letsel aan de hals

Na herstel van het letsel blijft er soms nog zichtbare schade over door littekenvorming. Een schot- of steekwond in de halsstreek valt ook onder de noemer van halsletsel. Evenals letsel ten gevolge van wurging of een wurgpoging.

Letselschade opgelopen?Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.

Halsletsel – whiplash

De meest voorkomende vorm van letsel in het hals-/nekgebied is de whiplash.
Bij een whiplash heeft het slachtoffer letsel aan hals, nek en/of rug. Vaak is dit letsel het gevolg van een ongeval. Een whiplash ontstaat wanneer het hoofd met brute kracht vooruit en achteruit wordt bewogen. Het letsel heeft haar naam te danken aan de vergelijkbare beweging van een zweep.

Een whiplash wordt vaak omschreven als halsletsel, maar dat is niet helemaal correct. Onze hals verbindt het hoofd met de rug. Vaak wordt vergeten dat bij een whiplash ook het hoofd en de rug flink te lijden hebben. Letsel aan de hals gaat vaak ook gepaard met andere vormen van letsel, zoals een hersenschudding. Ook andere vormen van hersenschade behoren tot mogelijk letsel door een ongeval.

halsletsel, halsletsel schadevergoedingWhiplash-halsletsel wordt vaak veroorzaakt door een verkeersongeval waarbij meerdere auto’s zijn betrokken. Bijvoorbeeld een kettingbotsing.

Whiplash-halsletsel wordt vaak veroorzaakt door een verkeersongeval waarbij meerdere auto’s zijn betrokken. Bijvoorbeeld een kettingbotsing. Door de aanrijding vindt er een korte, maar krachtige beweging van de nek plaats. Door die abrupte beweging kan er letsel ontstaan. Bij veel mensen verdwijnen deze klachten na verloop van tijd weer. Anderen blijven soms zitten met zeer langdurig letsel.

 

Experts bij halsletsel

Er zijn letselschade-experts die zich hebben gespecialiseerd in de afwikkeling van letselschades van slachtoffers met halsletsel. Zij zorgen voor een schadevergoeding voor slachtoffers met een whiplash door een ongeval, waarvoor iemand anders aansprakelijk is. De letselschade-expert helpt het slachtoffer bij het regelen van juridische zaken die verband houden met het ongeval. Denk aan het nodige papierwerk, het verrichten van onderzoeken (bijvoorbeeld naar de toedracht van het ongeval). Uiteindelijk helpt de expert bij het claimen van een vergoeding bij de verzekeraar.

Slachtoffer van halsletsel

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval en heeft u daarbij halsletsel opgelopen? En is iemand anders aansprakelijk? Schakel dan een letselschade-expert van Drost Letselschade in de afhandeling van uw schade. En dat zonder kosten. De kosten van de door u ingeschakelde letselschade jurist worden namelijk ook door de veroorzaker vergoed. Dus de veroorzaker (of zijn verzekeraar) betaalt niet alleen uw letselschadevergoeding, maar ook de kosten van rechtsbijstand.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een letselschade-expert van Drost inschakelen?

Onze letselschade-experts mogen met recht 'experts' op het gebied van letselschade worden genoemd. Niet alleen vanwege hun ruime juridische kennis en ervaring, maar ook vanwege hun manier van werken. Al onze letselschade-experts zijn als Register-Expert ingeschreven in het register van het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE) en/of lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Ook houden wij ons aan de Gedragscode Behandeling Letselschade van Stichting De Letselschade Raad. Die gedragscode biedt waarborgen voor een nette behandeling van jouw letselschadezaak. Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid, transparantie en betrokkenheid. Dit blijkt ook uit het feit dat wij je in de regel thuis komen bezoeken na een ongeval om de schade te inventariseren.

Kan ik een aanbod van de verzekeraar bij Drost laten toetsen?

Jazeker, kan dat. Een second opinion wordt uitgevoerd op basis van ons uurtarief, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten. Over het algemeen zullen de kosten voor een second opinion beperkt blijven tot ongeveer € 1.250,00 (excl. kantoorkosten en BTW). Soms is een zaak echter dermate complex en omvangrijk, dat aan de second opinion (veel) meer tijd zal moeten worden besteed.

De kosten van de second opinion kunnen mogelijk worden verhaald, zodat je ze dan per saldo niet hoeft te betalen. Vraag je ons om een second opinion en leidt het door ons uitgebrachte advies ertoe, dat je jouw dossier ter verdere behandeling aan ons overdraagt? Dan zullen wij ons uiterste best doen om de kosten van de second opinion te verhalen op de aansprakelijke partij.

Kan ik wel een letselschade-expert betalen?

Wij verhalen de kosten van onze dienstverlening op de voor het letsel aansprakelijke partij. Bij erkenning van aansprakelijkheid zijn de diensten van Drost daardoor voor jou als slachtoffer kosteloos. Als er bij uitzondering toch kosten moeten worden gemaakt die (in ieder geval in eerste instantie) voor jouw rekening zullen komen, dan zal dat altijd vooraf met je worden besproken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als blijkt dat er in jouw zaak moeten worden geprocedeerd. Overigens komen gerechtelijke procedures in letselschadezaken amper voor. Maar sowieso geen zorgen: je zult niet met kosten worden geconfronteerd waar je van tevoren geen weet van had.

Is smartengeld hetzelfde als een schadevergoeding?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat je als gevolg van het opgelopen letsel hebt moeten doorstaan. Smartengeld (ook wel eens 'verkeerd' geschreven als smartegeld) is een zogenaamde immateriële schadevergoeding. Deze schadepost is, naast de materiële schadevergoeding, onderdeel van de totale schadevergoeding.

Wat krijg ik bij een gratis eerste advies bij Drost Letselschade?

Bij een gratis eerste advies bespreken wij met jou wat er gebeurd is. Daarbij kijken we of je recht hebt op een vergoeding van jouw schade. Soms is er meer informatie nodig om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. Mocht dat nodig zijn, dan vragen we eerst meer informatie op. Of we vragen jou om meer informatie aan te leveren. Daarna maken we een inschatting van de mogelijkheden voor een succesvolle schadevordering. Ook vertellen wij je tijdens onze eerste kennismaking hoe het zit met de kosten van onze deskundige begeleiding. Daarover kunnen we overigens duidelijk zijn: bij erkenning van de aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening voor rekening van de aansprakelijke partij. Die kosten verhalen wij dan op die partij en als slachtoffer kost onze inschakeling je dan dus niets.

Als je besluit je belangen verder door ons te laten behartigen, zal meest van tijd een persoonlijk gesprek bij jou thuis worden ingepland. Tijdens dat gesprek neemt één van onze letselschade experts dan alles wat het ongeval en onze dienstverlening betreft met je door. Zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan. Doordat het gesprek met één van onze experts bij jou thuis plaatsvindt, krijgen we ook meteen een goed beeld van de impact van jouw letselschade op jouw dagelijks leven.

Drost Letselschade: jouw letsel, onze zorg!

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op