Als we het hebben over het woord ‘letsel’, dan hebben we het over een breed spectrum aan mogelijke soorten letsel. Een van de letselsoorten waarbij ernstige letselschade fataal kan zijn, is letsel aan de organen. Onze organen zijn van essentieel belang om lang en gezond te kunnen leven. Orgaanletsel is vaak het gevolg van een verkeersongeval of een bedrijfsongeval.  Ook medische fouten kunnen letsel aan de organen veroorzaken. Eveneens als ondeugdelijke producten of misdragingen tijdens het uitoefenen van een sport.

orgaanletsel

In ons lichaam bevinden zich meerdere organen die als gevolg van een ongeval letselschade kunnen oplopen. De meest voorkomende letsels zijn die aan de lever en de milt. Ook de nieren lopen bij ongevallen vaak schade op. In onze buik bevinden zich de darmen, de alvleesklier, de blaas en natuurlijk ook bloedvaten. Aan al deze organen kan letsel ontstaan na een ongeval. Raadpleeg bij letsel of andere medische klachten altijd een arts. De arts zal u vertellen welke medische behandeling voor u het beste is.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

orgaanletselSchadevergoeding bij orgaanletsel

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval waarbij u letsel heeft opgelopen? En is iemand anders voor dat letsel aansprakelijk? Dan heeft u als slachtoffer vaak recht op een schadevergoeding. In het geval van overlijden hebben nabestaanden mogelijk recht op een schadevergoeding.
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? De letselschadespecialisten van Drost Letselschade voorzien u meteen en zonder kosten van professioneel advies. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Orgaanletsel? Laat ons u helpen met een financiële compensatie

Letsel aan de organen is een van de meest ernstige letselsoorten door een ongeval. Zonder onze organen kunnen we niet optimaal leven en het beschadigen van onze organen heeft vaak ernstige gevolgen. U lijdt niet alleen fysiek; ook mentaal en sociaal wordt u flink gehinderd door het letsel. Als letselschade-experts kunnen wij de pijn niet verlichten, maar we kunnen u wel ondersteunen met een schadevergoeding. Dat is in elk geval een hele zorg minder. Neem voor meer, vrijblijvende en kosteloze, informatie nu contact op met Drost Letselschade. Wij staan voor u klaar en regelen uw schade!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!