Mauro Catuso Alaimo
Mauro Catuso Alaimo
NIVRE Register-Expert Personenschade, lid NIS
T :  074-249 03 00
E :  [email protected]

Samen met het slachtoffer maak ik me sterk voor een passende letselschadevergoeding.

Tijdens mijn studie bedrijfskunde MER ben ik als stagiair bij Drost Letselschade gekomen. Ik ben daar onder de hoede gekomen van een letselschade-expert die me wegwijs heeft gemaakt in ‘letselschadeland’. Naarmate de weken van mijn halfjarige stage vorderden, begon ik het vak ‘letselschade’ te ambiëren en wist ik dat ik mijn plek gevonden had.

Wat mij zo aanspreekt aan de belangenbehartiging van letselschadeslachtoffers, is de diversiteit die het vak kent. De zaken die zich aandienen zijn in allerlei opzichten verschillend van elkaar. Bijvoorbeeld het opgelopen letsel, de schade die daardoor geleden wordt en de persoon die het letsel opgelopen heeft. Om de aanpak in het letselschadedossier zó in te meten dat deze passend en succesvol is bij de situatie en wensen van het slachtoffer, is iedere keer weer een mooie uitdaging. Als het slachtoffer vervolgens die vergoeding ontvangt waar hij of zij recht op heeft, is de schadeafwikkeling voor mij geslaagd.

Na enige tijd werkzaam te zijn geweest als personenschadebehandelaar in de binnendienst ben ik in 2013, na het succesvol afleggen van verschillende vakgerelateerde cursussen en opleidingen, benoemd tot letselschade-expert.