Drost Letselschade werken meerdere letselschadespecialisten. Zij zijn door het het NIVRE en het NIS erkend. Daarnaast heeft Drost het keurmerk van De Letselschade Raad. Onze specialisten hebben de kennis in huis om u te helpen en dat is wel zo handig. Want dat u letsel heeft opgelopen is al vervelend genoeg.

Oorzaken van letselschade

Thuis, op de openbare weg of tijdens een medische behandeling: letsel of letselschade kunt u overal oplopen. En misschien staat u er niet direct bij stil, maar ook dieren of gebrekkige producten kunnen letselschade veroorzaken.
Ook tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer kan iemand letselschade oplopen. Deze vorm van letselschade is onder te verdelen in twee categorieën:
1. Schade als gevolg van een arbeidsongeval; denk aan een schilder die van een ladder valt.
2. Schade als gevolg van een ziekte door arbeidsongeval; zoals een kapster die kapperseczeem oploopt of de beroepsgroepen die werkten met chroom-6.

Vaak zijn de gevolgen van letselschade die iemand op de werkvloer heeft opgelopen groot. Maar ongeacht de oorzaak van uw schade is het belangrijk dat u een deskundige inschakelt voor het verhalen van uw schade. Want de gevolgen van letselschade kunnen groot zijn, ook financieel.

Meer pagina’s over oorzaken van letselschade en aansprakelijkheid:

 

Aansprakelijke partij bij letselschade

Heeft u letsel opgelopen? Om uit te zoeken of er iemand aansprakelijk is voor uw letsel, moet er een onderzoek plaatsvinden. Drost Letselschade kan dit onderzoek voor u verrichten. Bij aansprakelijkheid zullen wij uw schade vervolgens voor u verhalen op de aansprakelijke partij. Dat geldt niet alleen voor de materiële schade, zoals kapotte kleding, verlies aan verdienvermogen (inkomsten), aanpassing van de woning of de kosten voor huishoudelijke hulp; ook uw immateriële schade verhalen wij. Dit noemen we smartengeld.
De kosten van onze eigen dienstverlening (de zogenaamde ‘kosten van de rechtsbijstand’) verhalen wij ook. In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet vergoeden. Onze hulp kost u daarom in principe niets. En dat is wel zo eerlijk. Want waarom zou u met de kosten moeten blijven zitten?

Drost Letselschade bezoekt u in de regel thuis om uw schade te inventariseren. Afwikkeling van uw schade gebeurt altijd in nauw overleg met u. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Wilt u meer informatie of uw letselschade melden? Neem contact met ons op. Bel gratis naar 0800-2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul ons contactformulier in.

Vertel ons wat er is gebeurd. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Wil je meer weten over wat wij juridisch gezien kunnen doen om jouw letselschade te verhalen? Neem dan contact op met een specialist van Drost Letselschade via ons gratis telefoonnummer: 0800 – 2490300