Letselschade kunt u oplopen door diverse oorzaken en op verschillende plekken, zoals thuis, onderweg of op uw werk. Is een ander verantwoordelijk voor het u overkomen voorval met letselschade tot gevolg? Dan kan die persoon aansprakelijk gesteld worden voor uw letsel. Schakel voor het claimen van uw letselschade een ervaren en deskundig letselschadespecialist in. De letselschadespecialisten van Drost Letselschade weten als geen ander waar u recht op heeft. Zij zijn door het het NIVRE en het NIS erkend. Daarnaast heeft Drost het keurmerk van De Letselschade Raad. Onze specialisten hebben derhalve alle kennis in huis om in uw letselschadezaak een optimaal resultaat te behalen. En dat is wel zo prettig. Want dat u letsel heeft opgelopen is al vervelend genoeg.

Oorzaken van letselschade

Thuis, op de openbare weg of tijdens een medische behandeling: letsel of letselschade kunt u overal oplopen. En misschien staat u er niet direct bij stil, maar ook dieren of gebrekkige producten kunnen letselschade veroorzaken.
Ook tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer kan letselschade worden opgelopen. Deze vorm van letselschade is onder te verdelen in twee categorieën:
1. Schade als gevolg van een arbeidsongeval; denk aan een schilder die van een ladder valt.
2. Schade als gevolg van een beroepsziekte; zoals een kapster die kapperseczeem oploopt, of de beroepsgroepen die werkten met chroom-6.

Vaak zijn de gevolgen van letselschade die iemand op de werkvloer heeft opgelopen groot. Het is dan ook belangrijk dat u een deskundige inschakelt voor het verhalen van uw schade. Wij kunnen hetgeen u is overkomen niet ongedaan maken, maar met een goede schaderegeling worden de gevolgen van letselschade wel draaglijker, ook financieel.

Meer pagina’s over oorzaken van letselschade en aansprakelijkheid:

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op

Aansprakelijke partij bij letselschade

Heeft u letsel opgelopen? Om te bepalen of iemand aansprakelijk is voor uw letsel, moet onderzoek plaatsvinden. Drost Letselschade kan dit onderzoek voor u verrichten. Bij aansprakelijkheid berekenen wij vervolgens uw schade en verhalen die op de aansprakelijke partij. En dat geldt niet alleen voor de materiële schade, zoals kapotte kleding, verlies aan verdienvermogen (inkomsten), aanpassing van de woning of de kosten voor huishoudelijke hulp. Ook uw immateriële schade wordt door ons verhaald. Die laatste schadepost noemen we ook wel smartengeld.
En is een andere partij aansprakelijk? Dan worden de kosten van onze eigen dienstverlening (de zogenaamde ‘kosten van de rechtsbijstand’) ook verhaald. In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet vergoeden. Onze hulp kost u daarom bij erkenning van aansprakelijkheid niets. En dat is wel zo eerlijk. Want waarom zou u met de kosten moeten blijven zitten?

Drost Letselschade bezoekt u in de regel thuis om uw schade te inventariseren. Afwikkeling van uw schade gebeurt altijd in nauw overleg met u. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar u toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.