Letselschade kun je oplopen door diverse oorzaken en op verschillende plekken, zoals thuis, onderweg of op je werk. Is een ander aansprakelijk voor het jou overkomen voorval met letselschade tot gevolg? Schakel voor het aansprakelijk stellen en claimen van jouw letselschade dan een ervaren en deskundig letselschadespecialist van Drost Letselschade in. Zij weten namelijk als geen ander waar je recht op hebt. Zij zijn door het het NIVRE en het NIS erkend. Daarnaast is aan Drost het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad toegekend. Onze specialisten hebben derhalve alle kennis in huis om in jouw letselschadezaak een optimaal resultaat te behalen. En dat is wel zo prettig. Want dat je letsel hebt opgelopen is al vervelend genoeg.

Oorzaken van letselschade

Thuis, op de openbare weg of op je werk: letsel of letselschade kun je overal oplopen. En misschien sta je er niet direct bij stil, maar ook dieren of gebrekkige producten kunnen letselschade veroorzaken.

Letselschade als gevolg van werkzaamheden op de werkvloer is onder te verdelen in twee categorieën:
1. Schade als gevolg van een arbeidsongeval; denk aan een schilder die van een ladder valt.
2. Schade als gevolg van een beroepsziekte; zoals een kapster die kapperseczeem oploopt, of de beroepsgroepen die werkten met chroom-6.

Vaak zijn de gevolgen van letselschade die iemand op de werkvloer heeft opgelopen groot. Het is dan ook belangrijk dat je een deskundige inschakelt voor het verhalen van jouw schade. Wij kunnen hetgeen jou is overkomen niet ongedaan maken, maar met een goede schaderegeling worden de gevolgen van letselschade wel draaglijker, ook financieel.

Meer pagina’s over oorzaken van letselschade en aansprakelijkheid:

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Aansprakelijke partij bij letselschade

Heb je letsel opgelopen? Om te bepalen of iemand aansprakelijk is voor jouw letsel, moet onderzoek plaatsvinden. Drost Letselschade kan dit onderzoek voor jou uitvoeren. Is er aansprakelijkheid, dan verzorgen wij vervolgens voor jou als slachtoffer de aansprakelijkstelling, berekenen jouw schade en verhalen die op de aansprakelijke partij. En dat geldt niet alleen voor de materiële schade, zoals kapotte kleding, verlies aan verdienvermogen (inkomsten), aanpassing van de woning of de kosten voor huishoudelijke hulp. Ook jouw immateriële schade wordt door ons verhaald. Die laatste schadepost noemen we ook wel smartengeld.

Bij erkenning van aansprakelijkheid verhalen wij de kosten van onze eigen dienstverlening (de zogenaamde ‘kosten van de rechtsbijstand’) voor jou op de aansprakelijke partij (of diens verzekeraar). In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet vergoeden. Onze hulp kost je daarom bij erkenning van aansprakelijkheid niets. En dat is wel zo eerlijk. Het voorval met letselschade tot gevolg was de schuld van een ander, dus waarom zou jij dan met de kosten moeten blijven zitten?

Drost Letselschade bezoekt je in de regel thuis om jouw schade te inventariseren. Afwikkeling van de schade gebeurt altijd in nauw overleg met jou. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.