Bij Drost begrijpen we maar al te goed dat het vinden van de juiste letselschade jurist ontzettend belangrijk voor je is. Daarom staat ons team van ervaren en vakbekwame letselschade juristen klaar om jou te helpen. Het laatste waar je je druk om wilt maken, is je financiële situatie. Daarom nemen wij de taak op ons om jouw schadevergoeding te regelen, zodat jij je kunt focussen op wat écht belangrijk is: je herstel.

Letselschade opgelopen?

Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Met deze schadeposten krijg je te maken bij letselschade

Als je letselschade hebt opgelopen door een bijvoorbeeld een auto-, fiets- of bedrijfsongeval, kun je ineens te maken krijgen met diverse soorten schadeposten. Je kleding, fiets of andere eigendommen kunnen kapot zijn gegaan door het ongeval. En als je gewond bent geraakt, maak je misschien ook medische kosten die buiten de dekking van je zorgverzekering vallen. Ook jouw eigen risico kan een schadepost zijn.

En stel je eens voor dat je niet meer kunt werken vanwege het ongeval; in dat geval krijg je misschien ook te maken met verlies van inkomsten.

Zo zijn er nog meer schadeposten. Al deze schadeposten worden meegenomen in jouw schadeclaim.

Wist je dat je ook recht hebt op smartengeld? Dit is een vergoeding voor de immateriële schade die je hebt geleden vanwege het ongeluk; de pijn, het verdriet en de eventueel ontstane (psychische) problemen.

Je ziet; voordat je een schadevergoeding kunt eisen van de aansprakelijke partij, moet je weten wat je kunt eisen. Een letselschade jurist is hiervoor opgeleid en weet de hoogte jouw schadevergoeding goed te berekenen.

Een belangenbehartiger

De letselschade juristen van Drost doen meer dan alleen de hoogte van schadevergoedingen berekenen: ze zijn ook belangenbehartigers. Gedurende het hele traject van schadebehandeling staat een letselschade jurist van Drost Letselschade jou bij. Hij of zij stelt de wederpartij aansprakelijk en houdt de verjaringstermijn in de gaten. Dat is belangrijk, want wil je aanspraak maken op een schadevergoeding, dan moet je de wederpartij binnen vijf jaar na het ongeval of incident aansprakelijk stellen. Voor aansprakelijkstelling richting de verzekeraar geldt een verjaringstermijn van drie jaar.

De letselschade jurist zal daarnaast zorgdragen voor alle correspondentie en communicatie rondom jouw letselschadezaak. Zo word jij niet onnodig belast. Uiteraard word je wel voortdurend op de hoogte gehouden van de stand van zaken

Drost Letselschade: jouw jurist letselschade

Zoek jij een ervaren en betrouwbare jurist letselschade? Dan ben je bij Drost Letselschade aan het juiste adres. Wij staan al meer dan dertig jaar (alleen) slachtoffers met letselschade bij en hebben talloze letselschadezaken succesvol afgerond.

Wat je aan ons betaalt? Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn aan onze dienstverlening voor jou als slachtoffer geen kosten verbonden. De wet bepaalt namelijk dat jij de juridische kosten die je maakt voor het verhalen van jouw letselschade bij de aansprakelijke partij mag claimen. Wij brengen de kosten van onze dienstverlening dus bij deze partij in rekening.

Letselschade jurist of letselschade advocaat?

Het kan verwarrend zijn: wat doet een letselschade jurist en wat doet een letselschade advocaat? Het zijn twee verschillende functies en het is belangrijk om te weten dat je voor jouw letselschadezaak waarschijnlijk helemaal geen letselschade advocaat nodig hebt. Slechts in een enkel geval komt een letselschadezaak voor de rechteren zelfs dan is het lang niet altijd nodig een advocaat in te schakelen. Voor die zeldzame gevallen waarin een advocaat nodig is, schakelen wij een erkende letselschade advocaat in die wij goed kennen.

Een groot verschil tussen een jurist en een advocaat zijn de kosten. De letselschade juristen van Drost mogen jou kosteloze rechtsbijstand verlenen, maar een letselschade advocaat mag dit niet. Schakel je toch een advocaat in, dan kunnen hier hoge kosten aan verbonden zijn.

