Bij Drost begrijpen we maar al te goed dat het vinden van de juiste letselschade jurist ontzettend belangrijk voor je is. Daarom staat ons team van ervaren en vakbekwame letselschade juristen klaar om jou te helpen. Het laatste waar je je druk om wilt maken, is je financiële situatie. Daarom nemen wij de taak op ons om jouw schadevergoeding te regelen, zodat jij je kunt focussen op wat écht belangrijk is: je herstel.

Wat doet een letselschade jurist?

Een letselschade jurist kan worden ingeschakeld na het oplopen van letsel door een ongeval of ander voorval. Tijdens het vrijblijvend adviesgesprek zal de jurist zorgvuldig jouw situatie beoordelen om vast te stellen of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Daarna zal de de jurist de verantwoordelijke partij aansprakelijk stellen. Een van de essentiële werkzaamheden van een letselschade jurist is het onderhouden communicatie met de verzekeraar van de wederpartij. De letselschade jurist behartigt jouw belangen en onderhandelt met de verzekeraar over een rechtvaardige vergoeding. Het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding en het smartengeld is complexe taak. Een letselschade jurist houdt rekening met verschillende aspecten, zoals medische kosten, verlies van inkomsten, behandelingen en immateriële schade, waaronder pijn en derving van levensvreugde.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist?

Er zijn een paar verschillen tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist of -expert. Zo mogen de letselschadejuristen van Drost Letselschade kosteloze bijstand verlenen, en mogen letselschade advocaten dit niet. Dit is voor elk letselschadeslachtoffer belangrijk om te beseffen, want aan de inschakeling van een advocaat kunnen hoge kosten verbonden zijn. Overigens is het goed te weten dat de kosteloze bijstand van Drost geen invloed heeft op de kwaliteit van het werk: bij Drost Letselschade werken namelijk professioneel geschoolde letselschade juristen, die NIVRE Register-Experts Personenschade zijn.

Een ander verschil tussen een letselschadejurist en een advocaat is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank sector civiel bij geschillen groter dan € 25.000. Juristen en experts procederen alleen voor de rechtbank sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en de rechtbank sector bestuursrecht. In de praktijk is dit zelden een probleem, want 97 procent van alle letselschadezaken komt nooit voor de rechter. In vrijwel alle zaken is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist of expert de schade voor jou af.

Letselschade-experts behoren van oudsher tot de beroepsgroep die letselschades regelt. Zij staan bekend om hun vaktechnische en rekenkundige vaardigheden en hebben al tal van letselschadeslachtoffers geholpen bij het claimen van een schadevergoeding. Drost Letselschade bekijkt altijd vooraf welke specialist – een jurist/expert of advocaat – het best bij jouw zaak past. En als het echt nodig is, brengen wij je in contact met een advocaat waar ons kantoor mee samenwerkt. Zo ben je altijd verzekerd van een deskundige die bij jou past.

Letselschade jurist Letselschade advocaat
Kosteloze rechtsbijstand: een letselschade jurist verhaalt de kosten die hij/zij maakt op de aansprakelijke partij. Mag geen gratis diensten aanbieden; als letselschadeslachtoffer kun je een rekening krijgen voor de geleverde diensten van de advocaat.
Mag procederen sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en sector bestuursrecht: in 97% van de letselschadezaken is procederen niet nodig. Mag altijd procederen. Dat is handig als jouw zaak voor de rechter moet komen, maar in 97% van de letselschadezaken is dit niet nodig.

Wat zijn de overeenkomsten tussen een letselschade jurist en letselschade advocaat?

Door zowel een letselschade advocaat als een letselschade jurist word je professioneel geholpen bij het verkrijgen van een optimale schadevergoeding. Beiden ronden ze een letselschadezaak af van begin tot eind: je staat er niet alleen voor. Daarnaast hebben zowel een letselschade advocaat als letselschadejurist uitgebreide kennis van het recht in algemene zin en meer in het bijzonder veel kennis van het letselschaderecht.

Kies een letselschade jurist van Drost

Wil jij je letselschade claimen, kies dan voor een letselschade jurist van Drost. Een advocaat is overbodig; die hoef je niet in te schakelen. Is het onverhoopt toch nodig om een advocaat in te schakelen omdat jouw zaak voor de rechter moet komen, dan regelen wij dat een goede en uiterst betrouwbare advocaat jouw zaak behandelt.

Wil je graag weten of jij een schadevergoeding kunt claimen, vertel ons dan je verhaal; wij vertellen je of wij voor jou een schadevergoeding kunnen regelen. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Waarom zou je kiezen voor een jurist letselschade van Drost?

 • Drost Letselschade helpt letselschadeslachtoffers al meer dan dertig jaar.
 • We zijn laagdrempelig en benaderbaar voor elk letselschadeslachtoffer.
 • Onze letselschade-experts weten precies hoe ze voor jou de beste schadevergoeding kunnen regelen.
 • Daarbij hebben ze veel oog en aandacht voor jou als slachtoffer en voor de impact van het ongeval op jouw leven.
 • We werken efficiënt en daadkrachtig en zijn altijd transparant en duidelijk.
 • We spreken in begrijpelijke taal en houden je voortdurend op de hoogte van de stappen in jouw dossier.
 • Is een ander aansprakelijk voor het jou overkomen voorval en is de aansprakelijkheid erkend? Dan kost onze hulp jou helemaal niets.
 • In het zeldzame geval dat jouw letselschadezaak voor de rechter moet komen en we zelf niet mogen procederen, werken we samen met ervaren en betrouwbare letselschade advocaten.
 • Wij werken nooit voor de aansprakelijke partij; veel letselschade advocaten doen dit wel.
 • We hebben het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad.
 • Onze letselschade-experts zijn lid van de Stichting Nederlands Instituut voor Register-Experts (NIVRE), Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS) en/of de Nederlandse Vereniging voor Rechtskundige Adviseurs (NVRA).
 • Onze juristen houden de ontwikkelingen in het vak bij en houden hun vakkennis voortdurend op peil door middel van permanente educatie.
 • Heb jij recht op een schadevergoeding? Dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk een voorschot krijgt, zodat je niet in financiële problemen komt.
 • Wij regelen alles voor je en voeren de gesprekken met de verzekeraar van de aansprakelijke partij: zelf hoef je dus geen moeilijke gesprekken te voeren of jezelf te verdedigen.
 • Via het aan ons kantoor gelieerde medisch adviesbureau beschikken we over een eigen team van medisch adviseurs. Dankzij hun specialistische kennis kunnen zij goed adviseren over de gevolgen van het opgelopen letsel.

Ervaringen van anderen met Drost letselschade

9

Ik kan Drost Letselschade aan iedereen aanbevelen. Vriendelijk behulpzaam en betrokken bij alles. Ondanks dat mijn zaak zich nu over een x aantal jaar rekt blijven ze aan de bal met alles.

J. (60), bedrijfsongeval
9.5

De laatste loodjes waren zwaar. De tegenpartij heeft ons geduld behoorlijk op de proef gesteld. Ontzettend bedankt voor jullie steun, hulp en alle moeite die jullie voor mij hebben gedaan.

W. (35), auto-ongeval
8.5

Drost zorgde voor stabiliteit in een onrustige periode, daar ben ik dankbaar voor. Ik heb veel respect voor de medewerkers van Drost Letselschade en het goede werk dat zij dagelijks doen.

R. (41), whiplash

Waarom is het inschakelen van een jurist letselschade meestal kosteloos?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een letselschade jurist en niet voor een letselschade advocaat, zijn de kosten. Ben jij letselschadeslachtoffer en wil je een schadevergoeding claimen, dan is in de wet bepaald dat de aansprakelijke partij ook jouw kosten voor rechtsbijstand moet vergoeden. Met rechtsbijstand bedoelen we de hulp die Drost jou biedt. Kortom, als een ander aansprakelijk is voor het jou overkomen ongeval, dan brengen wij onze kosten in rekening bij die aansprakelijke partij. In de praktijk is dit vaak de verzekeraar van de persoon of de instantie die verantwoordelijk is voor jouw letselschade. Jij als slachtoffer betaalt dus niets voor het werk van onze letselschade jurist.

