Bij Drost Letselschade weten we dankzij onze jarenlange ervaring hoe ingrijpend een medische fout voor u kan zijn. Drost Letselschade staat bekend om de behandeling van spraakmakende zaken. Denk bijvoorbeeld aan de zaak van de voormalig neuroloog dr. E.N.H. Jansen Steur uit Enschede. Deze arts gaf tientallen patiënten onjuiste diagnoses (van o.a. Alzheimer, Parkinson en MS) en schreef hen ten onrechte medicatie voor niet aanwezige ziektes voor. Drost stond de slachtoffers van dr. Jansen bij in het verhalen van hun schade. Maar ook veel andere slachtoffers van een medische fout kregen, dankzij Drost Letselschade, een vergoeding van hun schade!

medische fout

Dankzij onze jarenlange juridische expertise weten wij precies waar u recht op heeft. Daarom willen wij u ook graag helpen! Wij stellen graag vast of, in geval van een medische fout, de schade verhaald kan worden. En wij regelen de juridische afwikkeling van uw letselschade. Wij dienen voor u een schadeclaim in bij de aansprakelijke partij. Zodat u een optimale compensatie voor uw leed krijgt.

 

Bewijs

De patiënt (het slachtoffer) moet zelf bewijzen dat er sprake is van een medische misser. Het is daarom belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelt. Het belangrijkste bewijsmateriaal is uw medisch dossier. In de wet is bepaald dat uw arts u een kopie van uw eigen dossier moet geven. Wanneer u uw arts of het ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen voor een medische fout, zult u zelf  eerst een medisch haalbaarheidsonderzoek moeten laten uitvoeren. Dit moet u zelf betalen.

Is er bewijs voor een medische fout? Dan regelt Drost uw schade! U hoeft daar dan zelf geen tijd en energie meer in te steken. U kunt zich richten op uw herstel. En wij berekenen voor u de totale geleden materiële en immateriële schade. Voor alle schadeposten, die het gevolg zijn van fouten van een arts, hebt u recht op een vergoeding. Ook voor de kosten van bovengenoemd haalbaarheidsonderzoek.

medische misserGOMA

Bij het vaststellen van de aansprakelijkheid voor een medische fout doen zich geregeld problemen voor. Om de positie van de patiënt na een medisch incident te verbeteren, is de “Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid” (GOMA) tot stand gekomen. Drost Letselschade onderschrijft die gedragscode voor een betere afwikkeling van medische fouten. Het belang van het slachtoffer staat bij Drost Letselschade altijd voorop!

 

Aansprakelijkheid medische fout: geen kosten

Is een derde aansprakelijk voor uw letselschade als gevolg van een medische misser? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van onze dienstverlening. Deze kosten verhalen wij dan namelijk op de (verzekering van de) aansprakelijke wederpartij. Als de aansprakelijkheid niet direct duidelijk is, kan het zijn dat u bepaalde onderzoekskosten eerst moet voorschieten. Om vast te stellen dat er sprake is van een medische fout, moeten wij namelijk medisch advies inwinnen. Want, “wat is fout gegaan, is nog niet altijd fout gedaan“. Als er sprake is van aansprakelijkheid, worden de kosten van het medisch advies bij de aansprakelijke partij in rekening gebracht.

 

Wilt u meer weten over letselschade?

  • Succespercentage van 98%
  • Persoonlijke en professionele hulp
  • Ruim 30 jaar ervaring