Met een whiplash kunt u aanzienlijke letselschade oplopen. Het letsel ontstaat door een heftige slingerbewegingen van het hoofd. Daardoor verrekken de spieren en gewrichtsbanden rond de wervelkolom van de hals en de nek. We noemen dat ook wel een acceleratie/deceleratie-trauma, of flexie/extensie-trauma. Een whiplashtrauma ontstaat vaak door kop-staartbotsingen bij een auto-ongeluk. De klassieke whiplashtrauma’s worden veroorzaakt door een achterop aanrijding.
Whiplash behandeling Drost Letselschade
Om een whiplash na een ongeval aan te tonen, heeft u vaak de juridische ervaring en kennis nodig van een deskundige. Er zijn namelijk verzekeraars die niet geloven dat een whiplash langer dan een paar maanden kan duren. De specialisten van Drost Letselschade, onder wie een neuroloog, helpen u met het vaststellen van de gevolgen van uw whiplash en verhalen uw letselschade. Zij zullen vervolgens een voor u optimale schadeclaim indienen. Als er sprake is van een whiplash is Drost Letselschade dé specialist die u nodig heeft.
Whiplash en letselschade?
Whiplash is een letsel in de nekstreek, met soms doorwerking in de schouder of rug. Een whiplashtrauma vindt zijn oorzaak meestal in een ongeval of een andere plotselinge gebeurtenis. Hierbij wordt het hoofd heftig vooruit en achteruit bewogen, in een soort slingerbeweging. Uitgebreide informatie kunt u vinden in de Richtlijn Diagnostiek en Behandeling van mensen met Whiplash Associated Disorder I / II, van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN).
Whiplash symptomen
De aard van de beschadiging kan van een eenvoudige spierscheuring tot een meer complex dieper inwendig letsel gaan. Dit letsel kan leiden tot nekklachten, maar ook zelfs tot neurologische stoornissen! Deze laatste klachten kunnen zich ook later nog openbaren. Er wordt dan wel gesproken van een Post Whiplash Syndroom. De nekspieren laten na zo’n “zweepslag” meestal geen aantoonbare of uitwendige schade zien. De whiplash symptomen geven wel degelijk aan dat er iets ontregeld is. Maar zelfs voor een arts is het vaststellen van een juiste diagnose bij een whiplash niet altijd eenvoudig.
Veelgestelde vragen
Wat is letselschade?
Welke schade krijg ik vergoed?
Kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding?
Uw recht op schadevergoeding is afhankelijk van het ongeval dat u heeft gehad en wie het ongeval veroorzaakt heeft. Ook de datum van het ongeval, in combinatie met de datum waarop u wist dat u schade leed, is van belang. Dit met het oog op de verjaring. De toedracht van het ongeval en de aard van uw letsel zijn ook van belang, er kan namelijk discussie ontstaan over het antwoord op de vraag, of uw schade wel ongevalsgevolg is. De experts van Drost Letselschade helpen u graag om uit te zoeken of u recht heeft op een schadevergoeding.
Kan mijn zaak verjaren?
Ik heb een rechtsbijstandverzekering, is dat niet genoeg?
Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost Letselschade inschakelen?
Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?
Kan ik wel een letselschade-expert betalen?
Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?
Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat u heeft moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding en is dus, naast materiële schadevergoeding, onderdeel van de gehele schadevergoeding.