Goed om te weten: het is belangrijk dat vaststaat dat de tegenpartij ook echt aansprakelijk is voor het ongeval. Neem gerust contact met ons op via telefoon of mail als je hier meer informatie over wilt.

Hoef ik dus helemaal niets te betalen aan Drost?

Soms komt het voor dat je toch iets moet betalen voor onze dienstverlening. Dit heeft alles te maken met aansprakelijkheid. Niet altijd is een ongeval honderd procent de schuld van een ander; soms is er sprake van gedeeltelijke aansprakelijkheid. En dat heeft gevolgen voor de hoogte van de schadevergoeding en daarmee ook voor de hoogte van de vergoeding voor rechtsbijstand.

Kortom; bij volledige aansprakelijkheid wordt de schade volledig vergoed, dus ook de kosten van onze hulp aan jou. Maar bij een gedeeltelijke aansprakelijkheid hoeft de tegenpartij alleen dat deel van de schade te vergoeden waarvoor aansprakelijkheid is komen vast te staan.

Een voorbeeld: bij 60 procent aansprakelijkheid (wat inhoudt dat het ongeval dus voor 40 procent jouw eigen schuld was), krijg je 60 procent van de schade vergoed.

Dat percentage geldt dan ook voor de kosten van ons kantoor. De wederpartij hoeft bij 60 procent aansprakelijkheid dus slechts 60 procent van de gemaakte kosten van rechtsbijstand te betalen. Een deel van de kosten blijft voor jouw rekening, omdat het ongeval deels ook je eigen schuld was.

We hopen dat je je hier niet door laat afschrikken en dat je jouw schade wel via ons kantoor gaat claimen. Want je hebt recht op een schadevergoeding én je kunt het geld goed gebruiken. Is het ongeval deels jouw eigen schuld, dan krijg je voor dat deel een schadevergoeding en dat is beter dan niets. Je hebt dit geld nodig voor de kosten die je maakt en hebt gemaakt als gevolg van het ongeval. En de bijstand van ons kantoor komt bij een gedeeltelijke aansprakelijkheid dan wel deels voor jouw eigen rekening, maar door onze deskundige bijstand is de schadevergoeding meest van tijd ook hoger, dan als je de kwestie zelf met de verzekeraar zou afwikkelen. Onze experts hebben immers het beste zicht op welke schadeposten er allemaal geclaimd kunnen worden. Als leek mis je hiervoor de nodige kennis en zie je daardoor eigenlijk altijd wel schadeposten over het hoofd. Dus zelfs al draag je een deel van de kosten van onze belangenbehartiging, dan nog is het het waard om die kosten te maken.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Pas op voor ‘no cure no pay’

Wees voorzichtig met letselschade advocaten of letselschade juristen die op ‘no cure, no pay’-voorwaarden werken. In het kort komt dit erop neer dat je bij succes een percentage van je schadevergoeding afstaat aan de letselschadespecialist of letselschade advocaat. Kunnen ze geen schadevergoeding voor je regelen, dan betaal je niets. Die voorwaarden lijken aantrekkelijk, maar zijn het lang niet altijd. Want als de aansprakelijkheid erkend is, zijn de kosten buiten rechte sowieso verhaalbaar. Ook kost een deelgeschilprocedure bij de rechter je bij erkende aansprakelijkheid in principe helemaal niets. De aansprakelijke partij moet die kosten namelijk eveneens betalen. Dit is een uitzondering in de wet. Het is daarom eigenlijk niet fair dat een advocaat of jurist jou als slachtoffer ook nog een keer laat betalen voor zijn diensten. Wees je hiervan bewust.

