Stel, u loopt door een ongeval in het buitenland letselschade op. Die schade wilt u natuurlijk verhalen. De hoofdregel bij ‘letselschade buitenland’ is, dat doorgaans buitenlands recht van toepassing is op de schaderegeling. Dit maakt de afwikkeling van uw schade wel wat lastiger. Meestal bent u de taal onvoldoende machtig. Ook zijn de regels vaak anders dan in Nederland. Wat moet u doen? En bij wie moet u zijn?

Letselschade buitenland

Aangereden door een landgenoot?

Als u in het buitenland door een landgenoot wordt aangereden, kunt u vaak spreken van een ‘geluk bij een ongeluk’. Afwikkeling van de schade kan dan mogelijk plaatsvinden op grond van het Nederlandse recht. In dat geval neemt Drost Letselschade de afwikkeling van uw in het buitenland opgelopen letselschade graag op zich. Wij regelen uw schade en nemen u alle werk uit handen. Zodat u zich op uw herstel kunt richten. En dat is wel zo prettig!

WAM-richtlijn motorrijtuigenverzekering letselschade buitenland

Helaas zult u niet altijd dit ‘geluk’ hebben. Maar dankzij de Europese regelgeving kunt u sinds kort uw letselschade doorgaans makkelijker verhalen. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval in Europa met een gemotoriseerd voertuig? Dan kunt u zich tegenwoordig in Nederland melden bij de Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit kan op grond van de vierde Europese WAM-richtlijn motorrijtuigenverzekering in Nederland. Dat maakt de schadeafwikkeling een stuk makkelijker. Taalproblemen behoren hiermee tot de verleden tijd. Maar dan nog is het buitenlands recht van toepassing en kan Drost u hierin niet juridisch bijstaan.

SVI ook voor letselschade in het buitenland

Mede met het oog op buitenlandse reizen doet u er goed aan een zogenaamde Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) af te sluiten. De premie van deze verzekering is relatief laag. Deze verzekering dekt de volledige letselschade van bestuurder en inzittenden. Of het ongeval nou wel of niet de schuld is van de bestuurder. Daarnaast dekt de SVI veelal de kosten van rechtsbijstand buiten rechte door een letselschade-expert. De kosten buiten rechte zijn de kosten van rechtsbijstand zolang er niet wordt geprocedeerd. De hulp van Drost Letselschade kost u hierdoor niets! Als wij uw zaak (bijvoorbeeld vanwege de toepasselijkheid van vreemd recht) niet zelf kunnen behandelen, dan beschikken wij over goede contacten voor doorverwijzing. Ook dan adviseert Drost Letselschade u graag en goed!

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring