Bent u het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval of verkeersongeval? En hebt u daar letsel aan uw oor aan over gehouden? Als iemand anders voor dat ongeval aansprakelijk is, komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding, kunt u een letselschade jurist van Drost Letselschade vragen. Wij stellen de verantwoordelijke partij (of diens verzekeraar) aansprakelijk voor uw schade. En realiseren vervolgens een vergoeding van zowel uw materiële, als uw immateriële schade (het smartengeld).

oorletsel

Raadpleeg bij letsel of andere medische klachten altijd een arts. De arts zal u vertellen welke medische behandeling voor u het beste is.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Oorletsel, gehoorletsel

Bij letsel van het oor kan sprake zijn van uitwendig letsel aan de oorschelp. Maar ook van inwendige schade aan het trommelvlies of de gehoorbeentjes in het binnenoor. Daardoor kan er gehoorverlies optreden, ja zelfs permanente totale of gedeeltelijke doofheid. Laat eventuele gehoorschade dus altijd onderzoeken door een oorarts.

Uitwendig letsel aan het oor moet soms met plastische chirurgie worden verholpen. Helaas is inwendig letsel en vooral bij beschadiging van het gehoororgaan niet altijd te herstellen. Soms kan zelfs hoorapparatuur bij een beschadiging niet of slechts gedeeltelijk helpen.

 

 

oorletsel, oorletsel opgelopenLetselschadevergoeding oorletsel

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval en heeft u daardoor oorletsel opgelopen? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op smartengeld en vergoeding van uw materiële schade. Is iemand anders aansprakelijk voor het opgelopen letsel? Neem dan nu contact op met een letselschade jurist van Drost Letselschade voor vrijblijvend en kosteloos advies. Dan weet u meteen waar u aan toe bent.

 

Gevolgen oorletsel

Het eventuele herstel van het oorletsel en de gevolgen van een gehoorbeschadiging kunnen voor flinke problemen zorgen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw werk niet meer goed uitoefenen. Of u kunt bijvoorbeeld de rest van uw leven nog maar aan één zijde goed horen. Misschien moet u de rest van uw leven wel met een implantaat rondlopen of met een gehoorapparaat.

Om u voor deze ellende te compenseren, kunt u voor de schadeafwikkeling een jurist van Drost Letselschade inschakelen. Deze zal u van deskundig advies voorzien en helpt u de juridische wegen te bewandelen. Alle factoren die als gevolg van het oorletsel uw leefsituatie aantasten, worden meegenomen bij het bepalen van de hoogte van uw letselschadevergoeding.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op