Bij hoofdletsel heb je vaak niet alleen te maken met lichamelijke klachten. Je kunt ook te maken krijgen met loonschade of psychische schade. Ook verlies van zelfwerkzaamheid (dat je bijvoorbeeld jouw tuin niet meer kunt onderhouden) kan een gevolg zijn van letsel aan je hoofd. Als het letsel door een ander is veroorzaakt, heb je hoogstwaarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding.

Een letselschade-expert van Drost Letselschade kan jouw claim bij (erkenning van) aansprakelijkheid kosteloos voor je afwikkelen. Zo heb je daar geen omkijken meer naar. Want is een ander aansprakelijk voor jouw letsel, dan moet deze derde (of zijn verzekeraar) ook de kosten van rechtsbijstand vergoeden. Kies voor Drost Letselschade, dan ben je verzekerd van een goede afwikkeling van jouw letselschade. Dan heb je daar in elk geval geen kopzorgen meer over.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Hoofdletsel na ongeval

hoofdletsel, hoofdletsel opgelopen

Hoofdletsel kun je oplopen door bijvoorbeeld een auto-ongeluk, of een val of een klap op het hoofd bij een bedrijfsongeval. De ernst van het letsel kan verschillend zijn. Soms beperkt het letsel zich tot de schedel en de hoofdhuid. Hoofdwonden bloeden vaak vrij hevig. Bij letsel aan het hoofd kan er een beschadiging ontstaan aan de schedelbasis, het schedeldak en de hersenen. Maar ook andere botstukken van de schedel kunnen breken. Denk aan de kaak, het neusbeen of het jukbeen. Bij letsel aan het hoofd kan er een hersenschudding of een hersenkneuzing optreden. Ook kan er nekletsel ontstaan.

Gevolgen hersenletsel

De gevolgen van hersenletsel kunnen in vier groepen worden verdeeld:

  • lichamelijke gevolgen
  • cognitieve gevolgen (alles wat met het denken te maken heeft)
  • emotionele gevolgen(alles wat met het gevoel en de stemming te maken heeft)
  • gedragsmatige gevolgen (alles wat met het gedrag te maken heeft)

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die ontstaan zijn na de geboorte. Vaak heeft een persoon dan al een goede, normale ontwikkeling laten zien en ontstaat er vrij plotseling een afwijking. Hierdoor vallen één of meerdere functies van de hersenen weg of worden die slechter.

Herstel hoofdletsel

Letsel aan het hoofd wordt ook wel intracraniaal letsel genoemd. Dit omdat de beschadigingen binnen de schedel (het cranium) optreden. De meeste mensen met licht hoofdletsel herstellen vaak binnen een paar dagen. De afloop van een ernstige beschadiging is moeilijker te voorspellen; het herstel kan wel tot twee jaar duren. Bij ernstig letsel kunnen bepaalde vormen van letsel zelfs blijvend zijn.
Heb jij hoofd- of hersenletsel opgelopen en is een ander hiervoor aansprakelijk? Wij verzorgen graag voor jou de schadeclaim, zodat je een optimale schadevergoeding krijgt. Neem contact met ons op voor meer informatie: bel 0800-2490300.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op