Het zal je maar gebeuren: slachtoffer worden van een ongeval en waarbij je letsel hebt opgelopen. Natuurlijk moet je allereerst medische hulp krijgen. Daarna moet je herstellen, dat kan soms kan lang duren. Je merkt dat je kosten maakt door het letsel dat je hebt opgelopen. En omdat je misschien niet meer (volledig) kunt werken, loopt je inkomsten mis en kun je grote financiële problemen krijgen. Kortom: je lijdt letselschade. De letselschadejuristen van Drost zijn je graag van dienst voor het regelen van jouw schade. En bij erkenning van aansprakelijkheid komen de kosten van onze diensten voor rekening van de aansprakelijke partij. Neem contact met ons op, dan leggen wij graag uit wat wij voor jou kunnen betekenen.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Heb je letselschade buiten jouw schuld om? Schakel dan een letselschade jurist in

Letselschade omvat een breed palet van diverse soorten schadeposten waarmee je te maken krijgt na een ongeval of een andere gebeurtenis waarbij je letsel hebt opgelopen. Letselschade houdt natuurlijk de direct aanwijsbare kosten in, zoals kapotte kleding en beschadigde persoonlijke eigendommen, of medische kosten die buiten de zorgverzekering vallen. Ook jouw eigen risico is een mogelijke schadepost. Val je langdurig uit, dan krijg je wellicht te maken met verlies van inkomsten. Ook dit is een schadepost die dan wordt meegenomen in jouw schadeclaim. Daarnaast heb je recht op smartengeld voor het geleden leed. Immateriële schade is soms lastig te berekenen. Want wat is nu de juiste vergoeding voor de door jou geleden pijn, of voor de door het ongeval ontstane  psychisch problemen? Het is daarom verstandig om voor het berekenen van letselschade een letselschade jurist in te schakelen.

Een belangenbehartiger

Wanneer je als slachtoffer jouw letselschade wilt claimen bij de aansprakelijke partij, is een letselschadejurist niet alleen verstandig om in te schakelen voor de berekening van jouw letselschade. De letselschadejurist zal tijdens het gehele traject jouw belangenbehartiger zijn. Hij stelt de wederpartij aansprakelijk en houdt ook het verjaringstermijn voor jou in de gaten. Wil je aanspraak op een schadevergoeding maken, dan moet je de wederpartij binnen 5 jaar na het ongeval of incident aansprakelijk stellen. Voor aansprakelijkstelling richting de verzekeraar geldt een verjaringstermijn van 3 jaar. Tevens zal ook alle correspondentie en communicatie via de letselschadejurist lopen. Zo word jij niet onnodig belast. Uiteraard word je wel voortdurend op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

Drost Letselschade als jouw jurist letselschade

Wanneer je op zoek bent naar een ervaren en betrouwbare jurist letselschade, dan ben je bij Drost Letselschade aan het juiste adres. Wij staan al 30 jaar (alleen) slachtoffers met letselschade bij en hebben al vele letselschadezaken succesvol afgerond. Als je nog in zit over de kosten van onze dienstverlening, dan kunnen wij duidelijk zijn. Bij aansprakelijkheid zijn aan onze dienstverlening voor jou als slachtoffer geen kosten verbonden. De wet bepaalt namelijk dat jij de juridische kosten, die je maakt voor het verhalen van jouw letselschade, bij de aansprakelijke partij mag claimen. Wij brengen de kosten van onze dienstverlening dan ook bij deze partij in rekening.

Altijd een professionele letselschade jurist in de buurt

Noord-Holland

Woon je in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Amstelveen of een andere plaats in Noord-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Dorien.

Mauro en Dorien zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zuid-Holland

Woon je in Den Haag, Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden of een andere plaats in Zuid-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Rob of Adrie.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zeeland

Woon je in Goes, Middelburg, Vlissingen, Renesse of een andere plaats in Zeeland, neem dan contact met ons op en vraag naar Adrie of Rob.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Flevoland

Woon je in Lelystad, Almere, Urk, Emmeloord of een andere plaats in Flevoland, neem dan contact met ons op en vraag naar Koen of Dorien.

