Letselschade: hernia

Heeft u door een (verkeers)ongeval een hernia aan uw rug of nek opgelopen? Als een ander hiervoor verantwoordelijk is, dan kunt u deze persoon in principe aansprakelijk stellen. Voor het eisen van een schadevergoeding is het verstandig om hulp te vragen van een letselschade-expert. Drost Letselschade helpt u graag met raad en daad. Informeer vrijblijvend en kosteloos naar de mogelijkheden. Voor het claimen van een schadevergoeding voor uw hernia is een medische onderbouwing noodzakelijk. U moet aantonen dat de hernia het directe gevolg is van het u overkomen ongeval. Om de tegenpartij te overtuigen is professionele medische en juridische rechtsbijstand nodig. Drost Letselschade heeft alles in huis om uw belangen te behartigen. Ook op medisch gebied zijn wij u van dienst.

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Hernia door verkeersongeval

Een hernia door een verkeersongeval kan ontstaan na een kop-staartbotsing. Er komt dan een uitstulping van een tussenwervelschijf, waardoor het ruggenmerg en/of losse zenuwen geïrriteerd raken. Dat leidt tot hevige pijnklachten in rug en/of benen. Het letsel kan zelfs leiden tot zenuwuitval, waardoor spieren en reflexen uitvallen. Als de klachten na enkele weken nog niet zijn afgenomen dan volgt langdurige therapie of zelfs een operatie. Soms is begeleiding van een huisarts of fysiotherapeut voldoende om van de klachten af te komen.

Is een ander verantwoordelijk voor het ongeluk dan heeft u misschien recht op een schadevergoeding. Laat u bij het aansprakelijk stellen helpen door de erkende letselschadespecialist Drost Letselschade.

hernia en letselschadeHernia door arbeidsongeval

Een rughernia of andere rugklachten kunnen ook ontstaan door of tijdens uw werk. Rugklachten liggen aan de basis van veel ziekmeldingen. Een hernia kan ontstaan als gevolg van bepaalde werkzaamheden, bijvoorbeeld door te zwaar tillen. Een hernia kan ziekteverzuim en soms zelfs arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben.

Kunt u aantonen dat uw rughernia ontstaan is door een ongezonde werkhouding of werkomstandigheden? Is uw werkgever hiervoor aansprakelijk omdat hij geen gezonde en veilige arbeidsomstandigheden heeft gecreëerd? Neem dan gerust contact op met Drost Letselschade en leg uw zaak voor een eerste beoordeling aan ons voor. Wij helpen u graag als uw werkgever inderdaad aansprakelijk is voor uw hernia of rugklachten. Wij zorgen dan dat u de schadevergoeding krijgt waar u op hebt! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800 2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.