Schadevergoeding bij een hondenbeet; letsel door dieren
Bent u gebeten door de hond van een ander? Heeft een loslopend paard een verkeersongeval veroorzaakt waardoor u letsel heeft opgelopen? De wet zegt dat de bezitter van het dier, vaak de eigenaar, aansprakelijk is voor uw geleden schade.

Aansprakelijkheid hondenbeet

De bezitter verzekert zich vaak WA voor letsel dat door een dier wordt toegebracht. Bij de schade veroorzaakt door een dier, gaat men uit van de eigen energie van het dier. Ook bekend als het onberekenbare element en de zelfstandige gedragingen van het dier.

Als er een aansprakelijke partij voor uw schade is, kan Drost Letselschade uw schade verhalen op die partij. De vergoeding geldt niet alleen voor de materiële schade (kapotte kleding, verlies aan inkomsten, aanpassing woning, kosten huishoudelijke hulp), maar ook voor de immateriële schade (smartengeld). De aansprakelijke partij moet de kosten van rechtsbijstand voor u vergoeden. Onze hulp kost u daardoor niets.

Drost Letselschade bezoekt u in de regel thuis om uw schade te inventariseren. Daarna wikkelt Drost Letselschade de schade voor u af. Uiteraard gebeurt dat altijd in nauw overleg met u.

Hulp bij letsel door dieren en hondenbeet

hondenbeet, letsel door dierenUw schadeclaim bij letsel door een dier of een hondenbeet is bij Drost Letselschade in goede en deskundige handen, want onze:

  • Organisatie is aangesloten bij De Letselschade Raad
  • Register-experts personenschade zijn lid van het NIVRE (NIVRE-experts)
  • Rechtskundige adviseurs zijn lid van de NVRA
  • Schaderegelaars zijn lid van het NIS

 

Meer weten over aansprakelijkheid en letsel door dieren na hondenbeet?

Meer informatie over andere oorzaken van letselschade? Meer weten over de aansprakelijk na bijvoorbeeld een dierenbeet? Of wilt u weten wat Drost Letselschade voor u kan betekenen? Als blijkt dat een ander aansprakelijk is voor uw schade, kan Drost uw schade regelen. Bel ons voor gratis advies op 0800-2490300, stuur een e-mail naar: info@drost.nl, of vul het contactformulier in op deze site.
Op de website van aansprakelijkheid.nl kunt u ook meer informatie vinden over de aansprakelijkheid bij letsel door dieren .