Koen en Dorien zijn beide NIVRE-Register Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Utrecht

Woon je in Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort, Zeist of een andere plaats in de provincie Utrecht, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Céline.

Mauro en Céline zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Noord-Brabant

Woon je in Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven of een andere plaats in Noord-Brabant, neem dan contact met ons op en vraag naar Marga of Richard.

Marga en Richard zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Friesland

Woon je in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek of een andere plaats in Friesland, neem dan contact met ons op en vraag naar Henk of Mauro.

Henk en Mauro zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Groningen

Woon je in Groningen, Delfzijl, Winschoten, Stadskanaal of een andere plaats in de provincie Groningen, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Henk.

Yme en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Drenthe

Woon je in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel of een andere plaats in Drenthe, neem dan contact met ons op en vraag naar Koen of Céline.

Koen en Céline zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Overijssel

Woon je in Enschede, Zwolle, Deventer, Hengelo of een andere plaats in Overijssel, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme.

Yme is NIVRE Register-Expert Personenschade. Hij helpt jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Gelderland

Woon je in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn of een andere plaats in Gelderland, neem dan contact met ons op en vraag naar Céline.

Céline is NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpt jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Limburg

Woon je in Maastricht, Sittard, Heerlen, Venlo of een andere plaats in Limburg, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een letselschade jurist en een letselschade-advocaat?

Een letselschade jurist is een expert in het behandelen van letselschadezaken. Letselschadejuristen zorgen ervoor dat slachtoffers een optimale schadevergoeding voor hun letselschade krijgen. Dit doen ze door de veroorzaker van de schade aansprakelijk te stellen en de hoogte van de schadeposten te berekenen. Vervolgens wordt met de aansprakelijke partij (in de praktijk is dat meestal de verzekeraar van die partij) onderhandeld over de afwikkeling van de schade. Als partijen er onderling uitkomen, en dat is vrijwel altijd het geval, dan wordt de schadevergoeding uitgekeerd aan het letselschadeslachtoffer.

Bij Drost Letselschade werken meerdere letselschade-experts. We noemen ze ook wel juristen. De meesten zijn NIVRE Register-Expert Personenschade; een titel waardoor je zeker weet dat ze professioneel en deskundig zijn, en de juiste opleiding hebben gevolgd.

Een letselschade-advocaat doet in grote lijnen hetzelfde als een letselschadejurist. Een verschil is dat een letselschade-advocaat altijd mag procederen als een letselschadezaak voor de rechter komt. Juristen mogen alleen procederen bij de kantonrechter. Komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag? Dan is de kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Gelukkig komt het zelden voor dat procederen nodig is: de meeste letselschadezaken worden afgehandeld zonder dat een rechter eraan te pas komt. Voor de zeldzame keren dat procederen wél nodig is en er een advocaat ingeschakeld moet worden, werkt Drost Letselschade samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten.

Een ander verschil is dat een letselschade-jurist kosteloos voor je mag werken. Een advocaat mag dit niet; dat is zo in de wet geregeld. Een letselschade-advocaat zal dus altijd een vergoeding vragen voor de rechtshulp. Als het mogelijk is, worden deze kosten verhaald op de aansprakelijke partij, maar lukt dit niet, dan komen die kosten voor jouw rekening en betaal je het uurtarief van de letselschade-advocaat.

Een letselschade-advocaat mag ook werken op basis van ‘no cure, no pay’. Dit is een aan het resultaat gerelateerde beloningsafspraak. Bij dit principe betaalt het slachtoffer, als de zaak succesvol wordt geregeld, een vooraf overeengekomen percentage van zijn schade-uitkering als vergoeding aan zijn belangenbehartiger. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaalt het slachtoffer niets.

