Wat bedoelen we met cosmetische schade? Met cosmetische schade wordt in de letselschadepraktijk het psychisch en ‘morele nadeel’ bedoeld: een slachtoffer komt minder aantrekkelijk over door ontsiering van het lichaam. Denk maar aan bijvoorbeeld littekens, amputaties, prothesen, verminkingen, huidverkleuring, misvorming of hinken.

Leven met cosmetische schade kan zwaar zijn. U kunt een gevoel van minderwaarde en schaamte hebben. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat u een cosmetische operatie nodig heeft of kosten maakt voor het aanschaffen van make-up om littekens te verbergen. De aansprakelijke partij zal de cosmetische schade moeten vergoeden. Bent u slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeersongeluk of bedrijfsongeval en heeft u daar blijvend zichtbare littekens of andere cosmetische schade aan overgehouden? Is iemand anders voor deze schade aansprakelijk? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op een schadevergoeding en smartengeld.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Recht op schadevergoeding

Heeft u schade overgehouden aan een ongeval dat veroorzaakt werd door iemand anders? Dan kan u die letselschade bijna altijd verhalen op de voor het ongeval aansprakelijk partij. De schade kan, ondanks chirurgische ingrepen en nabehandelingen, soms toch niet meer te herstellen zijn. Daarnaast kunt u door het letsel ook psychische schade lijden. Het is namelijk niet niks als bijvoorbeeld uw gezicht wordt ontsierd door het letsel.
Schade van cosmetische aard kan een grote impact hebben op het slachtoffer. Pijn, verdriet, schaamte en onzekerheid zijn gevoelens die door cosmetische schade soms worden veroorzaakt.
Gelukkig kunt u uw schade verhalen op de aansprakelijke partij. Wel is het raadzaam om hiervoor een letselschadespecialist in te schakelen. Onze letselschade-experts hebben ruime juridische kennis en ervaring. Zij kunnen u helpen.

Medische fout

Is uw lichaam door een mislukte cosmetisch of esthetische ingreep aangetast? Als de vakbekwame arts anders had moeten handelen, is er sprake van een medische fout. U kunt de verantwoordelijke instantie (kliniek/ziekenhuis) wellicht aansprakelijk stellen voor uw schade. Op deze pagina staat meer informatie over medische fouten.

Let op: Op dit moment nemen wij geen nieuwe medische fout zaken in behandeling. We adviseren om contact op te nemen met een ander kantoor.

Smartengeld

Een vergoeding in de vorm van smartengeld is bij cosmetische schade vaak op zijn plaats. Want er is vaak sprake van langdurig of blijvend lichamelijk en geestelijk leed. Smartengeld is een vergoeding van immateriële schade. Het wordt bijvoorbeeld uitgekeerd ter compensatie van fysieke pijn, psychische schade en gederfde levensvreugde. Overigens begrijpen wij dat het bijna onmogelijk is het aangedane leed in geld uit te drukken. Het smartengeld is ‘slechts’ een symbolisch bedrag voor de psychische en lichamelijke gevolgen van letselschade.

Neem contact op

Wilt u uw letselschade melden of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.
Gratis bellen mag ook: 0800 2490300

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 35 jaar ervaring door heel Nederland
  • ✓ Valid number ✕ Invalid number
  • De gegevens worden niet met derden gedeeld en er wordt niet ongevraagd informatie naar jou toegestuurd
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.