Bij Drost Letselschade weten we dankzij onze jarenlange ervaring hoe ingrijpend een medische fout voor u kan zijn. Wij staan bekend om de behandeling van spraakmakende zaken. Denk bijvoorbeeld aan de zaak van de voormalig neuroloog dr. E.N.H. Jansen Steur uit Enschede. Deze arts gaf tientallen patiënten onjuiste diagnoses (van o.a. Alzheimer, Parkinson en MS) en schreef hen ten onrechte medicatie voor niet aanwezige ziektes voor. Wij stonden de slachtoffers van dr. Jansen Steur bij in het verhalen van hun schade. Ook veel andere slachtoffers van een medische fout kregen dankzij onze hulp een vergoeding van hun schade.

medische fout

Dankzij onze jarenlange juridische expertise weten wij precies waar u recht op heeft. Wij helpen u graag met uw letselschadezaak. Zo stellen wij eerst vast of, in geval van een medische fout, de schade verhaald kan worden. En wij regelen de juridische afwikkeling van uw letselschade. Hiervoor dienen wij voor u een schadeclaim in bij de aansprakelijke partij. Zo krijgt u een optimale compensatie voor uw leed.

 

Bewijs

U, als patiënt (en slachtoffer) moet zelf bewijzen dat er sprake is van een medische misser. Het is daarom belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelt. Het belangrijkste bewijsmateriaal is uw medisch dossier. In de wet is bepaald dat u recht heeft op een kopie van uw eigen dossier. Dat dossier kunt u zelf bij uw arts of het ziekenhuis opvragen. Wanneer u uw arts of het ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen voor een medische fout, is meest van tijd een medisch haalbaarheidsonderzoek nodig. De kosten van dat onderzoek moet u (in eerste instantie) zelf betalen. Blijkt in een later stadium dat de arts of het ziekenhuis aansprakelijk is, dan kunt u de kosten naderhand verhalen op de aansprakelijke partij. Wordt de aansprakelijkheid niet erkend, dan blijven deze kosten voor uw rekening.

Is er bewijs voor een medische fout en wordt de aansprakelijkheid erkend, dan regelen wij uw schade. U hoeft daar dan zelf geen tijd en energie meer in te steken, maar u kunt zich richten op uw herstel. Wij berekenen voor u de totale geleden materiële en immateriële schade. Voor alle schadeposten die het gevolg zijn van (erkende) fouten van een arts, heeft u recht op een vergoeding. Ook hebt u dan recht op een vergoeding van de kosten van bovengenoemd haalbaarheidsonderzoek.

medische misserGOMA

Bij het vaststellen van de aansprakelijkheid voor een medische fout doen zich geregeld problemen voor. Om de positie van de patiënt na een medisch incident te verbeteren, is de Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA) tot stand gekomen. Drost Letselschade onderschrijft die gedragscode voor een betere afwikkeling van medische fouten. Het belang van het slachtoffer staat bij ons altijd voorop!

 

Aansprakelijkheid medische fout: geen kosten

Is een derde aansprakelijk voor uw letselschade als gevolg van een medische misser of medische fout? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van onze dienstverlening. Deze kosten verhalen wij namelijk op de (verzekering van de) aansprakelijke partij. Als de aansprakelijkheid niet direct duidelijk is, kan het zijn dat u bepaalde onderzoekskosten eerst zelf moet bekostigen. Om vast te stellen dat sprake is van een medische fout, moeten wij namelijk medisch advies inwinnen. Want, ‘wat is fout gegaan, is nog niet altijd fout gedaan’. Als vervolgens blijkt dat er sprake is van aansprakelijkheid, dan worden de kosten van het medisch advies bij de aansprakelijke partij in rekening gebracht.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op