Hebt u een hondenbeet opgelopen door de hond van een ander? Heeft een loslopend paard een ongeval veroorzaakt? Heeft u daardoor letsel opgelopen? De wet zegt dan dat de bezitter van het dier vaak aansprakelijk is voor uw geleden schade. De bezitter van het dier is vaak de eigenaar.

 

Aansprakelijkheid hondenbeet

Bij schade veroorzaakt door een dier is er sprake van aansprakelijkheid als de schade is veroorzaakt door de eigen energie van het dier. Ook bekend als het onberekenbare element en de zelfstandige gedragingen van het dier. De bezitter is niet aansprakelijk als hij ook niet aansprakelijk zou zijn geweest als hij het dier in zijn macht zou hebben gehad. De aansprakelijkheid voor bezitters van dieren is vastgelegd in artikel 6:179 BW. De bezitter is bijna altijd verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid (WA).

Als er een aansprakelijke partij voor uw schade is dan kan Drost Letselschade uw schade verhalen op die partij. De vergoeding geldt niet alleen voor de materiële schade (kapotte kleding, verlies aan inkomsten, aanpassing woning, kosten huishoudelijke hulp), maar ook voor de immateriële schade (smartengeld). De aansprakelijke partij moet de kosten van rechtsbijstand voor u vergoeden. Onze hulp kost u daardoor niets.

Drost Letselschade bezoekt u in de regel thuis om uw schade te inventariseren. Daarna wikkelt Drost Letselschade de schade voor u af. Uiteraard gebeurt dat altijd in nauw overleg met u.

 

hondenbeet, letsel door dierenHulp bij letsel door dieren

Uw schadeclaim bij letsel door een dier of een hondenbeet is bij Drost Letselschade in goede en deskundige handen, want onze:

  • Organisatie is aangesloten bij De Letselschade Raad
  • Register-experts personenschade zijn lid van het NIVRE (NIVRE-experts)
  • Rechtskundige adviseurs zijn lid van de NVRA
  • Schaderegelaars zijn lid van het NIS

 

 

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op