Het spreekwoord “Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht” geeft al aan, dat een neusbeschadiging of neusletsel een behoorlijke impact kan hebben! De neus is immers het meest vooruitspringende element van het menselijk gelaat. De neus bestaat voornamelijk uit kraakbeen en een klein stukje bot (eigenlijk een verlengstukje van het voorhoofd). Daardoor is de neus extra gevoelig voor “beschadigingen”.

 bloedneus

Bij direct stomp geweld op de neus kan een neusbloeding ontstaan, het neusbotje breken of een bloeduitstorting in het neustussenschot optreden. Neusletsel geeft ook vaak (tijdelijk) een vermindering van het reuk- en smaakvermogen. Als laatste kunnen nog problemen met de ademhaling ontstaan, wat de conditie van het slachtoffer kan beïnvloeden. Soms is de neus door de “klap” zo vervormd, dat een cosmetische operatie nodig is.

Een neusbeschadiging komt geregeld voor bij het sporten, maar kan ook bij een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. En helaas ook vaak van een ruzie, vechtpartij of andere daad van agressie. Wanneer u neusletsel hebt opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is, kunt u een schadevergoeding eisen.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Behandeling van neusletsel

Symptomen van een gebroken neus zijn: blauwe plekken rond neus en ogen, zwelling van de neus, bloeden uit de neus en vervorming van de neus (scheef staan). Daarnaast brengt een gebroken neus pijn en moeite met de ademhaling teweeg. Voor het verminderen van de symptomen kan men een met ijs gevulde doek op de neus houden. Ongeveer een kwartier lang en dat met tussenpozen van een uur. Maar raadpleeg bij het vermoeden van een gebroken neus altijd een arts!

Bij een ernstig neusletsel zal een KNO-specialist een medische behandeling moeten geven. Na behandeling van neusletsel wordt soms geadviseerd enige tijd een neusbeschermer te dragen (vooral bij sporters).

 

neusletsel, neusletsel opgelopen, schadevergoeding neusletselSchadevergoeding

Hebt u neusletsel opgelopen? En is iemand anders daarvoor aansprakelijk? Dan komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Juridische hulp kunt u daar goed bij gebruiken. Een de letselschade jurist van Drost Letselschade voorziet van advies en bijstand. En dat in principe zonder kosten. Want de aansprakelijke partij moet niet alleen uw schade vergoeden, maar ook de kosten van rechtsbijstand. Bij blijvende beschadiging, zoals vervorming of littekens, kan neusletsel een grote invloed hebben op het slachtoffer. Hij of zij wordt immers door zijn letselschade voortdurend herinnerd aan een vervelende gebeurtenis. Zelfs een smartengeld uitkering lost in feite weinig op. Smartengeld wordt betaald ter compensatie van leed (immateriële schade). Een uitkering van smartengeld draagt vaak bij aan het gevoel dat aangedaan leed wordt gecompenseerd. Al is dat leed nauwelijks in geld uit te drukken. De letselschade specialisten van Drost helpen u bij uw schadeclaim-procedure bij neusletsel.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op