Ben je het slachtoffer van een ongeval waarbij je letselschade hebt opgelopen? Dan kan juridische informatie je goed van pas komen. Naast dat je op onze website en op deze pagina juridische informatie vindt, adviseren wij je ook over de mogelijkheden om jouw letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij. Schakel daarvoor ons kantoor in en wij verzorgen voor jou de schadeafwikkeling.

Als slachtoffer van letselschade kun je bij ons juridische informatie opvragen over de volgende claims:

Juridische informatie en de afwikkeling

Drost Letselschade helpt je overigens niet alleen met informatie, maar verzorgt ook graag de daadwerkelijke afwikkeling van jouw letselschade. Als er een aansprakelijke partij aan te wijzen is, dan verhaalt Drost Letselschade jouw schade op die partij. Dat geldt niet alleen voor de materiële schade (zoals kapotte kleding, verlies van inkomsten, aanpassing van de woning of kosten van huishoudelijke hulp), maar ook voor de immateriële schade (smartengeld) en de kosten van rechtsbijstand.

Kosten rechtsbijstand

De kosten voor onze eigen dienstverlening (de zogenaamde ‘kosten van rechtsbijstand’) hoef je bij erkenning van aansprakelijkheid niet te betalen. Deze verhalen wij namelijk ook voor jou op de voor het opgelopen letsel aansprakelijke partij. In de wet is namelijk vastgelegd dat de voor de schade aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet vergoeden. Bij erkenning van aansprakelijkheid kost onze juridische hulp jou als slachtoffer daarom niets. Dat is wel zo prettig en zo eerlijk. Want je hebt er immers niet om gevraagd het slachtoffer te worden van een voorval met letselschade tot gevolg. Dus waarom zou je dan wel de kosten van rechtsbijstand voor het verhalen van die schade moeten betalen? Drost regelt jouw schadevergoeding, zodat je krijgt waar je recht op hebt. Dat is in elk geval een hele zorg minder!

Juridische informatie en hulp bij letselschadeOnze werkwijze

Een deskundig en ervaren letselschadespecialist van Drost Letselschade bezoekt je in de regel thuis. Hij of zij inventariseert jouw schade en stelt daarna de schaderegeling in werking. De afwikkeling van jouw letselschade gebeurt altijd in goed overleg met jou. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

De deskundigheid en ruime ervaring van onze letselschadespecialisten wordt gegarandeerd door hun lidmaatschap van het NIVRE en het NIS. Ons kantoor onderschrijft de Gedragscode Behandeling Letselschade van De Letselschade Raad. Ook is het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad aan ons kantoor toegekend. Daarnaast is een team van medisch specialisten voor advisering aan ons kantoor verbonden.

Wil je jouw letselschade bij ons melden? Wil je meer juridische informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op