Een schotwond is letsel aan een lichaamsdeel, door een kogel dat uit een vuurwapen afkomstig is. Om de ernst van het letsel te bepalen zijn de locatie van de schotwond, het wapen en de geschoten afstand bepalend. Schotwonden worden in de meeste gevallen niet door het slachtoffer zelf veroorzaakt. U kunt schotwonden oplopen bij verschillende voorvallen en mogelijk heeft u recht op een schadevergoeding als een ander voor de schotwonden verantwoordelijk is.

Schotwonden

Een schotwond kan tijdens de jacht worden opgelopen. Er worden bij het jagen krachtige vuurwapens gebruikt om op wild te schieten. Maar schotwonden kunnen ook worden veroorzaakt door luchtdrukwapens en kleine vuurwapens. Bij ongevallen waar vuurwapens bij betrokken zijn, heeft het slachtoffer doorgaans met twee wonden te maken. Namelijk één op de plek waar de kogel het lichaam is binnengedrongen. En één op de plek waar de kogel het lichaam weer heeft verlaten. Als er maar één schotwond zichtbaar is, dan is de kogel waarschijnlijk achtergebleven in het lichaam. Een kogel kan ernstige schade toebrengen aan weefsel, botten of organen.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

schotwondenSchotwonden jachtwapen

Heeft u door een jachtongeluk één of meerdere schotwonden opgelopen? Is een derde daarvoor verantwoordelijk? Dan kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Bij een schotwond door een jachtwapen, mits u dat wapen niet zelf hanteerde, is de schutter bijna altijd aansprakelijk. Dat komt door het gevaar dat in een vuurwapen schuilt. Raadpleeg bij schotwonden of andere medische klachten altijd een arts. De arts zal u vertellen welke behandeling voor u het beste is. Een schotwond is een ernstige verwonding en zal, doorgaans met spoed, in het ziekenhuis worden behandeld.

Letselschadevergoeding schotwonden

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval waarbij u een schotwond of meerdere schotwonden heeft opgelopen? Als iemand anders voor het ongeval aansprakelijk is, kunt u hoogstwaarschijnlijk met succes een letselschadevergoeding claimen. Wilt u hier meer over weten? De letselschadespecialisten van Drost Letselschade kunnen u van professioneel advies voorzien.

Schotwonden kunnen voor ernstig letsel zorgen. Soms zal dat uw leven voor altijd veranderen. Als u door de schotwonden wordt gehinderd, is het belangrijk dat u geholpen wordt op financieel gebied. Alles wat uw leefsituatie aantast, wordt meegenomen bij het bepalen van de hoogte van uw schadevergoeding. Neem voor vrijblijvende en kosteloze informatie contact op met Drost Letselschade. Dan weet u meteen waar u aan toe bent. Bel naar 0800-2490300 of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op