Laat je goed voorlichten en neem contact op met Drost als je letselschade hebt opgelopen en een schadeclaim wilt indienen; wij regelen dit voor jou. En moet jouw zaak toch voor de rechter moeten komen, dan kun je gewoon bij ons blijven: wij werken samen met bijzonder goede en uiterst betrouwbare letselschade advocaten zorgen dan samen voor de behandeling van jouw schadezaak.

Erkende letselschade advocaten

Onze juristen letselschade kunnen letselschadeslachtoffers in vrijwel alle gevallen van begin tot eind volledig bijstaan en ontzorgen. Moet er onverhoopt toch geprocedeerd worden, dan zorgt Drost dat een erkende letselschade advocaat wordt ingeschakeld. Alle advocaten met wie wij samenwerken, zijn aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Ze hebben kennis van zaken en ruime ervaring. Het zijn advocaten die op hun vakgebied goed staan aangeschreven

Bij Drost ben je dus ook aan het goede adres als jouw letselschadezaak voor de rechter zou moeten komen. Wil je hier graag meer over weten, of wil je precies weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met ons op.

Letselschade opgelopen?

Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Waarom is het inschakelen van jurist letselschade meestal kosteloos?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een letselschade jurist en niet voor een letselschade advocaat, zijn de kosten. Ben jij letselschadeslachtoffer en wil je een schadevergoeding claimen, dan is in de wet bepaald dat de aansprakelijke partij ook jouw kosten voor rechtsbijstand moet vergoeden. Met rechtsbijstand bedoelen we de hulp die Drost jou biedt. Kortom, als een ander aansprakelijk is voor het jou overkomen ongeval, dan brengen wij onze kosten in rekening bij die aansprakelijke partij. In de praktijk is dit vaak de verzekeraar van de persoon of de instantie die verantwoordelijk is voor jouw letselschade. Jij als slachtoffer betaalt dus niets voor het werk van onze letselschade jurist.

Goed om te weten: het is belangrijk dat vaststaat dat de tegenpartij ook echt aansprakelijk is voor het ongeval. Neem gerust contact met ons op via telefoon of mail als je hier meer informatie over wilt.

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist?

Er zijn een paar verschillen tussen een letselschade advocaat en een letselschadejurist of -expert. Zo mogen de letselschadejuristen van Drost Letselschade kosteloze bijstand verlenen, en mogen letselschade advocaten dit niet. Dit is voor elk letselschadeslachtoffer belangrijk om te beseffen, want aan de inschakeling van een advocaat kunnen hoge kosten verbonden zijn. Overigens is het goed te weten dat de kosteloze bijstand van Drost geen invloed heeft op de kwaliteit van het werk: bij Drost Letselschade werken namelijk professioneel geschoolde letselschade juristen, die NIVRE Register-Experts Personenschade zijn.

Een ander verschil tussen een letselschadejurist en een advocaat is dat alleen letselschade advocaten mogen procederen voor de rechtbank sector civiel bij geschillen groter dan € 25.000. Juristen en experts procederen alleen voor de rechtbank sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en de rechtbank sector bestuursrecht. In de praktijk is dit zelden een probleem, want 97 procent van alle letselschadezaken komt nooit voor de rechter. In vrijwel alle zaken is het dus helemaal niet nodig om een advocaat in te schakelen en handelt onze jurist of expert de schade voor jou af.

Letselschade-experts behoren van oudsher tot de beroepsgroep die letselschades regelt. Zij staan bekend om hun vaktechnische en rekenkundige vaardigheden en hebben al tal van letselschadeslachtoffers geholpen bij het claimen van een schadevergoeding. Drost Letselschade bekijkt altijd vooraf welke specialist – een jurist/expert of advocaat – het best bij jouw zaak past. En als het echt nodig is, brengen wij je in contact met een advocaat waar ons kantoor mee samenwerkt. Zo ben je altijd verzekerd van een deskundige die bij jou past.

Letselschade jurist Letselschade advocaat
Kosteloze rechtsbijstand: een letselschade jurist verhaalt de kosten die hij/zij maakt op de aansprakelijke partij. Mag geen gratis diensten aanbieden; als letselschadeslachtoffer kun je een rekening krijgen voor de geleverde diensten van de advocaat.
Mag procederen sector kanton (in geschillen tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen) en sector bestuursrecht: in 97% van de letselschadezaken is procederen niet nodig. Mag altijd procederen. Dat is handig als jouw zaak voor de rechter moet komen, maar in 97% van de letselschadezaken is dit niet nodig.

