Yme Drost Drost Letselschade (2)

Yme Drost
Directeur (CEO)
NIVRE Register-Expert Personenschade,
rechtskundige en mediator, lid NIS/NVRA
T : +31 (0)74-249 03 00
F : +31 (0)74-249 03 01
E : [email protected]

Het feit dat iemand krijgt waar hij recht op heeft en dat wij diegene verder kunnen helpen, dat maakt mijn werk als letselschade-expert zo enorm bijzonder en dankbaar.

In 1988 richtte Yme Drost een eenmanszaak voor algemeen juridisch advies op. Een procedure tegen Defensie was daarvoor de indirecte aanleiding. In dienst was hij arbeidsongeschikt geraakt door een salmonellabesmetting, maar advocaten zagen destijds niets in zijn zaak. Omdat hij overtuigd was van zijn gelijk is hij zelf tegen Defensie gaan procederen. Nadat hij deze procedures met succes had afgerond werd er door anderen steeds vaker een beroep gedaan op zijn juridische kennis. Het was mede de aanleiding voor hem om zich te specialiseren in de behandeling van letselschadezaken. Inmiddels zit hij ruim dertig jaar in het vak.

Zijn voormalige eenmansbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie waar ongeveer dertig mensen zich inzetten voor een optimale letselschade-afwikkeling. En dat vanuit een drive voor gerechtigheid. Yme Drost: “Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe frustrerend het kan zijn als je uitsluitend machteloos kan toekijken, terwijl je weet dat je in je recht staat.”

Yme Drost: “Mijn grote drijfveer is gerechtigheid”

Drost: “Bij Drost Letselschade stellen wij de mens centraal en gaan we voor een optimale schadevergoeding. Met letselschade-experts en artsen in veel verschillende disciplines hebben we alles in huis wat de cliënt nodig heeft. Zo bestaat ons team uit zowel letselschade-experts als belangenbehartigers, medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen, juristen, een mediator en een huisadvocaat. Bovendien beschikken wij over een eigen proces- en rechtspraktijk. Verder onderscheiden wij ons door niet te werken in opdracht van verzekeraars, maar uitsluitend op te komen voor de belangen van slachtoffers. Dit alles met als grote drijfveer: gerechtigheid.”

Dat Yme Drost de geruchtmakende zaak rond de ex-neuroloog Jansen Steur heeft aangekaart, leidde voor ruim honderd slachtoffers tot een schadevergoeding. Jansen Steur moest zich bij de strafrechter verantwoorden in wat de grootste medische strafzaak ooit heet. De tuchtrechter zette Jansen Steur in december 2013 uit zijn beroep als arts.
Ook heeft Yme Drost zich namens cliënten sterk gemaakt voor het verbieden van de pedoclub Martijn. De Vereniging Martijn werd op 18 april 2014 definitief door de Hoge Raad ontbonden en verboden.
En dan is er nog de salmonellazalm die zeer veel slachtoffers maakte. “Drost Letselschade heeft in die zaak bijna zeshonderd mensen bijgestaan,” aldus Yme Drost.
Tot slot als voorbeeld nog het zeer giftige chroom-6 dat veel slachtoffers heeft gemaakt. Daarin maakt Yme Drost zich met zijn team sterk voor een volledige schadevergoeding van alle ruim driehonderd slachtoffers die worden bijgestaan.

Meer informatie over letselschade vindt u op onze homepage.

Yme P.J. Drost (1961), Register-Expert personenschade, rechtskundige en mediator, geboren in Marum (Groningen), woont in Hengelo (Overijssel) en is aangesloten bij het NIVRE, het NIS, de NVRA en de NMv.

Nevenfuncties van Yme Drost: voorzitter Stichting Combibaan Hengelo, lid Branchebestuur Personenschade van het NIVRE, lid Tuchtcollege in hoger beroep Raad van Beheer en lid Adviescommissie Stichting OSG Hengelo.

Radio 1: “Yme Drost is dé letselschadespecialist van Nederland”

Yme Drost dé letselschadespecialist van Nederland