De hiel is een deel van ons lichaam waar we in het dagelijks leven nauwelijks aandacht aan schenken. Maar als we letsel oplopen aan onze hiel, lopen we weken zo niet maanden mank. De meest bekende verwijzing naar de hiel is de achilleshiel, verwijzende naar het mythologische figuur Achilles. Achilles was onverslaanbaar, maar had als zwakke plek zijn hiel. Ook nu nog wordt de zwakke plek in een anders onverwoestbaar of onverslaanbaar gegeven de achilleshiel genoemd.

hielletsel

Heeft u hielletsel opgelopen door een verkeersongeluk of bedrijfsongeval?  Wilt u daar iemand anders voor aansprakelijk stellen? Zoekt u daarvoor een letselschadespecialist? Neem dan contact op met Drost Letselschade te Hengelo voor vrijblijvend advies en bel ons gratis nummer: 0800 – 2490300

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Gevolgen van hielletsel

Letsel aan de hiel kan diverse oorzaken hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld door een verkeersongeval of arbeidsongeval letsel aan uw hiel oplopen. U lijdt daarbij dan niet alleen lichamelijke schade, maar vaak ook immateriële schade. U hebt pijn en kunt niet meer goed lopen, autorijden, werken, winkelen of traplopen. Door het letsel kan uw leven tijdelijk, maar ook blijvend veranderen. Het leven wordt lastiger en dat is uitermate vervelend. De hulp en zorg die u nodig heeft, is kostbaar. Als een derde aansprakelijk is, moet hij/zij opdraaien voor de kosten van die hulp. En ook voor eventuele loonschade en de kosten van rechtsbijstand.

Raadpleeg bij hielletsel en andere medische klachten altijd een arts. De arts zal u vertellen welke behandeling voor u het beste is.

hielletsel

Hielletsel en schadevergoeding

Op het moment dat u met letsel komt te zitten, worden de gevolgen vaak onderschat. De hiel is een lastige plek om te genezen. En pas als u letsel aan uw hiel hebt opgelopen, merkt u hoe belangrijk de hiel eigenlijk is. U gebruikt uw hiel feitelijk de hele dag door. Zoveel mogelijk rust is dus niet altijd even eenvoudig. Het herstel van het letsel kan daardoor ook langer duren dan men in eerste instantie dacht.

Bent u slachtoffer van een ongeval waarbij u hielletsel heeft opgelopen? En is iemand anders voor dat ongeval aansprakelijk? Dan komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Om te bepalen of u hiervoor in aanmerking komt kan u zonder kosten contact opnemen met Drost Letselschade. Dan weet u meteen waar u aan toe bent!

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op