Stappenplan bij letselschade

Bij Drost Letselschade helpen we je graag verder als je te maken hebt met letselschade. Iedere letselschadezaak is uniek. Dit komt omdat het letsel dat is opgelopen door het ongeval of voorval, verschilt per persoon. Toch zijn er een aantal stappen die elke letselschadezaak doorloopt. We leggen uit welke stappen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vrijblijvend eerste advies

Wil je weten of je recht hebt op een letselschadevergoeding? Wij staan voor je klaar! Is iemand anders aansprakelijk voor jouw letsel en wordt die aansprakelijkheid ook erkend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over onze kosten. Die moet de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij dan namelijk betalen.
Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend eerste advies van een van onze letselschade-experts over de haalbaarheid van het indienen van een (schade)claim voor jouw letselschade.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Kijk dan hier voor meer informatie over ons vrijblijvend eerste advies.

De intake

Heb je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding? Als je besluit om Drost Letselschade in te schakelen als jouw belangenbehartiger, dan plannen we samen een intakegesprek. Een letselschade-expert van ons kantoor zal dan uitgebreid met je praten over wat je is overkomen en wat de gevolgen daarvan voor jou zijn.

Wil je meer weten over de inhoud van een intakegesprek?
Meer informatie over de intake vind je hier.

Aansprakelijkstelling & voorschot

Na het intakegesprek zal jouw letselschade-expert in principe de tegenpartij aansprakelijk stellen voor jouw letselschade. Daarbij wordt dan ook meteen gevraagd of je, als de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, alvast een voorschot op je schadevergoeding kunt krijgen.

Wil je meer weten over onze aanpak?
Meer informatie over de aansprakelijkstelling vind je hier.

Dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid

Na erkenning van de aansprakelijkheid gaat jouw expert aan de slag om al jouw schadeposten en verdere schadegegevens duidelijk op een rijtje te krijgen. We verzamelen alle informatie over jouw materiële en immateriële schade. We vragen ook medische informatie (over het opgelopen letsel) op. Aan ons kantoor zijn eigen medisch adviseurs verbonden. Een medisch advies kan dus eenvoudig worden opgevraagd.

Benieuwd naar de behandeling van jouw dossier?
Kijk dan hier voor meer informatie over onze aanpak.

Definitieve vaststelling van de schadevergoeding

Voor een volledige afwikkeling van jouw schade brengen we eerst alle geleden én nog te lijden schade in kaart. En we kijken natuurlijk ook naar een eerlijke vergoeding voor het smartengeld (de vergoeding voor immateriële schade). Jouw expert van Drost Letselschade bespreekt met je hoe hij/zij denkt dat jouw schade het beste afgewikkeld kan worden.

Wil je meer weten over de wijze waarop de hoogte van jouw schadevergoeding wordt bepaald?
Meer informatie over de vaststelling van de schadevergoeding vind je hier.

De eindafwikkeling

In overleg met jou stellen we een regelingsvoorstel op. Dit leggen we voor aan de aansprakelijke verzekeraar. Het kan ook zijn dat die verzekeraar zelf met een dergelijk voorstel komt. Zodra we het eens zijn met de tegenpartij over de wijze waarop jouw letselschade afgewikkeld moet worden, ronden we alles af. Meestal gebeurt dat met een zgn. vaststellingsovereenkomst. Als beide partijen deze hebben ondertekend, dan ontvang je een slotbetaling. En daarmee is jouw letselschadezaak dan afgewikkeld.

Benieuwd hoe jouw letselschadezaak wordt afgerond?
Kijk dan hier voor meer informatie over de eindafwikkeling van een letselschadezaak.

Let op: Op dit moment nemen wij geen nieuwe zaken met betrekking tot geweldsmisdrijven of medische fouten in behandeling.

Wat als mijn zaak voor de rechter komt?

97 procent van alle letselschadezaken wordt afgehandeld tussen de belangenbehartiger van het slachtoffer en de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dat betekent dat maar 3 procent van de zaken voor de rechter komt. In die zeldzame gevallen kan inschakeling van een letselschade advocaat soms nodig zijn, maar besef dat procederen zelden nodig is.

De kans is groot dat jouw zaak nooit voor de rechter komt. Het is zonde van je geld als je een letselschade advocaat vraagt om jouw belangen te behartigen: een advocaat mag niet kosteloos voor je werken en de kosten van de advocaat kunnen dus voor jouw rekening komen.