Dat lijkt fair, maar het ligt wat ingewikkelder. Want bij succes moet er wél een deel van de schadevergoeding worden afgestaan. Het percentage voor de vergoeding aan de belangenbehartiger wordt berekend over het totale schadebedrag. Het gaat vaak om percentages tussen de 15% en 25% van het totale schadebedrag. Daar komt vervolgens ook nog de btw bij (21%).

Eigenlijk is de constructie van ‘no cure, no pay’ verboden door de beroepsgroep van erkende letselschade juristen. Want bij erkenning van aansprakelijkheid hoef je als slachtoffer helemaal niets te betalen aan een letselschadejurist. In de wet is namelijk bepaald dat de kosten van de aan jou verleende rechtsbijstand door de wederpartij (of de verzekeraar) betaald moeten worden. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en jij betaalt daar bovenop nog een percentage van de aan jou uitgekeerde schadevergoeding aan het bureau.

Als iemand anders aansprakelijk is voor jouw schade en die persoon de aansprakelijkheid volledig erkent, betaal je bij Drost Letselschade niets voor onze dienstverlening. Onze kosten worden dan namelijk door ons verhaald op de voor jouw schade aansprakelijke partij.

Heb ik bij letselschade een letselschade advocaat nodig?

Nee, bij letselschade heb je niet per se een letselschade-advocaat nodig; een letselschade jurist doet namelijk -zolang er niet wordt geprocedeerd- precies hetzelfde als een letselschade-advocaat. Een letselschade-advocaat is enkel nodig als jouw zaak voor de rechter komt, omdat een advocaat altijd mag procederen en een expert alleen bij zaken met een geringer financieel belang. 

Gelukkig is procederen zelden nodig: 97% van alle letselschadezaken hoeft niet door middel van een procedure bij de rechtbank opgelost te worden.

Je doet er goed aan om bij letselschade zo snel mogelijk (dus voordat jouw zaak verjaard is) contact op te nemen met Drost Letselschade. Als letselschade jurist kunnen wij jou helpen. En als blijkt dat jouw zaak toch voor de rechter moet komen, dan werken wij samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten. Zo blijft jouw zaak continu in onze handen en kunnen wij jou volledig ontzorgen. Is iemand anders aansprakelijk voor jouw schade, dan is onze hulp buiten rechte aan jou kosteloos.

Wat kan er gebeuren als ik geen letselschadejurist inschakel?

Als je letselschade hebt opgelopen, dan zul je vaak vanaf het moment van het ongeval (zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval) kosten maken. Bijvoorbeeld voor medische zorg die niet vergoed wordt, of omdat je een schoonmaker moet inhuren omdat je als gevolg van het opgelopen letsel niet meer zelf je huis kunt schoonmaken. Je lijdt dus schade. Maar deze schade gaat verder. Want als je niet meer kunt werken, loop je vaak ook inkomsten mis. Als je alle kosten bij elkaar optelt, kan jouw schade groot zijn. Het is belangrijk dat je deze schade vergoed krijgt. 

Dat is het overigens ook zo als jouw schade minder groot is. Met een vergoeding van al jouw schadeposten krijg je geen financiële zorgen en kun je alle rekeningen blijven betalen.

Het is lastig om er zelf voor te zorgen dat jouw schade vergoed wordt. Het aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen is een behoorlijke klus, waarvoor je verstand van zaken moet hebben. Als je geen letselschade-expert inschakelt, is de kans groot dat je niet de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Je krijgt dan financiële zorgen en stress en je kunt je daarnaast minder goed richten op je herstel.

Waarom zou ik een letselschade jurist van Drost Letselschade inschakelen?

Onze letselschade juristen mogen met recht ‘experts’ op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege de fatsoenlijke manier van werken. De meeste van onze letselschade juristen zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. 

Tot slot, en daar zijn we best trots op, mag Drost Letselschade het Nationaal Keurmerk Letselschade voeren. Het keurmerk staat voor een hoge kwaliteit van dienstverlening. Bij Drost hechten we veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij jou in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval.

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar u toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.