We denken er niet iedere dag aan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kunt u betrokken raken bij een verkeersongeval of te maken krijgen met een bedrijfsongeval. Ieder jaar lopen meer dan 250.000 mensen letsel op door een bedrijfsongeval. Een veelvoorkomende soort letsel bij ongevallen op de werkvloer is handletsel. Op deze pagina leest u meer over handletsel en letselschadevergoeding.

handletsel

Wat is handletsel precies? Bij handletsel kunt u denken aan bijvoorbeeld uitwendige beschadigingen aan vingers of nagels. Maar onder handletsel verstaan we ook inwendige beschadigingen zoals een beschadigde pees of zenuw. Hoewel handletsel ook vaak veroorzaakt wordt door onvoorzichtig gebruik van vuurwerk, nemen wij dit op deze informatiepagina niet mee. Wij helpen voornamelijk slachtoffers met handletsel als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld op het werk. Is iemand anders verantwoordelijk voor het letsel van het slachtoffer; is bijvoorbeeld de werkgever aansprakelijk? Dan heeft het slachtoffer wellicht recht op een letselschadevergoeding.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Beperkingen handletsel

Natuurlijk kunt u ook buiten de werkvloer handletsel oplopen. Want ook een hondenbeet, een val in de tram of een verkeersongeval kunnen oorzaken zijn van ernstig handletsel. Misschien lijkt het breken van een hand in de eerste instantie niet zo ernstig. Maar op de lange termijn wordt duidelijk wat de uiteindelijke gevolgen zijn. Het herstel van letsel aan uw handen kan namelijk lang duren. Het hangt van de ernst van het letsel af of het slachtoffer nog kan werken. Soms is het bij handletsel zelfs de vraag of volledig herstel mogelijk is.

Als het slachtoffer aan het herstellen is van letsel kan er loonschade (schade voor de werkgever door uitval van de werknemer) worden geleden. En ook op het persoonlijk vlak wordt er schade geleden. Zo is het dagelijks leven lastiger en is bijvoorbeeld autorijden en fietsen niet meer mogelijk zonder begeleiding of hulpmiddelen. Ook andere normale bezigheden, die eerder geen problemen opleverden, kunnen moeizaam gaan en soms is er hulp van een ander nodig. Kortom: het slachtoffer lijdt dus zowel sociaal als financieel schade.

Letselschadevergoeding bij handletsel

Herstel vraagt vaak meer tijd dan in eerste instantie werd verwacht en het letsel heeft invloed op uw dagelijks leven. Hoewel een financiële compensatie de pijn niet wegneemt en niet alles in orde maakt, is het toch fijn om een schadevergoeding te krijgen. Ook u kunt letselschadevergoeding krijgen, mits iemand anders aansprakelijk is voor uw letsel. Was het ongeluk niet uw schuld, dan kan u een claim indienen bij de aansprakelijke persoon of partij.

Allereerst raden wij u aan om bij letsel of andere medische klachten altijd een arts te raadplegen. De arts zal u vertellen welke behandeling voor u het beste is. De volgende stap is het benaderen van een letselschadespecialist. Want bent u het slachtoffer geworden van een ongeluk waarbij u letsel heeft opgelopen en was het ongeluk niet uw schuld? Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Een professionele letselschade-expert van Drost Letselschade kan u helpen bij het indienen van de claim en zorgt dat alles netjes geregeld en afgehandeld wordt. Voor u is dat een hele zorg minder.

Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op