Door een ongeval kunnen verschillende soorten letsel ontstaan. Denk aan een hernia bij een bedrijfsongeval of aan een whiplash na een auto-ongeluk. Elk soort letsel heeft lichamelijke en financiële consequenties. Het brengt de nodige narigheid met zich mee. Narigheid waar u natuurlijk niet om heeft gevraagd. Want u heeft al genoeg zorgen aan uw hoofd.

U bent natuurlijk voornamelijk bezig met het letsel en het herstellen ervan, welk soort letsel dit ook is. Het is daarom logisch dat u niet of nauwelijks denkt aan verzekeringen en juridische hulp. Of aan kosten die gemaakt moeten worden of al zijn gemaakt. Gelukkig komt u met het juiste advies een heel eind. Daarom is het verstandig een letselschadespecialist om advies te vragen. Bijvoorbeeld als het gaat om aansprakelijkheid. Want u komt pas in aanmerking voor schadevergoeding als iemand anders aansprakelijk is voor uw letsel.

Voorbeelden letselschade

Hieronder staan voorbeelden van letselschade. Als u klikt op het soort letselschade dan leest u op een nieuwe pagina meer informatie over het betreffende letsel.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op

Lichamelijk letsel door ongeval of dier

Lichamelijk letsel, welk soort letsel dit ook is, kunt u dus op verschillende manieren oplopen. Zo kunt u letselschade oplopen bij een ongeval in het verkeer, een bedrijfsongeval of door een dier. Er zijn verschillende soorten letsel waar u mee te maken kunt krijgen als gevolg van een ongeval. Door de lichamelijke en/of geestelijke gevolgen lijdt u schade, maar denk bijvoorbeeld ook aan breuken (fracturen), littekens of een whiplash. Als u letselschade hebt opgelopen door toedoen van een ander, dan hebt u meestal recht op een schadevergoeding. Het is daarom belangrijk om de verantwoordelijke partij op tijd aansprakelijk te stellen. Dit hoeft u als slachtoffer niet zelf te doen: een letselschade-specialist doet dit namens u.

Financieel op de been

Letsel kan enorm ingrijpende gevolgen hebben. Helaas kan blijvend letsel niet altijd worden voorkomen. Het slachtoffer zal daar dan mee moeten leren leven. Dat vraagt fysiek en mentaal erg veel van het slachtoffer. Een schadevergoeding kan een steuntje in de rug zijn. U kunt dit het beste laten regelen door een letselschade-expert, zodat u zeker weet dat het goed komt. De expert helpt en adviseert zodat u financieel op de been blijft. En dat is niet onbelangrijk als u de rest van uw leven te kampen heeft met een bepaald soort letsel.

Iedereen die door een ongeval letsel heeft opgelopen en waarbij een andere partij aansprakelijk is, kan zich laten bijstaan door een letselschade-expert. Mogelijk heeft u recht op schadevergoeding. Dit verzacht de pijn niet en het neemt het letsel niet weg. Maar u hoeft zich niet meer druk te maken over de financiën.

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar u toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.