Koen Venema
Koen Venema
Directeur (CEO)
NIVRE Register-Expert Personenschade, lid NIS
T : 074-249 03 00
E : [email protected]

Een voor alle partijen bevredigende regeling, dat is wat ik altijd nastreef.

Via mijn studie Management Economie en Recht ben ik met Drost Letselschade in aanraking gekomen. Het werk als belangenbehartiger van slachtoffers van letselschade beviel zo goed, dat ik na mijn afstuderen ben gebleven en mij verder in die materie heb verdiept. Eerst in de binnendienst en sinds begin 2007 in de buitendienst.

Vanaf december 2010 ben ik lid van het managementteam. Vervolgens volgde in april 2012 een benoeming tot Financieel Directeur van Drost Letselschade. In die hoedanigheid hou ik mij bezig met het financiële reilen en zeilen van de onderneming. Een interessante en uitdagende functie.

Echter, ook tegenwoordig sta ik nog altijd slachtoffers van letselschade bij. Bij Drost Letselschade stellen we sinds jaar en dag het slachtoffer centraal. Met een persoonlijke benadering zorgt Drost ervoor dat het ‘letselschadetraject’ zo vlot en prettig mogelijk verloopt. Het is voor mij een must om zo snel mogelijk bij de mensen thuis te zijn voor een vrijblijvend gesprek over wat hen is overkomen. Zo leer ik mijn cliënten en hun persoonlijke behoeftes kennen. En dat is van essentieel belang voor de regeling van de schade.

De dynamiek en de diversiteit aan personen maken het vak van belangenbehartiger interessant; iedere zaak en iedere persoon is anders. Een voor alle partijen bevredigende regeling, dat is wat ik altijd nastreef. Je hoeft het niet altijd direct met elkaar eens te zijn, maar elkaar vervolgens uitmaken voor rotte vis is in niemands belang. Ook als je met elkaar van mening verschilt, moet je in goed overleg blijven zoeken naar een oplossing.