Hebt u een schouderblad of sleutelbeen gebroken? Of heeft u schade opgelopen aan een schoudergewricht (of gewrichtskapsel), schouderspieren en/of schouderpezen? Of heeft u een schouderluxatie (arm uit de kom) opgelopen? Dan is er sprake van schouderletsel. Het letsel kan veroorzaakt worden door een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Soms kan als bijkomende schade zenuwletsel optreden.

schouderletsel

 

Schade vorderen en aansprakelijk stellen

Heeft u letsel opgelopen en is iemand anders daarvoor aansprakelijk? Dan kan Drost Letselschade u helpen bij uw aanspraak op een letselschadevergoeding. Drost heeft alle nodige kennis in huis en verleent u graag de juridische bijstand die u nodig heeft. En dat na een ongeval in principe zonder kosten. Want de aansprakelijke partij moet niet alleen uw schade vergoeden, maar ook onze kosten. Dat is zo in de wet bepaald! De hulp van ons kantoor brengt voor u als slachtoffer dan ook geen kosten met zich mee.

Behandeling licht schouderletsel

De schouder is het meest beweeglijke gewricht van het lichaam. Hierdoor heeft het schouderletsel een grote invloed op de mate van beweeglijkheid. Vaak is elke beweging pijnlijk. Rust en pijnbestrijding zijn belangrijke onderdelen bij de behandeling van letsel aan de schouder. Bij licht letsel zal fysiotherapie, of een andere vorm van therapie, en medicatie voldoende zijn. In sommige gevallen zal tijdelijk een schouderbrace (mitella) of fixeerbandage nodig zijn.

Zwaarder schouderletsel

Bij zwaarder of gecompliceerder letsel (zoals bvb een Bankart laesie) zal vaak een operatieve ingreep nodig zijn. Daarna zal nog revalidatie en therapie nodig zijn om de schouder zijn beweeglijkheid weer terug te geven. Permanent schouderletsel zal meestal de functionaliteit van de arm (of de hand) beperken.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

schouderletsel

Raadpleeg een arts

Deze kan u vertellen welke behandeling voor u het beste is en zal u, indien nodig, doorverwijzen naar een specialist of therapeut. Ook voor schouderklachten, zoals bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking, kan advies van uw huisarts gewenst zijn.

Schadevergoeding

Wanneer iemand anders aansprakelijk is voor uw letsel, is het raadzaam Drost Letselschade in te schakelen. Drost regelt de aansprakelijkstelling en de verdere afwikkeling van uw schadeclaim. Hierdoor kan u zich volledig richten op uw herstel. Onze experts kunnen voor u bepalen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Tevens kunnen de letselschade experts van Drost Letselschade bekijken hoe hoog deze eventuele vergoeding zal zijn. Alle factoren die uw leefsituatie aantasten, worden meegenomen bij het bepalen van de vergoeding.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op