Door een ongeval kun je jouw borstkas kneuzen of ribben breken. Letsel aan de borstkas wordt ook wel borstkasletsel genoemd. Dit  letsel kan nare gevolgen hebben. Zo kunnen de longen door een gebroken rib geperforeerd worden. Borstkasletsel kan leiden tot problemen met ademhalen en een shock veroorzaken.

borstkasletselDe oorzaak van borstkasletsel, zoals gekneusde of gebroken ribben, kan bijvoorbeeld een val zijn of flinke stoten tegen de borstkas. Ook kan een verkeersongeval de oorzaak zijn van borstkasletsel. Als de borstkas een flinke klap krijgt, hoeft dat niet altijd te leiden tot een breuk. Er kan namelijk ook een kneuzing ontstaan van de huid, het onderhuids vetweefsel en de ribspieren. Dat noemen we dan ‘gekneusde ribben’. Die term is niet helemaal correct, omdat de ribben zelf namelijk niet gekneusd zijn. Als de ribben gebroken zijn, noemen we dat ‘ribfracturen’ of ‘gebroken ribben’. Ook het borstbeen kan breken. Letsel aan de borstkas wordt over het algemeen als zeer pijnlijk ervaren, omdat  vaak bij elke ademhaling pijn wordt gevoeld.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Borstkasletsel en reanimatie

Heeft iemand na een ongeval (of ander voorval) reanimatie nodig? Een eerstehulpverlener kan door te reanimeren misschien het leven van het slachtoffer redden. Tegelijkertijd kan reanimeren ook letsel aan de borstkas veroorzaken. Een hulpverlener kan moeilijk zien of het slachtoffer gekneusde of gebroken ribben heeft. (Ook) daarom moet het slachtoffer na reanimatie altijd naar het ziekenhuis of de spoedeisende hulp (SEH) overgebracht worden.

borstkasletselBorstkastrauma

Het kneuzen of breken van de ribben is niet het enige letsel dat kan ontstaan bij een trauma aan de borstkas. Ook letsel aan de longen en het hart valt onder de noemer borstkasletsel. Zo kan een gebroken rib leiden tot een geperforeerde long. Hierbij kan de long gaan bloeden of zelfs helemaal inzakken. Daarnaast kan ook het longweefsel kneuzen. Dit kan zelfs zonder dat daarvoor ribben gebroken zijn. Het kneuzen van een long geeft vaak na verloop van tijd pas klachten. Doordat het slachtoffer dan vaak oppervlakkig ademt, kan er ook een tekort aan zuurstof ontstaan.

Borstkasletsel en schadevergoeding

Ben je slachtoffer van een ongeval (of ander voorval) en heb je daarbij borstkasletsel opgelopen? Als een andere partij aansprakelijk is, dan  heb je in principe recht op een letselschadevergoeding. Een letselschade-expert van Drost Letselschade staat je graag bij en voorziet je van van gericht en vakkundig advies. Schakel jij Drost in voor de behandeling van jouw schadezaak? Dan verzorgen wij het hele traject van jouw letselschadedossier: vanaf de aansprakelijkstelling tot de uiteindelijke betaling van de schadevergoeding. Bij erkenning van aansprakelijkheid kost onze hulp jou als slachtoffer niets. Onze kosten verhalen wij dan namelijk op de voor jouw letsel aansprakelijke partij.

Letsel aan de borstkas heeft over het algemeen veel tijd nodig om te herstellen. Het kan een enorme impact hebben op zowel jouw huidige leven als jouw toekomstige leven.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding in verband met het door jou opgelopen borstkasletsel? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een letselschadespecialist van Drost Letselschade voor een eerste gratis advies. Bel gratis: 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected], of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op