Wat zijn de overeenkomsten tussen een letselschade jurist en letselschade advocaat?

Door zowel een letselschade advocaat als een letselschade jurist word je professioneel geholpen bij het verkrijgen van een optimale schadevergoeding. Beiden ronden ze een letselschadezaak af van begin tot eind: je staat er niet alleen voor. Daarnaast hebben zowel een letselschade advocaat als letselschadejurist uitgebreide kennis van het recht in algemene zin en meer in het bijzonder veel kennis van het letselschaderecht.

Waarom zou je kiezen voor een jurist letselschade van Drost?

 • Drost Letselschade helpt letselschadeslachtoffers al meer dan dertig jaar.
 • We zijn laagdrempelig en benaderbaar voor elk letselschadeslachtoffer.
 • Onze letselschade-experts weten precies hoe ze voor jou de beste schadevergoeding kunnen regelen.
 • Daarbij hebben ze veel oog en aandacht voor jou als slachtoffer en voor de impact van het ongeval op jouw leven.
 • Onze juristen hebben ervaring met verschillende soorten letselschadezaken: of het nou gaat om een verkeersongeval of een bedrijfsongeval.
 • We werken efficiënt en daadkrachtig en zijn altijd transparant en duidelijk.
 • We spreken in begrijpelijke taal en houden je voortdurend op de hoogte van de stappen in jouw dossier.
 • Is een ander aansprakelijk voor het jou overkomen voorval en is de aansprakelijkheid erkend? Dan kost onze hulp jou helemaal niets.
 • In het zeldzame geval dat jouw letselschadezaak voor de rechter moet komen en we zelf niet mogen procederen, werken we samen met ervaren en betrouwbare letselschade advocaten.
 • Wij werken nooit voor de aansprakelijke partij; veel letselschade advocaten doen dit wel.
 • We hebben het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad.
 • Onze letselschade-experts zijn lid van de Stichting Nederlands Instituut voor Register-Experts (NIVRE), Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS) en/of de Nederlandse Vereniging voor Rechtskundige Adviseurs (NVRA).
 • Onze juristen houden de ontwikkelingen in het vak bij en houden hun vakkennis voortdurend op peil door middel van permanente educatie.
 • Heb jij recht op een schadevergoeding? Dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk een voorschot krijgt, zodat je niet in financiële problemen komt.
 • Wij regelen alles voor je en voeren de gesprekken met de verzekeraar van de aansprakelijke partij: zelf hoef je dus geen moeilijke gesprekken te voeren of jezelf te verdedigen.
 • Via het aan ons kantoor gelieerde medisch adviesbureau beschikken we over een eigen team van medisch adviseurs. Dankzij hun specialistische kennis kunnen zij goed adviseren over de gevolgen van het opgelopen letsel.

Pas op voor ‘no cure no pay’

Wees voorzichtig met letselschade advocaten of letselschade juristen die op ‘no cure, no pay’-voorwaarden werken. In het kort komt dit erop neer dat je bij succes een percentage van je schadevergoeding afstaat aan de letselschadespecialist of letselschade advocaat. Kunnen ze geen schadevergoeding voor je regelen, dan betaal je niets. Die voorwaarden lijken aantrekkelijk, maar zijn het lang niet altijd. Want als de aansprakelijkheid erkend is, zijn de kosten buiten rechte sowieso verhaalbaar. Ook kost een deelgeschilprocedure bij de rechter je bij erkende aansprakelijkheid in principe helemaal niets. De aansprakelijke partij moet die kosten namelijk eveneens betalen. Dit is een uitzondering in de wet. Het is daarom eigenlijk niet fair dat een advocaat of jurist jou als slachtoffer ook nog een keer laat betalen voor zijn diensten. Wees je hiervan bewust.

Onze juristen letselschade werken nooit op basis van ‘no cure, no pay’

Heb jij letselschade opgelopen door een ongeval? Ga dan op zoek naar een partij die voor jou een optimale schadevergoeding kan regelen. De wet staat hierbij aan jouw kant: jij mag hulp inschakelen en zelf betaal je voor deze hulp in principe niets. In de wet staat namelijk dat de aansprakelijke partij voor deze kosten moet opdraaien. Een letselschades jurist van Drost verhaalt de kosten voor rechtsbijstand dus niet op jou als iemand anders aansprakelijk is voor jouw letselschade en die aansprakelijkheid is erkend.

