Door een ongeval of ander letsel kan het zijn dat men (een deel van) jouw ledematen moet amputeren. Bijvoorbeeld een arm of been dat te lang bekneld is geweest. Soms moet na het ongeval een ledemaat geamputeerd worden om infecties en verder letsel te voorkomen. Het kan ook zijn dat je bij het ongeval meteen al een arm of been bent kwijt geraakt. In al die gevallen kijkt Drost letselschade of je recht hebt op een schadevergoeding.

amputatie

Bij amputatie door een ongeluk kun je denken aan een explosie waardoor een lichaamsdeel wordt afgerukt. Of een industrieel ongeluk waarbij het lichaamsdeel wordt afgesneden. Ook brandwonden kunnen veel schade aanrichten. Om infectie en verdere beschadiging te voorkomen moet soms dan een lichaamsdeel worden afgezet.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

In shock na ongeval

Een arts besluit alleen om over te gaan tot amputatie als het echt niet anders kan. Als een slachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen, is er soms helaas geen andere oplossing. In sommige gevallen kan amputatie zorgen voor het redden van het leven van het slachtoffer. Na een ernstig verkeersongeval of arbeidsongeval verkeert het slachtoffer vaak in een shock. De mededeling van een mogelijke amputatie van een been, arm, hand of voet dringt dan vaak niet meteen door. Het besef en de gevolgen van de amputatie komen vaak pas later binnen bij het slachtoffer.

 

amputatieNa de amputatie

Na de amputatie van bijvoorbeeld een been of arm, moet het slachtoffer vaak nog geruime tijd in een revalidatiecentrum doorbrengen. Daar meten ze het slachtoffer een prothese aan en moet hij of zij opnieuw leren lopen of leren werken met de armen. De schadevergoeding bij amputatie ligt hoger dan bij een breuk of een ander tijdelijk letsel. Dit komt door de onomkeerbaarheid, de hevige pijn, hinder, onzekerheid en het mogelijk nooit meer kunnen uitoefenen van het eigen beroep.

Wij verzorgen jouw schadeclaim

Ben je slachtoffer geworden van een ongeval waardoor een lichaamsdeel geamputeerd moest worden? Wij verzorgen graag voor jou de financiële afwikkeling van het ongeval. Allereerst hebben we een gesprek waarin we kijken naar het ongeval en de aansprakelijke partij. Daarna bepalen we de hoogte van de schadevergoeding, waarbij we ook aan het smartengeld denken. Vervolgens dienen wij de schadeclaim voor jou in en zorgen we ervoor dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Neem contact met ons op. Onze letselschadespecialisten zijn je graag van dienst. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn aan onze belangenbehartiging voor jou als slachtoffer geen kosten verbonden. Die verhalen wij namelijk op de voor jouw letsel aansprakelijke partij. Bel gratis 0800-2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op