Door een klap van een ongeval kunt u een dwarslaesie krijgen. De wervelkolom is dan gebroken of verbrijzeld. De zenuwbanen in het ruggenmerg zijn onderbroken waardoor de zenuwen, die het lijf vanaf het hoofd naar beneden toe coördineren, niet meer functioneren. Dit heeft tot gevolg dat de benen volledig verlammen. Soms kunnen ook de armen of zelfs de ademhalingsspieren uitvallen. Een dwarslaesie is een zeer ernstig letsel met enorme gevolgen voor het slachtoffer. Veel slachtoffers met een dwarslaesie komen in een rolstoel terecht.

lage en hoge dwarslaesieBij een complete dwarslaesie zijn de zenuwen in het ruggenmerg onderbroken. Er is vanaf het breekpunt geen functioneren en gevoel meer. Het kan nooit meer genezen. Bij een incomplete dwarslaesie zijn de zenuwen niet allemaal geheel doorgesneden of licht beschadigd. Sommige spieren werken dan nog wel of gedeeltelijk.

Hoge en lage dwarslaesie

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een hoge en lage dwarslaesie. De gevolgen van een hoge of lage dwarslaesie worden bepaald door de hoogte en uitgebreidheid van het letsel: hoe hoger in het ruggenmerg en hoe uitgebreider het letsel, hoe ernstiger de gevolgen zullen zijn. Bij een breuk boven de twaalfde thoracale wervel (bovenste borstwervel) spreken we van een hoge dwarslaesie, daaronder spreken we van een lage dwarslaesie.

Schadevergoeding letselschade

Heeft u een dwarslaesie opgelopen door een ongeval en is een ander daarvoor aansprakelijk? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Drost Letselschade heeft juridische kennis en ervaring in huis om te helpen met het verhalen van uw schade.

dwarslaesie, dwarslaesie opgelopen, dwarslaesie schadevergoedingWij hebben een zeer divers team met deskundigen. Zo zijn er juristen, schaderegelaars, register-experts op het gebied van letselschade, arbeidsdeskundigen en artsen. Dankzij hun  juridische en medische deskundigheid op het gebied van dwarslaesies krijgt u alle vakkundige begeleiding die u nodig heeft.

We helpen u met:

  • De medische expertise d.m.v. een eigen neuroloog.
  • De regeling van materiële en immateriële schade.
  • Het maken van schadeberekeningen.
  • De beantwoording van de schuldvraag.
  • Arbeidsdeskundige vraagstukken.
  • Het onderzoek naar de toedracht van het voorval, waarbij de schade is ontstaan.

Heeft u een dwarslaesie opgelopen? Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op