Een letselschadespecialist of advocaat die op basis van ‘no cure, no pay’ werkt, doet dit wel. Wordt een letselschadezaak succesvol afgerond, dan betaalt het slachtoffer een percentage van de schadevergoeding aan deze belangenbehartiger. Dit percentage is van tevoren afgesproken. Als de zaak niet succesvol wordt geregeld, dan betaalt het slachtoffer niets.

Dat klinkt misschien best eerlijk, maar bij erkenning van aansprakelijkheid is het overbodig om een jurist of advocaat in de arm te nemen die op ‘no cure, no pay’-voorwaarden werkt. Weliswaar betaal je niets als je zaak niet succesvol afgerond wordt, maar bij succes moet je een deel van de schadevergoeding afstaan. Het percentage voor de vergoeding aan de belangenbehartiger wordt berekend over het totale schadebedrag. Het gaat vaak om percentages tussen de 15% en 25% van de totale schadevergoeding. Daar komt vervolgens ook nog de btw bij (21%).

Concreet: stel dat de totale schade (exclusief de kosten) € 100.000,00 bedraagt. Dit is dus de schadevergoeding die je kunt krijgen.

Als slachtoffer betaal je 25% ‘no cure no pay’-vergoeding. Dat is € 25.000,00.

Over die € 25.000,00 betaal je 21% btw. Dat is € 5.250,00.

In plaats van € 100.000,00 krijg jij als slachtoffer dus maar € 69.750,00.

Bovendien ontvangt de belangenbehartiger ook nog eens een vergoeding van zijn kosten van de verzekeraar, omdat de wet immers bepaalt dat deze kosten betaald moeten worden door de aansprakelijke partij. Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dus dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand en jij betaalt daarnaast ook nog eens een percentage van jouw schadevergoeding aan het bureau.

Wij vinden dit niet eerlijk. Als letselschadeslachtoffer heb je veel te verduren en ga je vaak door een moeilijke tijd. Het is daarom belangrijk dat er eerlijk met jou wordt omgegaan en dat jouw belangenbehartiger er alles aan doet om een optimale schadevergoeding voor je te regelen. Dat betekent dat jij bij aansprakelijkheid van een ander voor het jou overkomen voorval 100% van de schadevergoeding moet krijgen. Daar heb je recht op. En die vergoeding heb je ook nodig om niet in een slechtere positie en daarmee niet in de problemen te raken. De schadevergoeding dient namelijk om jou in dezelfde positie te brengen als die waarin je zonder ongeval zou hebben verkeerd.

Wist je dat de constructie van ‘no cure, no pay’ (uitzonderingen daargelaten) eigenlijk verboden is door de beroepsgroep van erkende letselschadespecialisten? Is een ander aansprakelijk voor het jou overkomen voorval? Onthoud dan dat jij als slachtoffer helemaal niets hoeft te betalen aan een letselschade jurist of -specialist.

Wil je hier meer informatie over, of weten hoe dit voor jouw situatie is? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag vrijblijvend advies en kunnen snel inschatten of jij recht hebt op een schadevergoeding.

Hoef ik dus helemaal niets te betalen aan Drost?

Soms komt het voor dat je toch iets moet betalen voor onze dienstverlening. Dit heeft alles te maken met aansprakelijkheid. Niet altijd is een ongeval honderd procent de schuld van een ander; soms is er sprake van gedeeltelijke aansprakelijkheid. En dat heeft gevolgen voor de hoogte van de schadevergoeding en daarmee ook voor de hoogte van de vergoeding voor rechtsbijstand.

Kortom; bij volledige aansprakelijkheid wordt de schade volledig vergoed, dus ook de kosten van onze hulp aan jou. Maar bij een gedeeltelijke aansprakelijkheid hoeft de tegenpartij alleen dat deel van de schade te vergoeden waarvoor aansprakelijkheid is komen vast te staan.

Een voorbeeld: bij 60 procent aansprakelijkheid (wat inhoudt dat het ongeval dus voor 40 procent jouw eigen schuld was), krijg je 60 procent van de schade vergoed.