Maar wat als jouw zaak onverhoopt toch voor rechter moet komen? Als de zaak bij de kantonrechter dient, dan kunnen onze juristen letselschade jou bijstaan. Maar komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag, dan is de kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Het inschakelen van een advocaat doen wij voor jou. We kiezen altijd een advocaat die is aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en met wie wij vaker samengewerkt hebben. Een deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. Is de aansprakelijkheid volledig erkend? Dan kunnen de kosten van een deelgeschilprocedure in principe zelfs volledig verhaald worden. Dat geldt ook als volledige aansprakelijkheid de uitkomst is van die deelgeschilprocedure (in het geval dat de deelgeschilprocedure nu juist ging over de aansprakelijkheidsvraag). In hoeverre de kosten van een gerechtelijke procedure uiteindelijk verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in jouw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor jouw rekening.

Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat je vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte kosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis. Zoals hiervoor vermeld is dat in beginsel anders bij een deelgeschilprocedure. Laat je dus goed adviseren welke procedure voor jou de beste is.

Erkende letselschade advocaten

Onze letselschade juristen kunnen letselschadeslachtoffers in vrijwel alle gevallen van begin tot eind volledig bijstaan en ontzorgen. Moet er onverhoopt toch geprocedeerd worden, dan zorgt Drost dat een erkende letselschade advocaat wordt ingeschakeld. Alle advocaten met wie wij samenwerken, zijn aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Ze hebben kennis van zaken en ruime ervaring. Het zijn advocaten die op hun vakgebied goed staan aangeschreven

Bij Drost ben je dus ook aan het goede adres als jouw letselschadezaak voor de rechter zou moeten komen. Wil je hier graag meer over weten, of wil je precies weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met ons op.

Ga op zoek naar een letselschade jurist

Heb jij letselschade opgelopen en wil je een schadevergoeding? Stop met zoeken naar een letselschade advocaat en vraag Drost Letselschade om hulp. Onze letselschade juristen staan je bij en regelen voor jou de hoogte van de schadevergoeding waar jij recht op hebt. Ze houden je op de hoogte van alle stappen in het proces en zijn helder en duidelijk in hun communicatie. Ze hebben oog voor jou als slachtoffer en de impact die het ongeval heeft op jouw leven en omgeving.

Dankzij onze ervaring van meer dan dertig jaar weten we alles over het vak van letselschade en werken we met zorg en aandacht aan jouw dossier. Een persoonlijke aanpak; dat is wat je van Drost mag verwachten.

Vind je het lastig om een keus te maken tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist, juist ook omdat je positieve verhalen leest over een letselschade advocaat? Stop met het online zoeken naar informatie en bel ons, of maak een afspraak: in een persoonlijk gesprek kunnen we je nog beter uitleggen waarom een letselschadejurist jou beter kan helpen dan een letselschade advocaat. En dat je geen risico loopt door te kiezen voor een jurist en niet voor een advocaat. Want ook een jurist mag procederen.

Is er toch een letselschade advocaat nodig voor jouw letselschadezaak? Dan zorgen wij dat de juiste advocaat wordt ingeschakeld. Wij werken vervolgens samen met deze advocaat en doen samen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij een optimale schadevergoeding krijgt.

Waarom je voor de letselschadejuristen van Drost Letselschade moet kiezen?

 • Ze werken efficiënt en professioneel.
 • Tegelijkertijd hebben ze oog voor elk slachtoffer en zijn/haar omgeving.
 • Heb je vragen? Je mag altijd bellen om te vragen hoe de zaak ervoor staat.
 • Ze weten precies hoe ze de beste schadevergoeding kunnen regelen.
 • Ze werken kosteloos voor elk slachtoffer als een ander aansprakelijk is en de aansprakelijkheid is erkend.
 • Ze scholen zich jaarlijks bij en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.
 • Ze zijn aangesloten bij erkende beroeps- en brancheverenigingen.

Drost Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad. Dat keurmerk krijgen alleen betrouwbare en deskundige kantoren. Weet dat jouw zaak bij ons in goede handen is en dat wij ons uiterste best doen om jou de schadevergoeding te bezorgen waar jij recht op hebt.

