+20.000 cliënten geholpen

Letselschade: aangezichtsletsel

Door een ongeval, zoals een ongeval op het werk of een verkeersongeluk, kun je jouw aangezicht beschadigen. Met aangezicht bedoelen we jouw gezicht (ook wel gelaat genoemd). Is dit jou overkomen en is iemand anders voor dit letsel verantwoordelijk? Dan is de kans erg groot dat je recht hebt op een letselschadevergoeding van de aansprakelijke tegenpartij. Dat is ook het geval als je op andere wijze door toedoen van een derde aangezichtsletsel hebt opgelopen. Bijvoorbeeld door een valpartij of een steekvlam.

Wat is aangezichtsletsel?

Aangezichtsletsel kan bestaan uit huidverwondingen, kneuzingen en/of botbreuken in het aangezicht of gelaat. Het aangezicht is het gebied van de onbehaarde hoofdhuid. Aan de boven- en zijkant begrenzen de haargrenzen het aangezicht en aan de onderkant de kaaklijnen. In het aangezicht bevinden zich dus het voorhoofd, de ogen, de neus, mond en de boven- en onderkaak.

Het aangezicht is een kwetsbaar gebied. Daarom treedt bij ongevallen vaak aangezichtsletsel op. Verwondingen kunnen ook leiden tot cosmetische problemen. Het aangezicht heeft een aantal belangrijke openingen voor onze zintuigen en vitale functies. Daarom kunnen letsels aan het aangezicht leiden tot levensbedreigende problemen. Zo kan ernstig letsel aan het aangezicht een directe bedreiging vormen voor bijvoorbeeld de luchtwegen. Bij aangezichtsletsel moet men ook rekening houden met de mogelijkheid van ander hoofdletsel of hersenletsel.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Behandeling van aangezichtsletsel

Bij ernstig letsel aan het gelaat is specialistische medische hulp in het ziekenhuis nodig. Zo behandelt bijvoorbeeld een kaakchirurg de letsels aan het gebit en kaak. Afhankelijk van de ernst van het letsel vindt de behandeling plaats onder lokale verdoving of algehele narcose. Soms worden uitgebreide letsels behandeld in samenwerking met andere specialisten.
Het behandelen van cosmetische schade heeft in dergelijke gevallen dan geen prioriteit. Pas in een latere fase van herstel kan aangezichtsletsel door middel van plastische chirurgie worden aangepakt. Helaas is ernstig aangezichtsletsel vaak niet met één operatie op te lossen. En in de meeste gevallen moet het slachtoffer er rekening mee houden dat het aangezichtsletsel nooit helemaal weg gaat. Letsel aan je gezicht, zoals bijvoorbeeld een litteken is vaak een permanente beschadiging.

Recht op schadevergoeding

Heb jij door een ongeval of ander voorval aangezichtsletsel opgelopen? En is iemand voor deze schade aansprakelijk? In dat geval kun je een schadevergoeding eisen van jouw tegenpartij. Dit kan een vergoeding zijn voor zowel jouw materiële als jouw immateriële schade. De vergoeding van de immateriële schade wordt ook wel ‘smartengeld’ genoemd. Gelukkig hoef je niet zelf uit te zoeken of je aanspraak kunt maken op een vergoeding van jouw letselschade. Schakel Drost Letselschade in en dan doen wij dat namelijk voor jou. Zo heb je tijd om het ongeval te verwerken en daarvan (zoveel mogelijk) te herstellen.
Met onze expertise verzorgen wij voor jou het claimen van een schadevergoeding voor jouw letsel. Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek bespreken we wie er verantwoordelijk is voor jouw letsel. Daarna zoekt jouw letselschadejurist uit of deze persoon of partij ook met succes aansprakelijk gesteld kan worden voor de geleden schade. Drost Letselschade zorgt voor een vakkundige afhandeling van jouw letselschadezaak. Ons doel is voor jou een maximale schadevergoeding te realiseren. Alle kosten, inclusief de kosten van onze rechtsbijstand, worden verhaald op de aansprakelijke partij. Is de aansprakelijkheid erkend? Onze hulp voor jou als slachtoffer kost je dan niets! De kosten van onze dienstverlening verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op

Neem contact op

Wil je jouw letselschade melden of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag natuurlijk ook: 0800-2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.