armletselArmletsel betekent dat de arm gewond is: er is een open wond, een kneuzing of breuk. Heeft u armletsel opgelopen door een ongeval? Als iemand anders daarvoor aansprakelijk is dan heeft u in principe recht op een schadevergoeding.

Bij een armbreuk kan het gaan om alle botten van de arm of het sleutelbeen. Ook zit er verschil in de ernst van de breuk. Soms gaat het om een scheur in het bot en soms is het bot volledig ‘door’. Meestal ontstaat bij armletsel ook een bloeding die vaak een zwelling tot gevolg heeft. Daarom moet iemand met armletsel de arm hoog houden. Dit voorkomt of vermindert de zwelling. De arm wordt dan gedragen in een mitella. Dat is een driekantige doek die de arm ondersteunt.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Het ontstaan en de gevolgen van armletsel

Armletsel kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunt u uw arm breken door een val van de fiets, tijdens het sporten of door bijvoorbeeld een auto-ongeluk. Zeker het breken van de arm heeft vervelende gevolgen. Het kan u beperken in het uitvoeren van de gebruikelijke, dagelijkse taken.

De klachten en verschijnselen van een armbreuk zijn:

Armletsel

  • Verminderde beweeglijkheid  
  • Abnormale vorm van een arm
  • Zwelling en vervorming op de plaats van de breuk
  • Bij een gecompliceerde breuk steekt het gebroken bot door de huid heen
  • Tintelend, gevoelloosheid of verlamming door beschadigde zenuwen
  • Pijn in een beperkt gebied die verergert bij bewegen of druk
  • Bloeduitstortingen of blauwe plekken door beschadigde bloedvaten

Wat moet u doen bij armletsel?

Raadpleeg bij een gebroken arm of andere medische klachten altijd een arts. Want de arts zal u vertellen welke behandeling voor u het beste is. Soms moet u geopereerd worden, soms moet de arm in het gips en soms is alleen rust voldoende. Ook kunt u een doorverwijzing krijgen naar een fysiotherapeut. Deze kan u oefeningen geven zodat u op den duur zonder of met minder pijn uw dagelijkse activiteiten weer kan doen.

Daarnaast is het ook belangrijk om een letselschadespecialist in te schakelen. Al is het alleen om uw verhaal voor te leggen. Want als uw armletsel komt door een ongeval dat niet uw schuld is, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen u daar alles over vertellen. Onze hulp kost u niets als een ander aansprakelijk gesteld kan worden. Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op