Altijd een ervaren letselschade jurist in de buurt

Noord-Holland

Woon je in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Amstelveen of een andere plaats in Noord-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Dorien.

Mauro en Dorien zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zuid-Holland

Woon je in Den Haag, Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden of een andere plaats in Zuid-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Rob of Adrie.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zeeland

Woon je in Goes, Middelburg, Vlissingen, Renesse of een andere plaats in Zeeland, neem dan contact met ons op en vraag naar Adrie of Rob.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Flevoland

Woon je in Lelystad, Almere, Urk, Emmeloord of een andere plaats in Flevoland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Koen.

Mauro en Koen zijn beide NIVRE-Register Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Utrecht

Woon je in Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort, Zeist of een andere plaats in de provincie Utrecht, neem dan contact met ons op en vraag naar Dorien of Mauro.

Dorien en Mauro zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Noord-Brabant

Woon je in Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven of een andere plaats in Noord-Brabant, neem dan contact met ons op en vraag naar Marga of Richard.

Marga en Richard zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Friesland

Woon je in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek of een andere plaats in Friesland, neem dan contact met ons op en vraag naar Henk of Yme.

Henk en Yme zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Groningen

Woon je in Groningen, Delfzijl, Winschoten, Stadskanaal of een andere plaats in de provincie Groningen, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Henk.

Yme en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Drenthe

Woon je in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel of een andere plaats in Drenthe, neem dan contact met ons op en vraag naar Koen of Henk.

Koen en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Overijssel

Woon je in Enschede, Zwolle, Almelo, Deventer, Hengelo of een andere plaats in Overijssel, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Koen.

Yme en Koen zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Gelderland

Woon je in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn of een andere plaats in Gelderland, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Limburg

Woon je in Maastricht, Sittard, Heerlen, Venlo of een andere plaats in Limburg, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Wij zijn bekend van:

De Telegraaf NU.nl RTL Nieuws Letselschade.nu RTL NOS Een Vandaag Nieuwsuur AD Hart van Nederland De Volkskrant

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

 • Succespercentage van 98%
 • Persoonlijke en professionele hulp
 • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
 • ✓ Valid number ✕ Invalid number
 • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Wat is de rol van een letselschade jurist?

Een letselschadejurist neemt alle zorgen uit handen na een ongeval. De letselschade jurist stelt de tegenpartij tijdig aansprakelijk en houdt de verjaringstermijn in de gaten. Ook berekent de jurist de hoogte van de schadevergoeding, zodat je krijgt waar je recht op hebt. Vertrouw op een letselschadejurist van Drost voor professioneel advies en ondersteuning bij jouw letselschadezaak.

Is een letselschade jurist hetzelfde als een letselschade advocaat?

Een advocaat is een specifieke vorm van een jurist, maar niet alle juristen zijn advocaten. Na afronding van de masteropleiding mogen zij zichzelf ‘meester in de rechten’ (mr of LL.M, Master of Laws) noemen.

Echter heb je bij letselschade niet per se een letselschade-advocaat nodig; een letselschade jurist doet namelijk -zolang er niet wordt geprocedeerd- precies hetzelfde als een letselschade-advocaat. Een letselschade-advocaat is enkel nodig als jouw zaak voor de rechter komt, omdat een advocaat altijd mag procederen en een jurist alleen bij zaken met een geringer financieel belang. Gelukkig is procederen zelden nodig: 97% van alle letselschadezaken hoeft niet door middel van een procedure bij de rechtbank opgelost te worden. Je doet er goed aan om bij letselschade zo snel mogelijk (dus voordat jouw zaak verjaard is) contact op te nemen met Drost Letselschade. Als specialist in letselschadezaken kunnen wij jou helpen. En als blijkt dat jouw zaak toch voor de rechter moet komen, dan werken wij samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten. Zo blijft jouw zaak continu in onze handen en kunnen wij jou volledig ontzorgen. Is iemand anders aansprakelijk voor jouw schade, dan is onze hulp buiten rechte aan jou kosteloos.