Dat percentage geldt dan ook voor de kosten van ons kantoor. De wederpartij hoeft bij 60 procent aansprakelijkheid dus slechts 60 procent van de gemaakte kosten van rechtsbijstand te betalen. Een deel van de kosten blijft voor jouw rekening, omdat het ongeval deels ook je eigen schuld was.

We hopen dat je je hier niet door laat afschrikken en dat je jouw schade wel via ons kantoor gaat claimen. Want je hebt recht op een schadevergoeding én je kunt het geld goed gebruiken. Is het ongeval deels jouw eigen schuld, dan krijg je voor dat deel een schadevergoeding en dat is beter dan niets. Je hebt dit geld nodig voor de kosten die je maakt en hebt gemaakt als gevolg van het ongeval. En de bijstand van ons kantoor komt bij een gedeeltelijke aansprakelijkheid dan wel deels voor jouw eigen rekening, maar door onze deskundige bijstand is de schadevergoeding meest van tijd ook hoger, dan als je de kwestie zelf met de verzekeraar zou afwikkelen. Onze experts hebben immers het beste zicht op welke schadeposten er allemaal geclaimd kunnen worden. Als leek mis je hiervoor de nodige kennis en zie je daardoor eigenlijk altijd wel schadeposten over het hoofd. Dus zelfs al draag je een deel van de kosten van onze belangenbehartiging, dan nog is het het waard om die kosten te maken.

Kies een letselschade jurist van Drost

Wil jij je letselschade claimen, kies dan voor een letselschade jurist van Drost. Een advocaat is overbodig; die hoef je niet in te schakelen. Is het onverhoopt toch nodig om een advocaat in te schakelen omdat jouw zaak voor de rechter moet komen, dan regelen wij dat een goede en uiterst betrouwbare advocaat jouw zaak behandelt.

Wil je graag weten of jij een schadevergoeding kunt claimen, vertel ons dan je verhaal; wij vertellen je of wij voor jou een schadevergoeding kunnen regelen. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Wij zijn onder andere bekend van:

De Telegraaf logo NU.nl logo RTL Nieuws logo Letselschade.nu logo RTL 7 logo NOS logo Een Vandaag logo Nieuwsuur logo AD logo Hart van Nederland logo De Volkskrant logo

Wat als mijn zaak voor de rechter komt?

97 procent van alle letselschadezaken wordt afgehandeld tussen de belangenbehartiger van het slachtoffer en de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dat betekent dat maar 3 procent van de zaken voor de rechter komt. In die zeldzame gevallen kan inschakeling van een letselschade advocaat soms nodig zijn, maar besef dat procederen zelden nodig is.

De kans is groot dat jouw zaak nooit voor de rechter komt. Het is zonde van je geld als je een letselschade advocaat vraagt om jouw belangen te behartigen: een advocaat mag niet kosteloos voor je werken en de kosten van de advocaat kunnen dus voor jouw rekening komen.

Maar wat als jouw zaak onverhoopt toch voor rechter moet komen? Als de zaak bij de kantonrechter dient, dan kunnen onze juristen letselschade jou bijstaan. Maar komt het financiële belang van de zaak boven een bepaald bedrag, dan is de kantonrechter niet meer bevoegd en moet de zaak voor de rechtbank dienen. Daarvoor moet dan een advocaat worden ingeschakeld.

Het inschakelen van een advocaat doen wij voor jou. We kiezen altijd een advocaat die is aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en met wie wij vaker samengewerkt hebben. Een deel van de proceskosten van deze advocaat kunnen bij een positief vonnis verhaald worden op de tegenpartij. Is de aansprakelijkheid volledig erkend? Dan kunnen de kosten van een deelgeschilprocedure in principe zelfs volledig verhaald worden. Dat geldt ook als volledige aansprakelijkheid de uitkomst is van die deelgeschilprocedure (in het geval dat de deelgeschilprocedure nu juist ging over de aansprakelijkheidsvraag). In hoeverre de kosten van een gerechtelijke procedure uiteindelijk verhaald kunnen worden, is afhankelijk van het vonnis van de rechter. Als de uitspraak van de rechter in jouw nadeel uitvalt, blijven de proceskosten meestal ook voor jouw rekening.

