Door een verkeersongeval, hondenbeet of een ander voorval kunt u ernstige huidbeschadiging oplopen. Is dat u overkomen en was dit ongeval de schuld van iemand anders? Is de kans groot dat het huidletsel blijvend zichtbaar zal zijn, als littekens of misschien als stigma? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding voor uw huidletsel. Wij kunnen u helpen bij het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij. Op deze pagina leggen wij dit uit.

littekens

De huid – of ons vel – is het grootste menselijke orgaan. Het is immers de buitenkant van ons lichaam. Doordat onze huid vol zit met gevoelszenuwen is huidletsel vaak een pijnlijke zaak. Bij ernstig beschadigd huidweefsel (bijvoorbeeld bij brand) bestaat de kans dat de beschadiging zichtbaar blijft in de vorm van een litteken. Ondanks allerlei technieken van huidreparatie, huidtransplantatie en reconstructie, zal huidletsel bijna altijd zichtbaar blijven. Deze ‘ontsiering’ van de huid is voor het slachtoffer vaak een permanente en vervelende herinnering aan het ongeval.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Hoe ontstaan littekens?

Wat zijn littekens eigenlijk, hoe ontstaan ze? Als je huid kapot is – je hebt een wond – dan treedt er ook genezing op. De huid herstelt doordat er bindweefsel komt op de plek van de wond. Maar bindweefsel is niet hetzelfde als je vel. Daardoor zal het vaak een zichtbare afwijking worden. Deze afwijking noemen we littekenweefsel. Soms is de huid op de plaats van het litteken wat dikker. Men denkt daarom vaak dat littekens sterk zijn. Maar dat is niet waar: een litteken zal nooit zo sterk zijn als de oorspronkelijke huid. Hoewel er verschillende methodes zijn om littekens te minimaliseren, kan een litteken nooit helemaal verdwijnen. Vandaar dat littekens worden gezien als blijvend letsel.

Schadevergoeding bij littekens

Ook bij littekens is het mogelijk om een schadevergoeding te krijgen. Heeft u als gevolg van een ongeval of ander voorval (bijvoorbeeld verkeersongeval, hondenbeet of een bedrijfsongeval) blijvend huidletsel overgehouden in de vorm van littekens? En heeft u daar nog altijd last van? Als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval of voorval waardoor u een litteken heeft opgelopen, dan kan Drost Letselschade u helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding. Bij een vergoeding voor littekens moet u denken aan de kosten die u moet maken om dat litteken te verminderen (materiële schade) maar ook aan smartengeld (een vergoeding voor het aangedane leed). U lijdt immers immateriële schade doordat uw lichaam blijvend ontsierd wordt door het litteken. Als uw letselschade buiten uw schuld door een ander is veroorzaakt, kan de schade in principe verhaald worden op uw tegenpartij. Drost Letselschade neemt de afwikkeling van uw schade graag van u over. Zo krijgt u waar u recht op heeft. En aan onze dienstverlening zijn voor u, als slachtoffer, bij erkenning van aansprakelijkheid in principe geen kosten verbonden.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.