Schadevergoeding bij knieletsel
De knie is een belangrijk onderdeel van onze benen. Wanneer we met letsel van de knie te maken krijgen, kan dit nare gevolgen hebben.

We hebben het over letsel van de knie wanneer de knie wordt verwond. Bijvoorbeeld door een ongeval, waarbij u de knie stoot of er op valt. Hierbij kan de knieschijf breken. Aangehechte spieren hoeven daarbij niet eens beschadigd te raken. Als de aangehechte spieren geen schade oplopen, spreken we van direct letsel van de knie. Van indirect letsel is sprake wanneer de knieschijf breekt en daardoor ook de aangehechte spieren beschadigd raken. Ook beschadiging van de meniscus of kniebanden rekenen we hier onder knieletsel.

Behandeling knieletsel

Letsel van de knie kan enorm pijnlijk zijn. De knie van het slachtoffer kan dik worden. Het slachtoffer zal de knie nog slechts met moeite, of helemaal niet meer kunnen buigen. Tijdens het lopen kan de knie niet worden opgetild. Bij een eenvoudige kniebreuk, zal het hele been gedurende ongeveer zes weken in het gips moeten. De knie blijft dan gedurende die periode in een licht gebogen toestand. Na het verwijderen van het gips zal het slachtoffer bij een fysiotherapeut moeten revalideren. Wanneer de knieschijf is verbrijzeld of versplinterd, zal het slachtoffer een operatie moeten ondergaan.

Raadpleeg een arts

Raadpleeg bij letsel aan uw knie of andere medische klachten altijd een arts. De arts zal u vertellen welke behandeling voor u het beste is.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

knieletselLetselschadevergoeding knieletsel

Bent u slachtoffer van een ongeval en hebt u daardoor letsel opgelopen. En is iemand anders voor dat ongeval aansprakelijk? Dan komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Het herstel van letsel van de knie duurt op zijn minst zes weken. Maar het letsel kan ook verdere gevolgen hebben op uw leven. U ondervindt bijvoorbeeld (al dan niet blijvend) problemen met lopen, staan en sporten. Het letsel kan dus een grote impact op zowel uw huidige leven als uw toekomstige leven hebben. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Neem dan geheel vrijblijvend en zonder kosten contact op met een letselschade jurist van Drost Letselschade. Dan weet u meteen waar u aan toe bent!

Meer weten over letselschade bij knieletsel

Bel ons voor gratis advies op 0800-2490300, stuur een e-mail naar: [email protected], of vul het contactformulier in op deze site. Als blijkt dat een ander aansprakelijk is voor uw schade, kan Drost uw schade in principe kosteloos regelen.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op