Stel, u loopt door een ongeval in het buitenland letselschade op. Die schade wilt u natuurlijk verhalen. Meestal is buitenlands recht van toepassing op de schaderegeling, als het gaat om letselschade die in het buitenland opgelopen is. Dit maakt de afwikkeling van uw schade wel wat lastiger. Want meestal bent u de taal onvoldoende machtig en ook zijn de regels vaak anders dan in Nederland. Wat moet u doen? En bij wie moet u zijn? Dat leest u op deze pagina.

Letselschade buitenland

Ongeval met een landgenoot

Als u in het buitenland door een landgenoot bent aangereden dan kunt u vaak spreken van een ‘geluk bij een ongeluk’. Want afwikkeling van de schade kan dan mogelijk plaatsvinden op grond van het Nederlandse recht. In dat geval neemt Drost Letselschade de afwikkeling van uw in het buitenland opgelopen letselschade graag op zich. Wij regelen uw schade en nemen u alle werk uit handen. Zo kunt u zich op uw herstel richten. En dat is wel zo prettig!

WAM-richtlijn motorrijtuigenverzekering

Helaas zult u niet altijd dit ‘geluk’ hebben. Maar dankzij de Europese regelgeving kunt u sinds kort uw letselschade meestal makkelijker verhalen. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval in Europa met een gemotoriseerd voertuig? Dan kunt u zich tegenwoordig in Nederland melden bij de Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit kan op grond van de vierde Europese WAM-richtlijn motorrijtuigenverzekering in Nederland. Dat maakt de schadeafwikkeling een stuk makkelijker. Taalproblemen behoren hiermee tot de verleden tijd. Maar dan nog is het buitenlands recht van toepassing en kan Drost u hierin niet juridisch bijstaan.

SVI ook voor letselschade in het buitenland

Mede met het oog op buitenlandse reizen doet u er goed aan een zogenaamde Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) af te sluiten. De premie van deze verzekering is relatief laag. De verzekering dekt de volledige letselschade van bestuurder en inzittenden. Of het ongeval nou wel of niet de schuld is van de bestuurder. Daarnaast dekt de SVI veelal de kosten van rechtsbijstand buiten rechte door een letselschade-expert. De kosten buiten rechte zijn de kosten van rechtsbijstand zolang er niet wordt geprocedeerd. De hulp van Drost Letselschade kost u hierdoor niets! Als wij uw zaak (bijvoorbeeld vanwege de toepasselijkheid van vreemd recht) niet zelf kunnen behandelen, dan beschikken wij over goede contacten voor doorverwijzing. Ook dan adviseren wij u graag en goed!

Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op