Hersenletsel kan aangeboren zijn, maar ook het gevolg van een ziekte of een ongeluk. Dat laatste noemen we niet aangeboren hersenletsel (afgekort: NAH). Letsel kunt u oplopen door bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, verkeersongeval, of een medische fout. De meest kleine vorm van hersenletsel kan al grote gevolgen hebben. Is iemand anders verantwoordelijk voor het ontstane letsel? Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk recht op een vergoeding van uw schade.

hersenletsel

Wanneer u hersenletsel heeft opgelopen, kan dat grote invloed hebben op uw leven. Ook de behandeling en het herstel van het hersenletsel zal een flinke impact hebben. Als u zich dan ook nog moet bezig houden met het uw letselschade, komt er een hoop op u af.

Hersenletsel:

 • Een hersenschudding is vaak een gevolg van het snel heen en weer schudden van het hoofd. Hierbij ontstaat er een verschil in snelheid tussen het bewegen van de hersenen en het bewegen van de schedel. Denk bijvoorbeeld aan een klap op het hoofd, of de klap die het hoofd maakt bij een val;
 • Een hersenkneuzing wordt doorgaans op dezelfde manier veroorzaakt als een hersenschudding. Het grote verschil is echter, dat bij de kneuzing ook daadwerkelijk schade is te zien aan de hersenen;
 • Een hersenbloeding (ook wel beroerte genoemd);
 • Een tekort aan zuurstof als gevolg van een hartaanval of bijvoorbeeld gedurende een bevalling;
 • Een te hoge dosis ingenomen drugs of medicijnen;
 • Het breken van de schedel als gevolg van een ongeval.

hersenletsel

 

U doet er verstandig aan voor de afwikkeling van uw letselschade een deskundige in te schakelen.
Drost Letselschade staat u graag bij om uw schade bij niet aangeboren hersenletsel (NAH) te verhalen. Wij hebben alle expertise, zelfs een eigen neuroloog, in huis en bewerkstelligen een optimale vergoeding van uw schade. En u? U kunt zich helemaal richten op uw herstel. Als blijkt dat een ander aansprakelijk is voor uw schade, kan Drost uw schade in principe kosteloos regelen. De aansprakelijke partij is namelijk ook verplicht de kosten van rechtsbijstand te vergoeden.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800-2490300

 • Succespercentage van 98%
 • Persoonlijke en professionele hulp
 • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
 • ✓ Valid number ✕ Invalid number
 • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.