Overigens wijst de rechter proceskosten toe op basis van een bepaalde formule en berekent de letselschade advocaat voor zijn werkzaamheden een uurtarief. Dit maakt dat je vrijwel nooit een volledige vergoeding van de door de letselschade advocaat gemaakte kosten zult krijgen, ook niet bij een toewijzend vonnis. Zoals hiervoor vermeld is dat in beginsel anders bij een deelgeschilprocedure. Laat je dus goed adviseren welke procedure voor jou de beste is.

Ga op zoek naar een jurist letselschade

Heb jij letselschade opgelopen en wil je een schadevergoeding? Stop met zoeken naar een letselschade advocaat en vraag Drost Letselschade om hulp. Onze letselschade juristen staan je bij en regelen voor jou de hoogte van de schadevergoeding waar jij recht op hebt. Ze houden je op de hoogte van alle stappen in het proces en zijn helder en duidelijk in hun communicatie. Ze hebben oog voor jou als slachtoffer en de impact die het ongeval heeft op jouw leven en omgeving.

Dankzij onze ervaring van meer dan dertig jaar weten we alles over het vak van letselschade en werken we met zorg en aandacht aan jouw dossier. Een persoonlijke aanpak; dat is wat je van Drost mag verwachten.

Vind je het lastig om een keus te maken tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist, juist ook omdat je positieve verhalen leest over een letselschade advocaat? Stop met het online zoeken naar informatie en bel ons, of maak een afspraak: in een persoonlijk gesprek kunnen we je nog beter uitleggen waarom een letselschadejurist jou beter kan helpen dan een letselschade advocaat. En dat je geen risico loopt door te kiezen voor een jurist en niet voor een advocaat. Want ook een jurist mag procederen.

Is er toch een letselschade advocaat nodig voor jouw letselschadezaak? Dan zorgen wij dat de juiste advocaat wordt ingeschakeld. Wij werken vervolgens samen met deze advocaat en doen samen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij een optimale schadevergoeding krijgt.

Waarom je voor de letselschadejuristen van Drost Letselschade moet kiezen?

 • Ze werken efficiënt en professioneel.
 • Tegelijkertijd hebben ze oog voor elk slachtoffer en zijn/haar omgeving.
 • Heb je vragen? Je mag altijd bellen om te vragen hoe de zaak ervoor staat.
 • Ze weten precies hoe ze de beste schadevergoeding kunnen regelen.
 • Ze werken kosteloos voor elk slachtoffer als een ander aansprakelijk is en de aansprakelijkheid is erkend.
 • Ze scholen zich jaarlijks bij en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.
 • Ze zijn aangesloten bij erkende beroeps- en brancheverenigingen.

Drost Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad. Dat keurmerk krijgen alleen betrouwbare en deskundige kantoren. Weet dat jouw zaak bij ons in goede handen is en dat wij ons uiterste best doen om jou de schadevergoeding te bezorgen waar jij recht op hebt.

Word je nu geholpen door een letselschade advocaat en wil je graag overstappen naar Drost Letselschade? Dat kan bijna altijd! Bel ons gratis op 085-0831352, dan bespreken we graag wat wij voor jou kunnen betekenen.

Waarom Drost Letselschade?

Bij Drost Letselschade ben je verzekerd van de beste ondersteuning. Onze deskundigen beschikken over de volgende eigenschappen:

 • Betrouwbaar en toegankelijk.
 • Voortvarend en efficiënt in de aanpak van jouw dossier.
 • Daadkrachtig en gericht op het vinden van snelle oplossingen.
 • Zijn er voor jou en zijn bereikbaar voor al jouw vragen.
 • Houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
 • Hebben tijd en aandacht voor het letselschadeslachtoffer.
 • Houden de ontwikkelingen in het vak bij en laten zich jaarlijks bijscholen.
 • Werken in tegenstelling tot veel letselschade advocaten nooit voor de aansprakelijke partij.

Betrouwbaar en persoonlijk

Drost Letselschade houdt zich aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van de De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette en correcte afwikkeling van jouw letselschadeclaim. Bij ons verloopt de behandeling van jouw zaak transparant en harmonieus. Bovendien zijn onze deskundigen lid van het NIVRE en/of het NIS en de NVRA.

