Crush-letsel ontstaat wanneer u bekneld of beklemd bent geraakt door een ongeval. Het kan ontstaan als u bedolven bent bij het instorten van bijvoorbeeld een gebouw of bij het neerkomen van een zwaar voorwerp. Licht crush-letsel is een kneuzing of bloeduitstorting. Zwaar crush-letsel is inwendig letsel aan botten, spieren, organen of zelfs amputatie. Het crush-letsel kan verergeren als men bij het verlenen van de eerste hulp een bekneld lichaamsdeel te snel wil bevrijden. Daar zijn namelijk specialistische kennis en instrumenten voor nodig.

crush-letsel

Misschien heeft u bij een ongeval (in bijvoorbeeld het verkeer of op het ongeval op het werk) letsel opgelopen door beknelling of beklemming van een lichaamsdeel. Dit heet dus crush-letsel. Is er iemand anders voor dit ongeval verantwoordelijk? Dan is het logisch dat u deze persoon of partij aansprakelijk wilt stellen. U vindt namelijk dat u recht heeft op een schadevergoeding voor uw letselschade. Als u advies en hulp zoekt van een letselschadespecialist, dan bent u bij Drost Letselschade aan het juiste adres. Informeer vrijblijvend en kosteloos naar de mogelijkheden!

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Behandeling crush-letsel

De behandeling en genezing van crush-letsel is meestal een langdurige en pijnlijke zaak. En extra pijnlijk is het als iemand anders de oorzaak is van het ongeval waarvan u het slachtoffer bent.

crush-letselKunt u iemand anders aansprakelijk stellen voor het ontstaan van uw crush-letsel? Dan moet deze mogelijk uw letselschade vergoeden. Bij de juridische aansprakelijkstelling heeft u wel de hulp nodig van een erkende letselschadespecialist. Want deze expert kan u op professionele wijze helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Hij of zij kan als uw belangenbehartiger optreden richting de tegenpartij: (de verzekeraar van) de veroorzaker van het ongeval of de werkgever. De specialist kan een schadeclaim indienen om al uw onkosten vergoed te krijgen. Dat omvat naast de medische kosten bijvoorbeeld ook reiskosten, verminderd inkomen, kosten voor rechtsbijstand en misschien smartengeld. Neem daarom gerust contact op met Drost Letselschade en informeer vrijblijvend waar u recht op heeft.

Rechtsbijstand crush-letsel

Als u crush-letsel opliep door een ongeval dan wilt u misschien weten of u recht heeft op rechtsbijstand. En ook wat dat mogelijk kan kosten. Bij Drost Letselschade zijn we daarin heel duidelijk: als de aansprakelijkheid van uw crush-letsel door de tegenpartij volledig wordt erkend dan gaan wij voor een maximale schadevergoeding voor uw letsel. De rechtsbijstand die wij u geven, wordt níet van dat bedrag afgetrokken.

Daarnaast berekenen we geen eigen risico, kantoorkosten of een percentage van de schadevergoeding. Onze inzet kost u in principe niets. Onze dienstverlening is na een ongeval kosteloos en dat zonder ‘no cure no pay’-afspraken. De tegenpartij is namelijk verplicht de kosten voor onze rechtsbijstand te vergoeden. Dat hoeven wij niet door te berekenen aan u. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op