Waar heb je recht op bij letselschade?

Bij letselschade kunt u verschillende vergoedingen krijgen, zoals schade aan eigendommen zoals voertuigen of persoonlijke bezittingen. Daarnaast kunnen ook medische kosten die niet worden gedekt en het eigen risico van de zorgverzekering worden geclaimd. Ook het verlies van arbeidsvermogen kan geclaimd worden. Dit zijn enkele mogelijke vergoedingen bij letselschade. Je kunt aanspraak maken op een schadevergoeding om de geleden en nog te lijden schade te compenseren. Dit is geregeld in de Nederlandse wetgeving. We adviseren altijd om een letselschade jurist in te schakelen als je letselschade hebt opgelopen. Neem vrijblijvend contact op met Drost Letselschade.

Wat kan er gebeuren als ik geen letselschade jurist inschakel?

Als je letselschade hebt opgelopen, dan zul je  vaak vanaf het moment van het ongeval (zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval) kosten maken. Bijvoorbeeld voor medische zorg die niet vergoed wordt, of omdat je een schoonmaker moet inhuren omdat je als gevolg van het opgelopen letsel niet meer zelf je huis kunt schoonmaken. Je lijdt dus schade. Maar deze schade gaat verder. Want als je niet meer kunt werken, loop je vaak ook inkomsten mis. Als je alle kosten bij elkaar optelt, kan jouw schade groot zijn. Het is belangrijk dat je deze schade vergoed krijgt. Dat is het overigens ook zo als jouw schade minder groot is. Met een vergoeding van al jouw schadeposten krijg je geen financiële zorgen en kun je alle rekeningen blijven betalen. Het is lastig om er zelf voor te zorgen dat jouw schade vergoed wordt. Het aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen is een behoorlijke klus, waarvoor je verstand van zaken moet hebben. Als je geen letselschade jurist inschakelt, is de kans groot dat je niet de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Je krijgt dan financiële zorgen en stress en je kunt je daarnaast minder goed richten op je herstel.

Kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding?

Jouw recht op schadevergoeding is afhankelijk van het ongeval dat je hebt gehad en wie het ongeval veroorzaakt heeft. Ook de datum van het ongeval, in combinatie met de datum waarop je wist dat je schade leed, is van belang. Dit met het oog op de verjaring.

De toedracht van het ongeval en de aard van je letsel zijn ook van belang. Er kan namelijk discussie ontstaan over het antwoord op de vraag of jouw schade wel het gevolg is van het ongeval. De experts van Drost Letselschade zoeken graag voor je uit of je recht hebt op een schadevergoeding. Neem gerust contact met ons op; wij leggen je graag uit wat wij voor jou als slachtoffer kunnen betekenen.

Als ik Drost Letselschade om hulp vraag, wat gaat er dan gebeuren?

Bel ons of stuur een bericht en vertel jouw verhaal.
Wij geven je een vrijblijvend eerste advies; vaak kunnen we meteen inschatten of je inderdaad recht hebt op een schadevergoeding, omdat een ander verantwoordelijk is voor jouw letselschade.

Als dat zo is en je wilt graag dat Drost Letselschade de schadevergoeding voor je regelt, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Soms, in eenvoudige schadezaken, kan dat intakegesprek direct al telefonisch plaatsvinden.
Tijdens het intakegesprek nemen we het ongeval en alles wat daarna gebeurd is met je door. Daarna zullen wij de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Als de aansprakelijkheid erkend wordt, vragen we ook meteen of er een voorschot op de schadevergoeding aan jou betaald kan worden. Is de aansprakelijkheid erkend, dan brengen we alle schade zo gedetailleerd mogelijk in kaart: van de medische kosten tot de parkeerkaartjes en van gemiste maandelijkse inkomsten tot het smartengeld.

Alles nemen we mee, zodat de schadevergoeding precies past bij jouw situatie. Daarna wordt de schadeberekening voorgelegd aan de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Is er overeenstemming, dan wordt de zaak afgewikkeld. Je ontvangt dan (de rest van) jouw schadevergoeding.