Door een verkeersongeval of bedrijfsongeval kunt u ernstige schade oplopen. Denk aan hersenletsel. We noemen dit niet-aangeboren hersenletsel (afgekort NAH). Als iemand anders voor dit ongeval aansprakelijk is, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Maar hoe regel je dat? Wat moet u doen en bij wie moet u zijn? Drost Letselschade is dé specialist op het gebied van letselschade en staat u graag bij. Wij berekenen uw schade en wikkelen deze voor u af. Zo kunt u zich richten op uw herstel richten

niet-aangeboren hersenletsel

Als iemand anders aansprakelijk is voor uw ongeval en u ons inschakelt om uw schade te claimen, dan kost u dat niets. Dat komt omdat de wet bepaalt dat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet vergoeden.
De hoogte van de schadevergoeding bij niet-aangeboren hersenletsel is afhankelijk van de aard en de ernst van uw letsel. De schadevergoeding kan pas definitief worden bepaald als er sprake is van een medische eindtoestand. Wanneer dat is, is afhankelijk van uw genezingsproces. De totale schadeafwikkeling kan langere tijd, en soms zelfs jaren duren. Gelukkig regelen wij voor u voorschotten op uw schade gedurende dat traject. Zo kunt u de rekeningen die komen, betalen en raakt u niet in financiële problemen.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Wat is NAH of niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is de schade aan de hersenen die ontstaan is ná de geboorte. Dit in tegenstelling tot aangeboren hersenletsel. NAH kunt u oplopen als gevolg van een ongeluk in het verkeer of tijdens uw werk, of door bijvoorbeeld een medische fout.

We spreken van traumatisch hersenletsel als het letsel is veroorzaakt doordat het hoofd hard in aanraking kwam met een massief of scherp voorwerp (vallen, botsen, stoten, slaan), of als het letsel is veroorzaakt tijdens een medische ingreep.

NAH kan veroorzaakt zijn door zuurstofgebrek of stoornis in bloedtoevoer naar de hersenen, infectie van virus of bacterie in de hersenen, door een tumor, door een ziekte (zoals Creutzfeldt-Jacob). Ook hersenschade als gevolg van alcohol en drugs, of vergiftigde dampen bij brand, vallen onder NAH.

NAH en schadevergoeding

Drost Letselschade berekent uw schade en wikkelt deze voor u af. Drost regelt voor u ook een uitkering van smartengeld. Met de inschakeling van Drost Letselschade hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de schadeafwikkeling. Die is in goede handen en daar heeft u dus geen omkijken meer naar.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!