Drost Letselschade heeft daarnaast het Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad. Ook dat biedt zekerheid voor een goede afwikkeling van jouw letselschadeclaim. Drost Letselschade: betrouwbaar, persoonlijk en met kennis van zaken!

Altijd een ervaren letselschade jurist in de buurt

Noord-Holland

Woon je in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Amstelveen of een andere plaats in Noord-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Dorien.

Mauro en Dorien zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zuid-Holland

Woon je in Den Haag, Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden of een andere plaats in Zuid-Holland, neem dan contact met ons op en vraag naar Rob of Adrie.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Zeeland

Woon je in Goes, Middelburg, Vlissingen, Renesse of een andere plaats in Zeeland, neem dan contact met ons op en vraag naar Adrie of Rob.

Deze letselschade-experts Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Flevoland

Woon je in Lelystad, Almere, Urk, Emmeloord of een andere plaats in Flevoland, neem dan contact met ons op en vraag naar Mauro of Koen.

Mauro en Koen zijn beide NIVRE-Register Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Utrecht

Woon je in Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort, Zeist of een andere plaats in de provincie Utrecht, neem dan contact met ons op en vraag naar Dorien of Mauro.

Dorien en Mauro zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Noord-Brabant

Woon je in Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven of een andere plaats in Noord-Brabant, neem dan contact met ons op en vraag naar Marga of Richard.

Marga en Richard zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Friesland

Woon je in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Sneek of een andere plaats in Friesland, neem dan contact met ons op en vraag naar Henk of Yme.

Henk en Yme zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Groningen

Woon je in Groningen, Delfzijl, Winschoten, Stadskanaal of een andere plaats in de provincie Groningen, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Henk.

Yme en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Drenthe

Woon je in Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel of een andere plaats in Drenthe, neem dan contact met ons op en vraag naar Koen of Henk.

Koen en Henk zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Overijssel

Woon je in Enschede, Zwolle, Almelo, Deventer, Hengelo of een andere plaats in Overijssel, neem dan contact met ons op en vraag naar Yme of Koen.

Yme en Koen zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Gelderland

Woon je in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn of een andere plaats in Gelderland, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade en helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Limburg

Woon je in Maastricht, Sittard, Heerlen, Venlo of een andere plaats in Limburg, neem dan contact met ons op en vraag naar Richard of Marga.

Richard en Marga zijn beide NIVRE Register-Expert Personenschade. Zij helpen jou professioneel en persoonlijk bij het verhalen van jouw schade op de verantwoordelijke partij.

Veelgestelde vragen

Wat doet een letselschade jurist?

Een letselschadejurist neemt alle zorgen uit handen na een ongeval. De letselschade jurist stelt de tegenpartij tijdig aansprakelijk en houdt de verjaringstermijn in de gaten. Ook berekent de jurist de hoogte van de schadevergoeding, zodat je krijgt waar je recht op hebt. Vertrouw op een letselschadejurist van Drost voor professioneel advies en ondersteuning bij jouw letselschadezaak.

Is een letselschade jurist hetzelfde als een letselschade advocaat?

Een advocaat is een specifieke vorm van een jurist, maar niet alle juristen zijn advocaten. Na afronding van de masteropleiding mogen zij zichzelf ‘meester in de rechten’ (mr of LL.M, Master of Laws) noemen.

Echter heb je bij letselschade niet per se een letselschade-advocaat nodig; een letselschade jurist doet namelijk -zolang er niet wordt geprocedeerd- precies hetzelfde als een letselschade-advocaat. Een letselschade-advocaat is enkel nodig als jouw zaak voor de rechter komt, omdat een advocaat altijd mag procederen en een jurist alleen bij zaken met een geringer financieel belang. Gelukkig is procederen zelden nodig: 97% van alle letselschadezaken hoeft niet door middel van een procedure bij de rechtbank opgelost te worden. Je doet er goed aan om bij letselschade zo snel mogelijk (dus voordat jouw zaak verjaard is) contact op te nemen met Drost Letselschade. Als specialist in letselschadezaken kunnen wij jou helpen. En als blijkt dat jouw zaak toch voor de rechter moet komen, dan werken wij samen met zeer ervaren en betrouwbare letselschade-advocaten. Zo blijft jouw zaak continu in onze handen en kunnen wij jou volledig ontzorgen. Is iemand anders aansprakelijk voor jouw schade, dan is onze hulp buiten rechte aan jou kosteloos.

