Stel, je loopt door een ongeval in het buitenland letselschade op. Die schade wil je natuurlijk verhalen. Meestal is buitenlands recht van toepassing op de schaderegeling, als het gaat om letselschade die in het buitenland opgelopen is. Dit maakt de afwikkeling van jouw schade wel wat lastiger. Want meestal ben je de taal onvoldoende machtig en ook zijn de regels vaak anders dan in Nederland. Wat moet je doen? En bij wie moet je zijn? Dat lees je op deze pagina.

Ongeval met een landgenoot

Als je in het buitenland door een landgenoot bent aangereden dan kun je vaak spreken van een ‘geluk bij een ongeluk’. Want afwikkeling van de schade kan dan mogelijk plaatsvinden op grond van het Nederlandse recht. In dat geval neemt Drost Letselschade de afwikkeling van jouw in het buitenland opgelopen letselschade graag op zich. Wij regelen jouw schade en nemen je alle werk uit handen. Zo kun je zich op jouw herstel richten. En dat is wel zo prettig!

WAM-richtlijn motorrijtuigenverzekering

Helaas zul je niet altijd het ‘geluk’ hebben dat je een Nederlandse tegenpartij hebt. Maar dankzij de Europese regelgeving kun je sinds kort jouw letselschade meestal makkelijker verhalen. Ben je slachtoffer van een verkeersongeval in Europa met een gemotoriseerd voertuig? Dan kun je je tegenwoordig in Nederland melden bij de Nederlandse vertegenwoordiger van de buitenlandse verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit kan op grond van de vierde Europese WAM-richtlijn motorrijtuigenverzekering in Nederland. Dat maakt de schadeafwikkeling een stuk makkelijker. Taalproblemen behoren hiermee tot de verleden tijd. Maar dan nog is het buitenlands recht van toepassing en kan Drost jou hierin niet juridisch bijstaan.

SVI ook voor letselschade in het buitenland

Mede met het oog op buitenlandse reizen doet je er goed aan een zogenaamde Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) af te sluiten. De premie van deze verzekering is relatief laag. De verzekering dekt de volledige letselschade van bestuurder en inzittenden. Of het ongeval nou wel of niet de schuld is van de bestuurder. Daarnaast dekt de SVI veelal de kosten van rechtsbijstand buiten rechte door een letselschade-expert. De kosten buiten rechte zijn de kosten van rechtsbijstand zolang er niet wordt geprocedeerd. De hulp van Drost Letselschade kost jou hierdoor niets! Als wij jouw zaak (bijvoorbeeld vanwege de toepasselijkheid van vreemd recht) niet zelf kunnen behandelen, dan beschikken wij over goede contacten voor doorverwijzing. Ook dan adviseren wij je graag en goed!

Heb jij ook recht op schadevergoeding?Plan vrijblijvend een afspraak of neem contact met ons op.

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Let op: Op dit moment nemen wij geen nieuwe zaken met betrekking tot geweldsmisdrijven of medische fouten in behandeling.