Als u door een ongeval of ander voorval letselschade heeft opgelopen, wilt u natuurlijk alles weten over het krijgen van een schadevergoeding. Wij vertellen u graag hoe Drost u helpt bij het krijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Om onze werkwijze bij het behandelen van uw letselschadezaak voor u overzichtelijk te maken, hebben we deze uitgewerkt in een stappenplan. We geven daarbij een toelichting op elke stap in het verloop van een letselschadezaak. Op deze pagina leest u over de vierde stap: de dossierbehandeling na erkenning van de aansprakelijkheid.

Stap 4: de behandeling van uw dossier na erkenning van de aansprakelijkheid

Als de aansprakelijkheid van uw letselschade is erkend door de tegenpartij, begint de verdere dossierbehandeling door uw belangenbehartiger. Voor de afwikkeling van uw letselschadezaak is het van belang dat alle schadegegevens zo goed en volledig mogelijk in kaart worden gebracht. Uw expert van Drost verricht daarom de volgende werkzaamheden:

  • Het (laten) verzamelen van gegevens (waaronder medische informatie)
  • De bewaking van adequate bevoorschotting op uw schade, zodat u niet in financiële problemen raakt door
    het opgelopen letsel
  • Het onderhouden van contact met u over het verloop van uw letselschadezaak en uw herstel
  • Het geven van advies aan u over door u te nemen beslissingen die zijn gerelateerd aan uw letselschade
  • Contact onderhouden met de tegenpartij over de afwikkeling van de schade
  • Het inschakelen van deskundigen als dat in het kader van de schadeafwikkeling nodig is. Bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige, een re-integratiedeskundige, een herstelcoach, een medisch specialist of een rekenkundige

De expert verzamelt samen met u alle relevante informatie die te maken heeft met de gevolgen van uw ongeval/voorval. Daarmee kan vervolgens een berekening worden gemaakt van alle aan het letsel gerelateerde kosten. Ook de toekomstige schadeposten worden geïnventariseerd. Het is belangrijk dat ook de tegenpartij een zo duidelijk mogelijk beeld krijgt van alle schade waarvoor u een schadevergoeding wilt ontvangen. Voor de berekening van de schade is het belangrijk dat u bewijsstukken goed bewaart.

Heb ik recht op een schadevergoeding?Binnen 2 minuten heeft u antwoord!

Waarom Drost Letselschade?

Drost Letselschade is ondertekenaar van de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL 2012) zoals die is uitgegeven door De Letselschade Raad. Dat maakt dat onze manier van werken fatsoenlijk is. Onze ervaren letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Daarnaast heeft Drost het keurmerk van De Letselschade Raad.

Wilt u meer informatie of advies? Neem vrijblijvend contact met ons op: bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul ons contactformulier in.

Voor meer informatie over deze stap verwijzen we u ook graag naar deze pagina over de behandeling van uw dossier.