Waar heb je recht op bij letselschade?

Bij letselschade kunt u verschillende vergoedingen krijgen, zoals schade aan eigendommen zoals voertuigen of persoonlijke bezittingen. Daarnaast kunnen ook medische kosten die niet worden gedekt en het eigen risico van de zorgverzekering worden geclaimd. Ook het verlies van arbeidsvermogen kan geclaimd worden. Dit zijn enkele mogelijke vergoedingen bij letselschade. Je kunt aanspraak maken op een schadevergoeding om de geleden en nog te lijden schade te compenseren. Dit is geregeld in de Nederlandse wetgeving. We adviseren altijd om een letselschade jurist in te schakelen als je letselschade hebt opgelopen. Neem vrijblijvend contact op met Drost Letselschade.

Wat kan er gebeuren als ik geen letselschade jurist inschakel?

Als je letselschade hebt opgelopen, dan zul je  vaak vanaf het moment van het ongeval (zoals een bedrijfsongeval of verkeersongeval) kosten maken. Bijvoorbeeld voor medische zorg die niet vergoed wordt, of omdat je een schoonmaker moet inhuren omdat je als gevolg van het opgelopen letsel niet meer zelf je huis kunt schoonmaken. Je lijdt dus schade. Maar deze schade gaat verder. Want als je niet meer kunt werken, loop je vaak ook inkomsten mis. Als je alle kosten bij elkaar optelt, kan jouw schade groot zijn. Het is belangrijk dat je deze schade vergoed krijgt. Dat is het overigens ook zo als jouw schade minder groot is. Met een vergoeding van al jouw schadeposten krijg je geen financiële zorgen en kun je alle rekeningen blijven betalen. Het is lastig om er zelf voor te zorgen dat jouw schade vergoed wordt. Het aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen is een behoorlijke klus, waarvoor je verstand van zaken moet hebben. Als je geen letselschade jurist inschakelt, is de kans groot dat je niet de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Je krijgt dan financiële zorgen en stress en je kunt je daarnaast minder goed richten op je herstel.

Kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding?

Jouw recht op schadevergoeding is afhankelijk van het ongeval dat je hebt gehad en wie het ongeval veroorzaakt heeft. Ook de datum van het ongeval, in combinatie met de datum waarop je wist dat je schade leed, is van belang. Dit met het oog op de verjaring.

De toedracht van het ongeval en de aard van je letsel zijn ook van belang. Er kan namelijk discussie ontstaan over het antwoord op de vraag of jouw schade wel het gevolg is van het ongeval. De experts van Drost Letselschade zoeken graag voor je uit of je recht hebt op een schadevergoeding. Neem gerust contact met ons op; wij leggen je graag uit wat wij voor jou als slachtoffer kunnen betekenen.

Als ik Drost Letselschade om hulp vraag, wat gaat er dan gebeuren?

Bel ons of stuur een bericht en vertel jouw verhaal.
Wij geven je een vrijblijvend eerste advies; vaak kunnen we meteen inschatten of je inderdaad recht hebt op een schadevergoeding, omdat een ander verantwoordelijk is voor jouw letselschade.

Als dat zo is en je wilt graag dat Drost Letselschade de schadevergoeding voor je regelt, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Soms, in eenvoudige schadezaken, kan dat intakegesprek direct al telefonisch plaatsvinden.
Tijdens het intakegesprek nemen we het ongeval en alles wat daarna gebeurd is met je door. Daarna zullen wij de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Als de aansprakelijkheid erkend wordt, vragen we ook meteen of er een voorschot op de schadevergoeding aan jou betaald kan worden. Is de aansprakelijkheid erkend, dan brengen we alle schade zo gedetailleerd mogelijk in kaart: van de medische kosten tot de parkeerkaartjes en van gemiste maandelijkse inkomsten tot het smartengeld.

Alles nemen we mee, zodat de schadevergoeding precies past bij jouw situatie. Daarna wordt de schadeberekening voorgelegd aan de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Is er overeenstemming, dan wordt de zaak afgewikkeld. Je ontvangt dan (de rest van) jouw schadevergoeding.

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

 • Succespercentage van 98%
 • Persoonlijke en professionele hulp
 • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
 • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.